ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Τοπικά Νέα                                                                                                                            
---------Σάββατο 15 Δεκεμβρίου-2013
 • Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργάνωσε το νηπιαγωγείο του χωριού στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος με τραγούδι και παιχνίδια..

  Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο    


---------Τρίτη 10 Δεκεμβρίου-2013
 • Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το ΥΠΕΚΑ και την ΕΥΔΑΠ για την κατασκευή δύο μεγάλων έργων, με τα οποία «αναμένεται να αλλάξει η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και θα συνεισφέρει δραστικά τόσο στην περιβαλλοντική όσο και οικονομική ανάκαμψη όλης της περιοχής που καλύπτει ο Δήμος».
  Τα δυο έργα, κόστους 38.000.000 ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ, είχαν προαναγγελθεί και δημοσιευτεί τον Αύγουστο του 2012, όταν κλιμάκιο του Δήμου Τανάγρας, ΥΠΕΚΑ και ΕΥΔΑΠ, αποφάσισαν την κατασκευή του Κεντρικού Διϋλιστηρίου, που θα υδρεύει με καθαρό νερό όλη την περιοχή, αλλά και το έργο που θα μεταφέρει το νερό της Υλίκης για άρδευση από τους αγρότες.
  Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Υδατικών Συστημάτων Περιοχής Ασωπού και χωρίζεται σε δύο κύρια έργα:
  Το «ΕΡΓΟ 1», «Αστικό Νερό» κατά τον Δήμαρχο Τανάγρας, έχει να κάνει με την ομαλή υδροδότηση αστικών και βιομηχανικών περιοχών του Δήμου Τανάγρας, καθώς περιλαμβάνει την κατασκευή κεντρική μονάδας επεξεργασίας νερού, νέο δίκτυο τροφοδοτικών αγωγών από την νέα μονάδα μέχρι τις δεξαμενές των οικισμών και την κατασκευή νέων κεντρικών αγωγών διανομής πόσιμου νερού στους οικισμούς Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Οινόης, Δήλεσι, αλλά και στις βιομηχανίες περιοχής Σχηματαρίου - Οινοφύτων, έργο προϋπολογισμού 31.900.000 ευρώ.
  Το ΕΡΓΟ2, «Περιβαλλοντικό νερό», κατά τον κ. Γεωργίου, έχει να κάνει κυρίως με την περιβαλλοντική ανάκτηση του υπόγειου ορίζοντα, την αποκατάσταση δηλαδή, του υδροφόρου ορίζοντα με την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστεί η ρύπανση από την βιομηχανική περιοχή.
  Το έργο, κόστους 5.700.000 ευρώ, περιλαμβάνει χαλύβδινο αγωγό, μήκους 5.400 μέτρων περίπου, με θέσεις υδροληψίας ανά 300 - 500 μέτρα, για ημερήσια παροχή και θα συνδέεται με συμπληρωματικό δίκτυο για την διανομή του νερού στις περιοχές του Αγ. Θωμά και των Οινοφύτων, με στόχο τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την σταδιακή περιβαλλοντική ανάκτησή του.


---------Σάββατο 7 Δεκεμβρίου-2013
 • Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας για απόπειρα κλοπής ηλεκτρικού μοτέρ, από αποθήκη αγροκτήματος στον ¶γιο Θωμά Βοιωτίας

  Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερρεάς Ελλάδος:
  Συνελήφθησαν χθες (06-12-2013) το απόγευμα, στην περιοχή του Αγίου Θωμά Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 39 και 33 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
  Ειδικότερα χθες το απόγευμα, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν από τους αστυνομικούς μέσα σε αποθήκη αγροκτήματος, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, να έχουν προβεί στην αποσύνδεση ηλεκτρικού μοτέρ από εγκατάσταση γεώτρησης, με σκοπό την κλοπή του.
  Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
  ...   


---------Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013
 • Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον κόμβο του τελωνείου της Οινόης, χωρίς θύματα. Η σήμανση είναι ελλειπής και όσοι ξένοι οδηγοί διασχίζουν τον δρόμο αδυνατούν να αντιληφθούν τη μονοδρόμηση. Σε αυτό συντελεί και η μη καλή σήμανση με αποτέλεσμα ο κίνδυνος τροχαίου να είναι καθημερινός.

 • Μύστης της τέχνης του Ορφέα ο Νίκος Κιόκιας (μπακαλιάρος) μας επέτρεψε να κινηματογραφήσουμε ψήγματα από το μεράκι του υπό τους ήχους της φλογέρας.


---------Σάββατο 9 Νοεμβρίου-2013
 • Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) που συντονίζει και προπονεί η Μάντω Αναστασίου συμμετείχε σε φιλικούς αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο του Βαθέως Αυλίδας μαζί με τον Γ.Σ.Αυλίδας.


  ...   ...  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...---------Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013
 • Ληστείες σημειώθηκαν σήμερα στο χωριό. Η πρώτη στην Εκκλησία, όπου άγνωστος αφαίρεσε τάματα από την εικόνα της Παναγιάς. Σύμφωνα με τον πάπα Γιώργη κάποιος προσήλθε να προσκυνήσει και προφανώς κρύφτηκε κάπου στο ναό, χωρίς να γίνει αντιληπτός, κατά το κλείδωμα. Η δεύτερη σημειώθηκε σε οικία του κεντρικού δρόμου, όπου άγνωστοι ξεγέλασαν ηλικιωμένη γυναίκα με τη μέθοδο της απασχόλησης. Το γεγονός ότι και οι δύο ληστείες έγιναν ημέρα, δείχνει θρασύτητα και δημιουργεί φόβο στους κατοίκους που αισθάνονται όλο και πιο ανασφαλείς.

 • Αναρτηθηκε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του δήμου Τανάγρας:
  -384/2013 Λήψη απόφασης για την έγκριση των μελετών εφαρμογής του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ Θ?ΜΑ

  δείτε την απόφαση σε pdf.


---------Πέμπτη 31 Οκτωβρίου-2013
 • Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στον δήμο για θέματα υγείας, σχετικά με κυβερνητικές προτάσεις απαξίωσης των συστημάτων υγείας της περιοχής.


---------Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013
 • Με τις δέουσες τιμές εορτάσθηκε η εθνική επέτειος του ΟΧΙ στο χωριό:
  Η εορτή ξεκίνησε με εκκλησιασμό των μαθητών, Δοξολογία και επιμνημόσυη δέηση. Ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας από τη νηπιαγωγό κα Σεπεντζή Αικατερίνη, κατάθεση στεφάνων, απαγγελία ποιημάτων και παρέλαση στον κεντρικό δρόμο.---------Σάββατο 12 Οκτωβρίου-2013
 • Αντάμωσαν και θυμήθηκαν πολλά από τις σχολικές τους σκανταλιές, όσοι πήγαν στην Ε' και ΣΤ΄Δημοτικού το σχολικό έτος 1973, 1974.
  Μαζί με τους δασκάλους τους Λευτέρη Τσουμάνη και Γαληνή γλέντησαν στη Ταβέρνα του Ζωίτση και έγιναν για λίγο παιδιά.
  Μαθητές: Τακης Βρεττός, Γιάννης Δρίτσας, Μαρία Ζωγράφου, Μαρία Ζωίτση, Γιώργος Ισσαρης, Αφροδίτη Καββά, Αθανασία Καδέτση, Κώστας Λεοντής, Ελένη Μικρού, Στέλιος Παπαμήτρου, Γιάννης Πέππας, Σπύρος Σίδερης, Γιάννης Στέρπης, Νίκος Τραστογιάννης, Βαγγελιώ Φιλλιπή, Γιάννα Χρόνη, Γιάννης Χρυσικός, Νίκος Ψαλίδας


  ...    ...    ...  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...---------Παρασκευή 4 Οκτωβρίου2013
 • Αναρτηθηκε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του δήμου Τανάγρας:
  -331/2013 Λήψη απόφασης περί έγκρισης της μελέτης του έργου: ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, του τρόπου εκτέλεσης και την ένταξη της σε πρόγραμμα για χρηματοδότηση.
  Ο προϋπολογισμός συνολικής δαπάνης του έργου είναι 602.700,00 Ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%, και θα αντιμετωπιστεί από πιστώσεις του Επιχειρησιακού προγράμματος «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013» στον άξονα προτεραιότητας 05. θα εκτελεστεί με ανοιχτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (Ν. 3669/2008).
  δείτε την απόφαση σε pdf.


---------Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
 • Απεβίωσε ο Νικόλαος Γεωργίου Στέρπης, 69 ετών.
  Ήταν νυμφευμένος με την Ελευθερία Σύρμα με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά: Την Χριστίνα, τον Γιώργο και τον Βαγγέλη.

---------Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013
 • Απεβίωσε ο Δημήτριος Γρηγοριάδης, 84 ετών.
  Τα τελευταία 2 έτη υπηρέτησε αδιαλείπτως το αναλόγιο του ναού της Παναγίας ως πρωτοψάλτης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Αυλώνα, όπου και ετάφη. Υπήρξε μαθητής του Αθανάσιου Γεωργιάδη. Συμμετείχε σε χορωδίες βυζαντινής μουσικής υπό τον Θρασύβουλο Στανίτσα στην Αμερική και υπηρέτησε αρκετά αναλόγια των Αθηνών μεταξύ των οποίων: Αγιοι Ανάργυροι Νέας Ιωνίας και Ευαγγελισμός Νέων Λιοσίων. Η καλλικέλαδη φωνή του θα μείνει αλησμόνητη στους κατοίκους του χωριού μας.

---------Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013
 • Πρόβλημα έχει ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών από το χωριό και το Κλειδί στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Οινόφυτα και το Σχηματάρι. Το κόμιστρο ανά μαθητή που απαίτησε η περιφέρεια Στερεάς δεν έγινε αποδεκτό από το ΚΤΕΛ και τους ιδιώτες και έτσι οι γονείς καλούνται να επωμισθούν τη μεταφορά, μέχρι να εξευρεθεί λύση.
---------Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013
 • Απεβίωσε ο Χαρίλαος Λουκά Αποστολόγου, 83 ετών.
  Σύζυγος της μαμής κυρά Τασίας..

---------Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου-2013
 • ¶ριστες εντυπώσεις άφησε το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου με τη συμμετοχή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Κορίνεια στο Σχηματάρι.


  στιγμιότυπα από την εκδήλωση
---------Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου-2013
 • Αποδίδοντας τις δέουσες τιμές στην υπεραγία Θεοτόκο πανηγύρισε το χωριό το Γενέθλιό της.
  Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο αρχιμανδρίτης πατήρ Γεώργιος Ρέμπελος. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας με τη συμμετοχή ιερέων από τη περιοχή και την Αττική.
  Στη συνέχεια δόθηκε χορευτική παράσταση από τα τμήματα της ομάδας: Η Λιάτανη και του πολιτιστικού συλλόγου στον κεντρικό δρόμο και οι επισκέπτες διασκέδασαν με αυθεντική δημοτική ορχήστρα.
  Παρέστησαν: ο βουλευτής Ευάγγελος Μπασιάκος, η αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά, ο δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι μεταξύ των οποίων: Θανάσης Αικατερίνης, Γιάννης Αναστασίου, Γιώργος Βουγέσης, Γιάννης Γκίνης, Αντώνης Κανέλος, Γιώργος Κόκαλης, Μιχάλης Κουρουτός, Λάζαρος Μαυράκης, Βασίλης Περγάλιας, Γιώργος Στέρπης.

  ...    ...    ...  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...
---------Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου-2013
 • Η μικτή χορωδία του συλλόγου γυναικών συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Κορίνεια στο Σχηματάρι, υπό τη διεύθυνση του Σταμάτη Φουντουζή


  ...   ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


  στιγμιότυπα από την εκδήλωση
---------Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013
 • Αναρτήθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα των υποψηφίων που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  Επιτυχόντες από το χωριό:
  1. Καββάς Αλέξανδρος του Δημητρίου και της Ελένης , Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ Χαλκίδος
  2. Κατσιφή Αικατερίνη του Αργυρίου και της Μαρίας: ΤΕΙ Μαιευτικής Πτολεμαιδας
  3. Κολώνιας Κωνσταντίνος του Χρήστου και της Ευαγγελίας, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πειραιά.

---------Κυριακή 18 Αυγούστου 2013
 • ΠολιτισμόςΜε επιτυχία ολοκληρώθηκε το πολιτιστικό τριήμερο που διοργάνωσε ο περιβαλοντικός - πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού..
  Η Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στα μικρά παιδιά με ζωγραφική, δρώμενα για το περιβάλλον και παράσταση Καραγκιόζη σε συνεργασία με ΔΕΠΟΔΑΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α). Στόχος των εκδηλώσεων της ημέρας αυτής ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά ζωγράφισαν, έπαιξαν διάφορα εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια στο Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης, ενώ τους μοιράστηκαν φυλλάδια περιβαλλοντικού περιεχομένου και διάφορα δώρα που προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α).
  Το Σάββατο μουσικές από έντεχνο, λαικό και ροκ από το συγκρότημα του Σπύρου Κορδερά, ξεσήκωσαν τη νεολαία.
  Η σημερινή μέρα ήταν αφιερωμένη στο γνήσιο δημοτικό τραγούδι.
  Παρουσιάσθηκαν χοροί από το πρωτοεμφανιζόμενο χορευτικό τμήμα του συλλόγου, τη χορευτική ομάδα γυναικών Αυλώνα: Το Σάλεσι και την χορευτική Ομάδα Νέων Πύλης.
  Η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι, όπου τον πρώτο λόγο είχε η ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα. Ερμήνευσε με μοναδικό γνήσιο τρόπο δημοτικά που συγκίνησαν ιδιαίτερα τους παρευρικόμενους.

  Οι φωτογραφίες αποτελούν ευγενική χορηγία του κου Αλέκου Συκοβάρη και του συλλόγου Αυλωνιτών Το Σάλεσι
  ...   ...    ...  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Τετάρτη 14 Αυγούστου-2013
 • Μέγας εσπερινός τελέσθηκε σήμερα προς τιμήν της Παναγίας στο χωριό για το Πάσχα του Καλοκαιριού και λιτανεία μέχρι το εκκλησάκι της Λιατανιώτισσας στη Σπηλιά, όπου είναι αφιερωμένο στη Κοίμηση. Κατά το έθος, εικόνα εξαπτέρυγα και λάβαρα κρατούν γυναίκες, προσβλέποντας στη βοήθειά της.


  ...   ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013
 • Αναρτηθηκαν στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ οι παρακάτω αποφάσεις του δήμου Τανάγρας:
  -263/2013 Λήψη απόφασης για την έγκριση της με αρ. 98/2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου «ΚΑΠΗ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ», με θέμα: Περί έγκρισης απολογισμού του Νομικού Προσώπου ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, οικονομικού έτους 2010
  δείτε την απόφαση σε pdf.

  -257/2013 (αριθμός 13/17-07-2013 πρακτικό συνεδρίασης): Λήψη απόφασης για την αγορά με δημοπρασία, οικοπέδου στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά για κατασκευή Πλατείας.
  δείτε την απόφαση σε pdf.---------Τετάρτη 30 Ιουλίου 2013
 • Απεβίωσε ο Αριστείδης Βασιλείου Δρίτσας, 74 ετών.
  Δωρητής της επένδυσης πέτρας στη μεγάλη βρύση του χωριού.

---------Δευτέρα 8 Ιουlίου-2013
 • Επιστολή Προέδρου κοινότηταςΕπιστολή προς τους κατοίκους του χωριού με ημερομηνία 5-6-2013 απέστειλε ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κατσιφής, όπου μας παρακαλεί για τα κάτωθι:

  1. Όσοι έχουν οικόπεδα - χωράφια εντός και περιφερειακά του οικισμού να προβούν στον καθαρισμό αυτών για την αποφυγή πυρκαγιάς.
  2. Για την προστασία από εμφάνιση μεγάλου αριθμού ψύλλων στη περιοχή, απαιτείται ψεκασμός των χώρων και ιδιαίτερα σε όσους διαθέτουν οικόσιτα ζώα και μαντριά.
  3. Κάθε οικογένεια να ελέγξει το δίκτυο ύδρευσης για πιθανότητα σύνδεσης με το παλαιό δίκτυο και διαρροής μέσω των υδρομετρητών.
  4. Οι καλλιεργητές του χωριού να αποφεύγουν μέσω ποτίσματος και οργώματος την καταστροφή των αγροτικών δρόμων
---------Κυριακή 7 Ιουλίου 2013
 • Αφιερωμα στο δημοτικο τραγουδιΈνα εξαιρετικό αφιέρωμα στο δημοτικό τραγούδι, οργάνωσε ο σύλλογος γυναικών και ερμήνευσε η μικτή χορωδία με μαέστρο τον Σταμάτη Φουντουζή.
  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο άλσος της Σπηλιάς, συνοδεία λαικών οργάνων.
  Συμμετείχε το χορευτικό τμήμα της Νατάσσας Κόλια.
  Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τις ερμηνείες τόσο των χορωδών όσο και των χορευτών.
  Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Β. Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων: Θανάσης Αικατερίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Αναστασίου, Γιάννης Γκίνης, Γιώργος Κόκαλης, Γιώργος Στέρπης, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κατσιφής.
  Η πρόεδρος του συλλόγου: Αφροδίτη Καβά, στον χαιρετισμό της, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στη διοργάνωση και ευχήθηκε η εκδήλωση να γίνει ένας καλοκαιρινός θεσμός για το χωριό και τον δήμο.

  ...    ...   ...  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


  στιγμιότυπα από την εκδήλωση

---------Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013
 • Σε διόρθωση της απόφασης με αριθμό 175/2013 (αποζημίωση πολιτών για πρόκληση ζημιών, λόγω αυξημένης πίεσης νερού στο δίκτυο ύδρευσης) προέβη ο δήμος Τανάγρας, καθώς η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας πέρασε από λάθος ως απόφαση.
  Σύμφωνα με τη νέα ανάρτηση, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αναβολή του θέματος και την παραπομπή του στην αρμόδια για την ύδρευση επιτροπή του δήμου Τανάγρας, προκειμένου να εξετάσει κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση της επιτροπής.
  δείτε την απόφαση σε pdf.

  Αναρτηθηκαν επίσης οι αποφάσεις
  -191/2013 , όπου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, την υποβολή της πράξης προς χρηματοδότιση με τίτλο: Κατασκευή Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Οικισμών Αγίου Θωμά - Κλειδίου και έργων μεταφοράς στον ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου Οινοφύτων, στην πρόσκληση 12 της ΕΕΤΑΑ προυπολογισμού: 5.202.900,00€
  δείτε την απόφαση σε pdf.
  -193/2013 (αριθμός 12/3-7-2013 πρακτικό συνεδρίασης) , όπου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την παραλαβή της μελέτης: Οριστική Μελέτη Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Οικισμών Αγ. Θωμά - Κλειδίου και Εργων Μεταφοράς στον ΒΙΟ.ΚΑ. Σχηματαρίου Οινοφύτων.
  δείτε την απόφαση σε pdf.


 • Απεβίωσε η Αικατερίνη σύζυγος Ευθυμίου Παπαδέδε(Μπίμπα), 90 ετών. Κόρη του Γιώργου Στέρπη (τούδη)

---------Τρίτη 2 Ιουλίου 2013
 • Αναρτήθηκε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση με αριθμό 175/2013 από το δημοτικό συμβούλιο 11/12-6-2013 του δήμου Τανάγρας και αφορά στην αποζημίωση πολιτών για πρόκληση ζημιών, λόγω αυξημένης πίεσης νερού στο δίκτυο ύδρευσης.
  Σύμφωνα με αυτή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την ΜΗ καταβολή αποζημίωσης σε πολίτες στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά, για πρόκληση ζημιών, λόγω αυξημένης πίεσης νερού στο δίκτυο ύδρευσης.
  δείτε την απόφαση και το αιτιολογικό σε pdf.

---------Κυριακή 30 Ιουνίου 2013
 • Απεβίωσε η Χριστίνα Καββά σύζυγος Νικολάου Λαμπρόπουλου, 71 ετών.

---------Πέμπτη 27 Ιουνίου-2013
 • Συνελήφθη ένας 31χρονος Πακιστανός που ήταν προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας διαχείρισης "SCRAP", για παράβαση του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος.
  Η σύλληψη έγινε το πρωί στο Κοκάλι, όπου και ευρίσκεται η δραστηριότητα.
  Ειδικότερα από τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας, σε συνεργασία με Περιβαλλοντολόγους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Βοιωτίας, διαπιστώθηκε ότι, μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο δύο στρεμμάτων, υπήρχαν αποθηκευμένα στο έδαφος παλαιά σίδερα και μέταλλα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλαιά σίδερα ρυπασμένα με απόβλητα λιπαντικών ελαίων (λάδια, γράσα), τμήματα αυτοκινήτων υπό διάλυση, αμαξώματα αυτοκινήτων, κινητήρες, οικιακές συσκευές, μεταλλικοί σωλήνες, μεταλλικά καλώδια και διάφορα άλλα μέταλλα.
  Όλα αυτά βρίσκονταν διάσπαρτα υπαίθρια και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.
  Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση δεν έχει την προβλεπόμενη αδειοδότηση ενώ σε διπλανές εκτάσεις υπάρχουν καλλιέργειες αγροτικών προϊόντων!
  Όπως διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων υγρών αποβλήτων και η πλημμελής διαχείριση αυτών, έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, τη ρύπανση του εδάφους και τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.
  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


  ...    ...    ...---------Παρασκευή 21 Ιουνίου-2013
 • Μια επίσκεψη στη μοναδική παιδική χαρά που διαθέτει ο τόπος μας είναι ικανή για να διαπιστώσει κανείς την επικινδυνότητα του χώρου. Σπασμένα παιχνίδια, σκουριασμένες βάσεις, γκρεμίσματα, εκτεθιμένα καλώδια και ξεχαρβαλωμένο πάτωμα καθιστούν τον χώρο ακατάλληλο για συνάθροιση και παιχνίδι μικρών παιδιών.


  προβληματα παιδικης χαρας στον Αγιο Θωμα    προβληματα παιδικης χαρας στον Αγιο Θωμα    προβληματα παιδικης χαρας στον Αγιο Θωμα


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Πέμπτη 13 Ιουνίου-2013
 • Την αποχαιρετιστήρια γιορτή για τη φετινή σχολική χρονιά διοργάνωσε σήμερα το δημοτικό σχολείο του χωριού. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά σε παιχνίδια και δρώμενα, αλλά και να ευχαριστήσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό για την προσπάθεια που κατέβαλλε όλη τη χρονιά.


  ...    ...   


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Τρίτη 11 Ιουνίου 2013
 • Απεβίωσε η Θεοδώρα σύζυγος Νικολάου Στέρπη, 83 ετών. Είχε καταγωγή από Στεφάνη(Κρώρα) Δερβενοχωρίων


---------Σάββατο 8 Ιουνίου-2013
 • Ανεμωνη ΑνεμηΠραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ισόγειο του ΚΑΠΗ η παρουσίαση του βιβλίου Ανεμώνη και Ανέμη της Γεωργίας Βουγέση.
  Πρόκειται για μια βιωματική ηθογραφία, στην οποία αποτυπώνονται οι ομορφιές και ο πολιτισμός του Αγίου Θωμά.

  Το βιβλίο παρουσίασαν οι φιλόλογοι: αδελφή Αγνή Ι.Μ. Αναλήψεως Σκούρτων και Αικατερίνη Γκαραβέλα, καθώς και ο δάσκαλος Θανάσης Καραπέτσας, διευθυντής του 5ου δημοτικού σχολείου Θηβών.
  Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία της η μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού, Τασία Βέρα, η οποία και τραγούδησε δύο τραγούδια.

  Παραβρέθηκαν: ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Τανάγρας κος Πολύκαρπος, οι πατέρες Γεώργιος Ρέμπελος και Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο δήμαρχος Τανάγρας: Ευάγγελος Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος: Θανάσης Αικατερίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γεώργιος Βουγέσης, Ιωάννης Γκίνης, Ιωάννης Αναστασίου, Βασίλης Περγάλιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κατσιφής και οι τοπικοί σύμβουλοι , Δημοσθένης Βουγέσης και Βασιλική Καββά. Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου: Σπυριδούλα Παπαδημητρίου. Οι πρώην διευθυντές του δημοτικού σχολείου Νικόλαος Παφίλης και Ιωάννης Στεργίου. Εκπαιδευτικοί από όλο τον δήμο και πλήθος κατοίκων, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα.


  Ανεμωνη ανεμη Γεωργια Βουγεση    Ανεμωνη ανεμη Γεωργια Βουγεση   


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...  στιγμιότυπα από την εκδήλωση

---------Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013
 • Υπέκυψε ο Στέφανος Πέππας του Παναγιώτη, 47 ετών, μετά από ατύχημα που συνέβη στην εθνική οδό πριν μια εβδομάδα περίπου.

---------Τετάρτη 29 Μαίου 2013
 • Κλιμάκιο γιατρών ιδιωτικής εταιρείας επισκέφτηκε σήμερα το χωριό μας, όπου οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να εκτελέσουν δωρεάν λιπιδαιμικές και αιματολογικές εξετάσεις στο χώρο του περιφερειακού ιατρείου σε συνεργαία με την αρμόδια ιατρό κα Βασιλική Κουκά.

 • Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται σε κατοίκους του χωριού από αλλεργίες που οφείλονται κυρίως σε τσιμπήματα από ψύλλους.

---------Πέμπτη 27 Μαίου 2013
 • Αναρτήθηκε στο σύστημα ΔΙΑΥΓΕΙΑ από τον ΟΣΚ η απόφαση για αντικατάσταση κατασκευαστή στο Νηπιαγωγείο του χωριού: Αρ. Πρωτ. :ΑΠ 22-Τ2/6249 - 2/ΘΕΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΑΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΙΔΑΣ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ 1/ΘΕΣΙΟΥΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣΧΟΛΕΙΟ ΜΙΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ, Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ, ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ, Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ, με τη μέθοδο της προκατασκευής (ΑΔΑ: ΒΕΧΒ469ΒΒΡ-3ΛΣ)
  Συγκεκριμένα αναθέτει το έργο στην εταιρεία KΑΜΑΡΙΩΤΗΣ Α.Τ.Ε.Ε.
  δείτε την απόφαση σε pdf.

---------Σάββατο 25 Μαίου-2013
 • Το αποτέλεσμα μιας ολόκληρης χρονιάς φάνηκε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο των Θηβών. Η αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει η συντοπίτισσά μας προπονήτρια Μάντω Αναστασίου με τη σύσταση Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης(basket ball), δείχνει να αποδίδει, καθώς η σημερινή συμμετοχή σε αγώνα με την ομάδα του Άρη Θηβών δικαίωσε την προσπάθεια που στόχο έχει να προσφέρει χαρά και εκγύμναση σε παιδιά και γονείς. Η ακαδημία θα συνεχίσει δυναμικά και του χρόνου και αναμένει τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδι και γυμναστική μέσα από ένα άθλημα που συναρπάζει.
  Φέτος λειτούργησαν δύο τμήματα και οι προπονήσεις έγιναν στο γήπεδο της σπηλιάς.
  Α΄ τμήμα: Τζελάς, Λαψάνης Κώστας, Ίσσαρη Αλέκα, Μυτάκης Βασίλης, Πέππας Βασίλης, Πέππας Παναγιώτης, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Αικατερίνης Θοδωρής, Θεοδώρου Θανάσης, Θειακούλης, Γιάννης, Μυτάκης Αγγελος, Χρυσικός Παναγιώτης, Σίδερη Δήμητρα, Λύγγος Κώστας, Σύρμα Ειρήνη, Χρυσικού Χριστίνα, Μυτάκη Δήμητρα, Στατήρης Βαγγέλης, Στέρπης Σπύρος, Δέδες Μιχάλης, Μαλιάτση Ασπα.
  Β' τμήμα: Σίδερης Βαγγέλης, Παπαδέδες Χρήστος, Σταμάτης Γιώργος, Αναστασίου Δήμητρα, Δρίτσα Κωνσταντίνα, Σοφού Ευανθία, Αικατερίνης Γιάννης, Καραμπιτσάκος Κώστας, Σύρμας Γιώργος, Μαλιάτσης, Μπάμπης, Αναστασίου Ιωάννα, Αναστασίου Παντελής, Λουλάση Μίλτος, Στατήρης Αλέξανδρος, Αικατερίνης Κώστας, Προκοπίου Δανάη, Προκοπίου Γιάννης, Μυτάκη Ιωάννα, Αναστασίου Ιωάννα, Κατσιφής Βασίλης, Αικατερίνης Γιάννης, Αικατερίνης Χρήστος, Κωδωνάς Ηλίας, Λύγκου Νάσια.


  ...    ...   


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Κυριακή 19 Μαίου 2013
 • Εξαιρετική η επιτυχία της βραδιάς που διοργάνωσε ο σύλλογος γυναικών της αδερφής κοινότητας, του Κλειδιού, στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου, τιμώντας τη πανήγυρη του πολιούχου Αγίου Κωνσταντίνου.
  Πλήθος κόσμου παρέστη και θαύμασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας. Χορευτές κάθε ηλικίας από το Κλειδί, τον Άγιο Θωμά, την Πύλη και το Σχηματάρι γέμισαν παράδοση το χώρο και μας γέμισαν υπερηφάνεια.
  Ακολούθησε κέρασμα και όσοι παρέμειναν γλέντησαν μέχρι αργά.

  ...     ...     ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...  στιγμιότυπα από το χορευτικό του χωριού με δασκάλα τη Νατάσα Κόλια---------Δευτέρα 6 Μαίου
 • Λιγοστός ο κόσμος που ανέβηκε να προσκυνήσει στο εξωκλήσι του Αη Γιώργη φέτος σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές .
  Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία του κυρίου Σταμάτη Συκοβάρη.

  Αγιος Γεώργιος - Δημος Ταναγρας    Αγιος Γεώργιος - Δημος Ταναγρας   


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Μεγάλο Σάββατο 4 Μαίου
 • Με στεντορία τη φωνή ο παπα Γιώργης βροντοφώναξε το Χριστός ανέστη, κρατώντας ανά χείρας το άγιο φως και πλημυρίζοντας ελπίδα τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι το επανέλαβαν συνοδεία βεγγαλικών και κροτίδων .


  Μεγαλη Πεμπτη Αγιος Θωμας Δημος Ταναγρας     Μεγαλη Παρασκευη Αγιος Θωμας Δημος Ταναγρας    Μεγα Σαββατο Αγιος Θωμας Δημος Ταναγρας


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...


---------Δευτέρα 29 Απριλίου 2013
 • Απεβίωσε η Φωτεινή σύζυγος Αγησιλάου Παπαγιάννη, 93 ετών. Το ζευγάρι με καταγωγή από Δερβενοσάλεσι(Πύλη) εγκαταστάθηκε στο χωριό λίγο μετά το κάψιμό του από τους Γερμανούς και απέκτησε τρεις θυγατέρες.

---------Δευτέρα 22 Απριλίου 2013
 • Η εύρεση ενός εγκαταλελειμένου ΙΧ το Σάββατο πρωί, σε ρέμα και η μεγάλη παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ της ελληνικής αστυνομίας στο χωριό, σε συνδυασμό με την είδηση ότι το όχημα ανήκει σε δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς θεωρούν ότι οι δράστες πιθανόν να κρύβονται στη περιοχή.

 • Μέλη της ενορίας του χωριού με επικεφαλής τον πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο έδωσαν το παρόν στην φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργάνωσε η μητρόπολη Θηβών σε χώρο συνεστίασης στη Λιβαδειά.


  ...     ...

---------Τετάρτη 10 Απριλίου 2013
 • Ο δήμος Τανάγρας έδωσε στη δημοσιότητα αναλύσεις νερού από τη νέα δεξαμενή, μετά τη θολότητα που παρουσίασε και η οποία αποδόθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν στο κανάλι του Μόρνου.

  δείτε τις αναλύσεις σε pdf...

---------Τρίτη 9 Απριλίου 2013
 • Μόλις στα 30 του χρόνια (γεννημένος το 1983) ο Γιάννης Γκίκας του Αθανασίου αναχώρησε για τη βασιλεία των ουρανών και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και το χωριό.

---------Κυριακή 7 Απριλίου 2013
 • Απεβίωσε η Βασιλική σύζυγος Κωνσταντίου Χρόνη, κόρη του Γιώργη Κοντού, 88 ετών.

---------Παρασκευή 5 Απριλίου 2013
 • Τιμή και ευλογία για το χωριό μας η χοροστασία του μητροπολίτη μας Γεωργίου στην ακολουθία των Γ' χαιρετισμών. Ο λόγος του αφιερωμένος στην Παναγιά και στις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Κάλεσε τους κατοίκους να ενημερωθούν για το ίδρυμα Αρωγή της μητρόπολης και όσοι έχουν την ευχέρεια να συμπαρασταθούν στο έργο της εκκλησίας.


  Μητροπολίτης Θηβών Χαιρετισμοί     Μητροπολίτης Θηβών Χαιρετισμοί     Μητροπολίτης Θηβών Χαιρετισμοί


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...---------Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013
 • Μικρό φορτηγό που ανήκε σε πωλητή λαικής αγοράς ανετράπη στο δρόμο του Ρέδι προς Κλειδί, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συγχωριανών το φορτηγό απομακρύνθηκε γρήγορα και ο δρόμος αποδόθηκε σε κυκλοφορία.

  Οι φωτογραφίες και η βιντεοσκόπηση είναι ευγενική χορηγία του Δημοσθένη Χρ. Βουγέση

  ανατροπή Αγιος Θωμας Ταναγρας     ανατροπή Αγιος Θωμας Ταναγρας     ανατροπή Αγιος Θωμας Ταναγρας


 • Απεβίωσε η Βάσω(Βασιλική) σύζυγος Γεωργίου Σύρμα, 89 ετών. Το πρώτο παιδί του Σταύρου και της Καλλιόπης Παπακωνσταντίνου. Τα υπόλοιπα: Λίτσα, Δώρα, Νίκος και Κώστας ο οποίος έχασε τη ζωή του σε νεαρή ηλικία από ανατροπή γεωργικού μηχανήματος.

---------Τετάρτη 12 Μαρτίου 2013
 • Γεώργιος Λουκάς Αδόκητα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Λουκάς (Μαδούκης) σε ηλικία 49 ετών. Γιος του Γιάννη και της Ισμήνης. Ήταν παντρεμένος στη Καρδίτσα όπου και διέμενε με τη γυναίκα του και τους δύο γιους του. Μέλος για τα τελευταία δύο χρόνια του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Σκοπευτικού Ομίλου Καρδίτσης. Υπήρξε για σειρά ετών γνώστης της πρακτικής σκοποβολής τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό. Είχε παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαιδευτών και στον πρωταθληματικό αγώνα της Καρδίτσας βοήθησε για το στήσιμο του αγώνα.

---------Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013
 • Κοινή διαπίστωση είναι πως η οδήγηση στη διαδρομή από το χωριό προς Οινόφυτα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.
  Αφορμή για την επαναφορά στο θέμα αυτό είναι η αποστολή ηλεκτρονικής επιστολής που λάβαμε από οδηγό που κάνει καθημερινή χρήση του δρόμου και τη δημοσιεύουμε αυτούσια.
  ΟΙΝΟΦΥΤΑ 20/2/2013
  Καλησπέρα,
  Σας στέλνω αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα για να σας αναφέρω ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που μετακινούνται καθημερινά από Άγιο Θωμά προς Οινόφυτα και αντίστροφα, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της περιοχής .
  Αναφέρομαι και για τους δύο δρόμους που η κατάσταση τους έχει ως εξής:
  1. Από Οινόφυτα προς Άγιο Θωμά από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού μέχρι την γέφυρα του Ασωπού ο δρόμος είναι κατεστραμμένος και ειδικά πριν την γέφυρα ανύπαρκτος με μια τεράστια φονική λακκούβα.
  2.Από Οινόφυτα προς διασταύρωση Τανάγρας ( βιομηχανίες) από το ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού έως και την διασταύρωση ο δρόμος είναι σπασμένος με αρκετές λακκούβες και ταλαιπωρημένος από τα αλλεπάλληλα έργα (οτε,φυσικό αέριο,κλπ) καθώς σε πολλά σημεία έχει υποχωρήσει ο μισός στα πλάγια.
  Θα το εκτιμούσα πολύ εάν δείχνατε κάποιο έστω και το ελάχιστο ενδιαφέρον για τα παραπάνω προβλήματα, αφού από αυτούς τους δύο δρόμους διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες της περιοχής και εργαζόμενοι στις βιομηχανίες.
  Τέλος θα ήταν εύλογο εάν διαβιβάζατε το πρόβλημα στον Περιφερειάρχη και στον Αντινομάρχη Βοιωτίας.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  Ένας κάτοικος.

---------Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
 • Με την τοποθέτηση κεντρικού μειωτήρα πίεσης του νερού στο ύψος του υδατόπυργου προσπαθεί ο δήμος Τανάγρας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που δημιούργησε η μετάπτωση στη νέα δεξαμενή ύδρευσης.

---------Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013
 • Απεβίωσε η Στυλιανή σύζυγος Θωμά Στέρπη, 66 ετών.

---------Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013
 • Το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε την ετήσια συνέλευση κατοίκων και φορέων όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Παρόντες ο Δήμαρχος Τανάγρας: Ευάγγελος Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Αικατερίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Αναστασίου, Γιάννης Γκίνης, Λάζαρος Μαυράκης, Γιώργος Στέρπης και οι τοπικοί σύμβουλοι Χρήστος Κατσιφής, Κική Καβά και Δημοσθένης Βουγέσης.
  Τους λιγοστούς παρευρισκόμενος καλωσόρισε ο πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε στη προσπάθεια του τοπικού συμβουλίου να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα. Έκανε λόγο για έργα που έγιναν, όπως η αλλαγή στέγης στο δημοτικό σχολείο και η περάτωση της νέας δεξαμενής ύδρευσης, αλλά και για προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν,όπως η αγροτική οδοποιία. Ζήτησε δε τη βοήθεια των κατοίκων και των δημοτικών συμβούλων για να πετύχουν περισσότερα.
  Ο τοπικός σύμβουλος Δημοσθένης Βουγέσης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να δει ξανά τα θέματα της τιμολόγησης του νερού και της δημοτικής συγκοινωνίας.
  Στη συνέχεια ο δήμαρχος έλαβε το λόγο γνωρίζοντας τις προσπάθειες που κάνει ο δήμος σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα τα καθημερινά προβλήματα. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια εκτέλεσης των μελετών αποχέτευσης και ανάπλασης του κεντρικού δρόμου και της εισόδου του χωριού. Στη πιθανότητα να κατασκευαστεί το κτίριο του νηπιαγωγείου από τον ΟΣΚ, καθώς ο εργολάβος στον οποίο είχε γίνει η ανάθεση δεν δέχεται πλέον να υλοποιήσει το έργο και έτσι ο ΟΣΚ απευθύνθηκε στον δεύτερο κατά σειρά. Κατόπιν έγιναν παρεμβάσεις από τους κατοίκους, οι οποίες κινήθηκαν σε όλους τους τομείς, όπως περιβάλλον, πολιτισμός, κατασκευαστικός, Ο δήμαρχος απαντώντας στα ερωτήματα είχε την ευκαιρία να επεκταθεί και σε έργα που αφορούν γενικότερα το δήμο, αλλά και την κατανομή των χρημάτων, δεδομένου ότι δήμος Τανάγρας κληρονόμησε από τον τέως δήμο Οινοφύτων το μεγαλύτερο μερίδιο χρέους. Στο σημείο αυτό κάτοικοι ζήτησαν να υπάρξει διαφάνεια, προκειμένου οι δημότες να μάθουν ποιοι καταχράστηκαν χρήματα και να αποδοθούν ευθύνες.
  Παρέμβαση έκανε και ο αντιδήμαρχος, αναφέροντας ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα, εκτιμώντας πως με λίγη θέληση θα πετύχει να αντιμετωπίσει θέματα, όπως η καθαριότητα και τα σκουπίδια.
  Στο τέλος εταιρεία φύλαξης έκανε πρόταση στους κατοίκους να αναλάβει τη φύλαξη κατοικιών του οικισμού έναντι αντιτίμου 15 ευρώ, υπό την προυπόθεση ότι θα υπάρξουν τουλάχιστον 120 δηλώσεις με προσωπικά συμβόλαια.
  Εν κατακλείδι αυτό που κατ΄εμάς κυρίως πρέπει να απασχολήσει τους δημοτικούς μας υπηρέτες είναι το ερώτημα συγχωριανού, για το αν η σημερινή ολιγοπρόσωπη παρουσία, οφείλεται σε αδιαφορία των δημοτών για τα κοινά ή σε αποστροφή απέναντι στη κάθε δημοτική αρχή και στις οσμές σκανδάλων κακοδιοίκησης που αναδύονται καθημερινά ανά την ελληνική επικράτεια για τους υπηρετούντες τη δημόσια και δημοτική διοίκηση.

  Δήμος Τανάγρας συμβούλιο

---------Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013
 • Απεβίωσε ο Δημήτριος(Μίμης) Παπαμήτρου, 79 ετών.
  Το 4ο παιδί της οικογένειας του Ιωάννη Παπαμήτρου και της Αναστασίας(Τασιάς) Ζωίτση. Τα υπόλοιπα αδέρφια: Γεώργιος(+), Κωνσταντίνος, Μαρία και Αθανασία.

---------Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013
 • Ο δήμος Τανάγρας και η τοπική κοινότητα πραγματοποίησαν συνάντηση στο ΚΑΠΗ, προκειμένου να εξηγήσουν στους κατοίκους τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη μετάβαση στο νέο σύστημα υδροδότησης, μέσω της δεξαμενής στο Πάτημα.
  Στο τραπέζι συζήτησης παρακάθησαν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Αικατερίνης, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κατσιφής και ο εργολάβος του έργου Σπύρος Ακριβάκης.
  Το λόγο έλαβε πρώτος ο πρόεδρος της κοινότητας, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναγνώρισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχεδόν στις μισές οικίες του χωριού.
  Κατόπιν ο εργολάβος προσπάθησε να εξηγήσει κάποια τεχνικά ζητήματα, όπως ότι ο μέγιστος απαιτητός όγκος νερού είναι 80 κυβικά και η πίεση περίπου 6 ατμόσφαιρες. Σε ορισμένες περιοχές με μεγάλη κατωφέρεια, όπου υπάρχει υπέρβαση αυτού του ορίου, προστέθηκαν τρεις μειωτήρες προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πρόσθετη πίεση. Απέδωσε δε τις περισσότερες ζημιές σε παλαιότητα οικιακών δικτύων και πρότεινε την τοποθέτηση οικιακών μειωτήρων σε κάθε σπίτι, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
  Η τοποθέτηση αυτή δημιούργησε εντάσεις, καθώς οι περισσότεροι εκ των κατοίκων ισχυρίστηκαν ότι στις εποχές που ζούμε δεν επιτρέπει ο οικογενειακός προγραμματισμός επιπλέον έξοδα σε διατάξεις μείωσης πίεσης, τα οποία σχεδόν κάθε χρόνο χρήζουν αντικατάστασης.
  Πρότειναν δε την εξέταση τοποθέτησης κεντρικού μειωτήρα για όλο το χωριό.
  Η συζήτηση συνεχίστηκε με τεχνικά θέματα, για τα οποία σχεδόν κανείς μας δεν ήταν γνώστης, αλλά παρόλα αυτά ο καθείς είχε λόγο.
  Σημειώνεται πως η μελέτη του έργου έχει γίνει από τη Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων Βοιωτίας, φορέας ο οποίος έχει καταργηθεί και γι΄ αυτό δεν παρέστη μελετητής.
  Έτσι μετά από συζήτηση και παρέμβαση του αντιδημάρχου, αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή των ζημιών και να εξετασθεί το ενδεχόμενο αποζημίωσης. Επίσης ανέφερε πως θα απευθυνθεί στη τεχνική υπηρεσία του δήμου, προκειμένου να εξετάσει αν μια νέα μελέτη μπορεί να διορθώσει τα σφάλματα και πως μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης η ύδρευση θα γίνεται από το παλαιό σύστημα.
  Το ζητούμενο δεν είναι το μισό χωριό να έχει ικανοποιητική πίεση στο νερό και το άλλο μισό όχι, αλλά να έχουμε τη δυνατότητα όλοι να απολαμβάνουμε εξίσου τα δημόσια αγαθά.
  Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν τις ζημιές, ο πρόεδρος της κοινότητας βρίσκεται κάθε Τρίτη στο κοινοτικό κατάστημα από 20:00 έως 21:30.

---------Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013
 • Ένα έργο που κατασκευάστηκε για να λύσει τα προβλήματα υδροδότησης του χωριού, δημιούργησε με την έναρξή του μεγάλες ζημιές στις οικίες. Συγκεκριμένα η πίεση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που ήταν ικανή να αντέξουν οι οικιακές συνδέσεις, παρότι χρησιμοποιήθηκαν 3 κεντρικοί μειωτήρες πίεσης. Υπόγεια πλημμύρισαν, καζανάκια έσπασαν, συνδέσεις καλοριφέρ καταστράφηκαν σχεδόν στο μισό χωριό. Τα παραπάνω δείχνουν πιθανότητα παραλείψεων μελέτης ή κατασκευής και τίθεται ζήτημα αποζημείωσης των καταστροφών, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος.

---------Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013
 • Με το πρώτο χιόνι της χρονιάς ξυπνήσαμε σήμερα στο χωριό, χωρίς ιδιαίτερα πορβλήματα .
  Πρόβλημα παρατηρείται στο δίκτυο ύδρευσης καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η ενεργοποίηση της νέας δεξαμενής.  ...     ...     ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...---------Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2013
 • Οι συντοπίτες μας δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Αικατερίνης και Γιώργος Στέρπης ανέλαβαν τα καθήκοντα του αντιδημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Τανάγρας για την ερχόμενη διετία αντίστοιχα.,

---------Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013
 • Αποκαταστάθηκε το δίκτυο ύδρευσης στο χωριό μετά από αλλεπάλληλες διακοπές.

 • Σε 1292 κατοίκους ανέρχεται ο μόνιμος πληθυσμός του χωριού σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Παρατηρείται αισθητή μείωση σε σχέση με την απογραφή του 2001, όπου είχαν καταμετρηθεί 1476 κάτοικοι.

     

1999-2018, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios