ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Αγιος Θωμάς Τανάγρας - Τοπικά Νέα

                                                                                                                            

--------27 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Καδέτσης σε ηλικία 68 ετών. Γιος του Γιάννη Καδέτση και της Αθηνάς (Νιάτση) Περ. Βλάχου.

--------24 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσαν:
  -η Αθανασία Αντωνίου σύζυγος Κωνσταντίνου Λύγκου σε ηλικία 76 ετών με καταγωγή από τα Σκούρτα.
  -ο Δημήτριος Δρίτσας σε ηλικία 93 ετών. Ήταν νυμφευμένος με την Χρυσούλα Σταμάτη με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά: τον Γιάννη & τον Παναγιώτη.

--------23 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε ο Παναγιώτης Ροδόσογλου σε ηλικία 84 ετών. Γαμπρός στο χωριό νυμφευμένος με την Μαρίνα Σπυρ. Αικατερίνη

--------22 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Ισσαρης σε ηλικία 61 ετών. Γιος του Θεοδώρου & της Αλεξάνδρας Λαψανη.

--------20 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε η Θεοδώρου Δήμητρα σε ηλικία 88 ετών. Ήταν παντρεμένη με τον Δημήτριο Χρυσικό, με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά. Τον Γιώργο & τον Θανάση.

--------16 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Στέρπης του Θεοφάνους και της Σταυρούλας σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του έγονε στον Ασπρόπυργο

--------14 Δεκεμβρίου 2021

 • Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους σήμερα στο χωριό για να ελεχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Ελήφθησαν 55 δείγματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

--------12 Δεκεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε η Σοφία Γεωργίου Λαψάνη σε ηλικία 87 ετών. Ήταν παντρεμένη με τον Δημήτριο Βουγέση (μπόπη) με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά. Τον Νικόλαο & τον Γεώργιο.

--------28 Νοεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε η Αικατερίνη σύζυγος Δημητρίου Χρόνη σε ηλικία 72 ετών με καταγωγή από Καλλιθέα (Μουσταφάδες).

--------18 Νοεμβρίου 2021

 • Διάκριση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του χωριού στον διαγωνισμό "Αν σας τα τραγουδήσουμε. Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι".
  Η εκστρατεία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε. Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με ένα εργαστήρι για παιδιά, τα οποία με τη βοήθεια του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της παιδαγωγού Κούλας Πανάγου, μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες, χειροτεχνίες, παιχνίδια και παραμύθια, δημιούργησαν στίχους εμπνευσμένους από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι στίχοι στη συνέχεια μελοποιήθηκαν από τον Φοίβο Δεληβοριά και μέσα από τη διαδικασία αυτή προέκυψαν τα δύο πρώτα τραγούδια του βιβλίου-cd.
  Η απήχηση της δράσης οδήγησε το Δίκτυο στην απόφαση να προσκαλέσει περισσότερα παιδιά, μέσα από ένα διαγωνισμό, να καταθέσουν τους στίχους τους.
  Συνολικά στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 284 στίχοι από σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και παιδιά από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα σε όλη την Ελλάδα και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό. Κριτική επιτροπή επέλεξε τελικά τους 14 στίχους που έγιναν τραγούδια, με βασικό κριτήριο την ανάδειξη των δικαιωμάτων και τη δυνατότητα μελοποίησής τους. Ανάμεσα στις συμμετοχές που διακρίθηκαν ήταν και δύο συλλογικές, του El Systema Greece και της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά Βοιωτίας.

--------13 Νοεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε ο Ιωάννης Αθαν. Αικατερίνης σε ηλικία 85 ετών με καταγωγή από το γειτονικό Κλειδί. Ηταν νυμφευμένος με την Σύρμω Ι. Καββά με την οποία απόκτησαν τρία παιδιά. Τον Θανάση, τον Ερμόλαο και την Δήμητρα.

--------10 Νοεμβρίου 2021

 • Χωρίς πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα παρέμεινε το χωριό μετά την παραίτηση της τοπικής γιατρού Βασιλικής Κουκά από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

--------23 Οκτωβρίου 2021

 • Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος διοργάνωσε δράση καθαρισμού του χώρου της Καλής Βρύσης και στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευχέρεια να ανταλάξουν απόψεις για την βιωσιμότητα και την αξιοποίηση του χώρου.


  Δράση στη Καλή Βρύση Πολιτιστκού Συλλόγου Αγιου Θωμα Δημου Ταναγρας

--------20 Οκτωβρίου 2021

 • Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τανάγρας σήμερα 20/10/2021 έκανε παρέμβαση στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγ. Θωμά για την κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο. Ενημέρωσε τις δασκάλες για την επικινδυνότητα των παιδικών εγκαταστάσεων και ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η αντικατάσταση των επικίνδυνων παιχνιδιών και μέχρι τότε να μην είναι πρόσβαση στα παιδιά μέχρι να γίνει ασφαλής.


  Λαικη Συσπειρωση για παιδικο σταθμο Αγιου Θωμα Δημου Ταναγρας


 • Απεβίωσε η Μαριάννα Κοκόση σύζυγος Ιωάννη Δάμπαση σε ηλικία 77 ετών. Κόρη του Σπύρου και της Ελευθερίας Πέπα. Εκτός της Μαριάννας η οικογένεια απόκτησε άλλα δύο τέκνα τον Θανάση και την Αθανασία.

  Η Μαριάννα λάτρης του τραγουδιού και καλίφωνη μετείχε σε αρκετά πανηγύρια και έκανε δισκογραφία μέρος της οποίας μπορείτε να ακούσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.
  Μαριάννα Κοκόση - δισκογραφία--------19 Οκτωβρίου 2021

 • Αρνητικά απάντησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τανάγρας σε αίτημα της Κοινότητας Αγίου Θωμά για μεταφορά συλλέκτη βοθρολυμάτων που κατασκευάζεται στον χώρο της Καλής Βρύσης.
  Σύμφωνα με αυτή η μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένα προγράμματα που δεν επιτρέπουν αλλαγές στην εφαρμογή της.

  Απάντηση Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Τανάγρας - Σελίδα 1 | Σελίδα 2

--------4 Οκτωβρίου 2021

 • Νέες αναλύσεις νερού έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τανάγρας. Το δείγμα ελήφθη από το χώρο του Νηπιαγωγείου στις 24 Σεπτεμβρίου
  Σύμφωνα με αυτές το νερό χαρακτηρίζεται εντός ορίων για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ1 ΦΕΚ 3282 Β / 19-9-2017.

  Αναλύσεις Νερού - Σελίδα 1 | Σελίδα 2

--------3 Οκτωβρίου 2021

 • Μετά τις αντιδράσεις σχετικά με την τοποθέτηση του αντλιοστασίου οικιακών λυμμάτων στη περιοχή της Καλής Βρύσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργάνωσε σήμερα περίπατο στον χώρο και συζήτηση. Προηγήθηκε παράκληση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.


  Καλη βρύση Αγιος Θωμας Δημου Ταναγρας


--------28 Σεπτεμβρίου 2021

 • Αναλύσεις νερού έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τανάγρας. Το δείγμα ελήφθη από το ταχυδιυλιστήριο στις 17 Σεπτεμβρίου
  Σύμφωνα με αυτές η τιμή του αργιλίου είναι 210 μg/l και το νερό χαρακτηρίζεται εκτός ορίων για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Γ1 ΦΕΚ 3282 Β / 19-9-2017.

  Αναλύσεις Νερού - Σελίδα 1 | Σελίδα 2

--------27 Σεπτεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε ο Μαρίνος Μεϊμάρης σε ηλικία 92 ετών. Ηταν νυμφευμένος με την Βασιλική Σπυρ. Καββά με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά. Τον Μενέλαο και την Αμαλία.

--------24 Σεπτεμβρίου 2021

 • Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά οργάνωσε και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα : " Το σχολείο σε κίνηση : Αθλούμαστε δημιουργικά "
  Βασικός στόχος της ημέρας ήταν η προώθηση της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.


  Σχολικός αθλητισμος Αγιος Θωμας Δημου Ταναγρας

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες--------8 Σεπτεμβρίου 2021

 • Με την παρουσία του Μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου εορτάσθηκε φέτος το Γενέσιον της Θεοτόκου στο χωριό μας, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Χθες παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή ιερέων όμορων χωριών, των τοπικών αρχών και ικανών προσκυνητών.
  Το βράδυ την τιμητική τους είχαν οι ταβέρνες και δημοτική κομπανία στο μαγαζί του Παπαμήτρου που κράτησε το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

  Δεκαπενταυγουστος στη Λιατανιωτισα Αγιος Θωμας Δημου Ταναγρας

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες--------7 Σεπτεμβρίου 2021

 • Απεβίωσε η Κυριακούλα σύζυγος Χρήστου Βουγέση σε ηλικία 64 ετών.

--------6 Σεπτεμβρίου 2021

 • Ο Δήμος Τανάγρας προέβη εκ νέου σε ανακοίνωση για την ποιότητα του νερού στον ¶γιο Θωμά και το Κλειδί μετά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
  Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ο Δήμος προβαίνει σε συνεχείς δειγματοληψίες στο ταχυδιυλιστήριο στον ¶γιο Θωμά.
  Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού, όσον αφορά τις χημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους μετά από τον καθαρισμό των δεξαμενών του ταχυδιυλιστηρίου.
  Από τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα αναλύσεων προκύπτει ότι οι τιμές των αποτελεσμάτων δεν είναι εντός των ορίων που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
  Ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και με συνεχείς δειγματοληψίες παρακολουθεί τις μικροβιολογικές παραμέτρους του πόσιμου νερού.
  Επειδή η ανάλυση των δειγμάτων απαιτεί κάποιο χρόνο για να γίνει, για τις μικροβιολογικές αναλύσεις τα αποτελέσματα όπως μας ενημέρωσαν από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών, θα τα έχουμε μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.
  Αύριο Τρίτη 7/9, θα ληφθούν και νέα δείγματα για ανάλυση από υπεύθυνο δειγματοληψίας του του μικροβιολογικού εργαστηρίου του κ. Αναστασίου Τσαπουρνιώτη στην Χαλκίδα, και μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων.
  Μέχρι την ανακοίνωση των νεότερων αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες βοηθητικές χρήσεις.


--------3 Σεπτεμβρίου 2021

 • Σε νέα ανακοίνωση προέβη ο Δήμος Τανάγρας για την καταλληλότητα του νερού:
  Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ο Δήμος μας προέβη σε έκτακτη δειγματοληψία , στον ¶γιο Θωμά το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021.
  Η δειγματοληψία πραγματοποιήθηκε για να διαπιστωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού, ιδιαίτερα στην παράμετρο της θολότητας, η οποία σε εσωτερικές μετρήσεις την προηγούμενη εβδομάδα είχε βρεθεί σε μεγαλύτερα από τα συνήθη επίπεδα. Ελήφθησαν δείγματα από σημεία του οικισμού προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εικόνα της ποιότητας του πόσιμου νερού και μετρήθηκαν οι βασικές χημικές παράμετροι, με κύρια παράμετρο μέτρησης την θολότητα.
  Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων η θολότητα πλέον κινείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις εσωτερικές μετρήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, εξαιτίας των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο ΤΧΔ και στις δεξαμενές. Οι υπόλοιπες χημικές παράμετροι που εξετάστηκαν είναι ικανοποιητικές, ενώ η ανίχνευση χλωρίου σε όλα τα δείγματα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι και οι μικροβιολογικές παράμετροι, αν και δεν μετρήθηκαν, θα είναι εντός των ορίων, λόγω της αυξημένης τιμής ανίχνευσης του χλωρίου.
  Εντός των επόμενων ημερών αναμένονται και τα αποτελέσματα δειγματοληψιών που έγιναν στην είσοδο και την έξοδο του ταχυδιυλιστηρίου, όπου θα υπάρχουν και αποτελέσματα για τις μικροβιολογικές παραμέτρους.
  Ο Δήμος μας, με γνώμονα πάντα την χορήγηση υψηλής ποιότητας πόσιμου ύδατος , θα συνεχίσει τις εργασίες συντήρησης στο ΤΧΔ Αγίου Θωμά για να αποκαταστήσει την θολότητα του νερού σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.
  Μέχρι την ανακοίνωση και των νεότερων αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδίου, προληπτικά και μόνο (παρόλο που το νερό δεν κρίνεται ακατάλληλο), να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες χρήσεις
  .

  Αναλύσεις Νερού 2 Σεπτεμβρίου 2021 - Δείγμα από Οικεία Βουγέση Κωννου.

--------26 Αυγούστου 2021

 • Σε ανακοίνωση μη χρήσης πόσιμου νερού προέβη ο Δήμος Τανάγρας μετά από πολλαπλά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την ποιότητά του.
  Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
  Ο Δήμος Τανάγρας με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πόσιμο νερό στο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, ενημερώνει τους Δημότες τα εξής:
  Η ΕΥΔΑΠ το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανάγκης πλήρωσης της Λίμνης του Μαραθώνα, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τροφοδοτεί το δίκτυο παροχής νερού του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού με αρκετά υψηλή πίεση, με επακόλουθο το νερό εισόδου στο ταχυδιυλιστήριο να έχει υψηλή θολότητα και μειωμένη διαύγεια.
  Ήδη έχουν γίνει οι αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης στην κανονικότητα.
  Ο Δήμος κάθε μήνα διενεργεί περιοδικές αναλύσεις για την ποιότητα του νερού που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης, σε πιστοποιημένα εργαστήρια αναλύσεων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ).
  Ενδιάμεσα γίνονται και έκτακτες αναλύσεις, για τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του νερού.
  Η τελευταία τακτική ανάλυση έγινε στις 21/7, και έδειξε την πολύ καλή ποιότητα του νερού (τα αποτελέσματά της επισυνάπτονται). Στις 25/8 έγινε δειγματοληψία για τον τελευταίο έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματά της.
  Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, προληπτικά να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες χρήσεις.
  Ο Δήμος θα προβεί άμεσα σε νεότερη ανακοίνωση για το θέμα.


  Αναλύσεις Νερού 21 Ιουλίου 2021 - Δείγμα σε πρατήριο BP

--------20 Αυγούστου 2021

 • Απεβίωσε η Μαρία Χρήστου Θεοδώρου 83 ετών. Ήταν παντρεμένη με τον Χρήστο Φιλιππή εκ Στεφάνης με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά. Την Ευαγγελία παντρεμένη με τον Σπύρο Ταμπουρατζή εξ Οινοφύτων και τον Δημήτρη νυμφευμένο με τη Ζωή Παπαδέδε.

--------16 Αυγούστου 2021

 • Απεβίωσε ο Αριστείδης Δημ. Ισσαρης, 85 ετών. Ήταν νυμφευμένος με τη Γεωργία Πέτρου εκ Σκούρτων με την οποία απόκτησαν τρία παιδιά. Την Σωτηρία παντρεμένη με τον Αργύρη Ν. Σαμπάνη, την Δήμητρα παντρεμένη με τον Γιώργο Ροδόσογλου και τον θωμά νυμφευμένο με την Ιωάννα Μπερτόλη

--------15 Αυγούστου 2021

 • Εορτάσθηκε και φέτος στον τόπο μας ο Δεκαπενταύγους της Παναγιάς. Χθες τελέσθηκε εόρτιος εσπερινός και σήμερα Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Λιατανιώτισας στο πάρκο της σπηλιάς που είναι αφιερωμένο στη κοίμησή της.


  Δεκαπενταυγουστος στη Λιατανιωτισα Αγιος Θωμας Δημου Ταναγρας

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες--------29 Ιουλίου 2021

 • Απεβίωσε η Ευανθία Θεοδώρου του Βασιλείου σε ηλικία 94, σύζυγος Θωμά Πισσάνη..

--------21 Ιουλίου 2021

 • Απεβίωσε ο Ανδρέας Σύρμας του Γεωργίου και της Σιδερής σε ηλικία 94. Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Στυλιανοπούλου εκ Πύλης με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, την Χριστίνα και την Βασιλική.

--------18 Ιουlίου 2021

 • Mε χρώμα και όμορφες εικόνες γέμισε ο δρόμος στη περιοχή Ρέδι μετά τις παρεμβάσεις με γκράφιτι. Η πρωτοβουλία του Πολύκαρπου Μανωλόπουλου έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από το χωριό να δούν και να μυηθούν στις τέχνες του δρόμου, οι οποίες προσφέρουν διέξοδο στα παιδιά ενώ ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις τους αυτές αλλάζουν τις μουντές όψεις των κτιρίων και περνούν τα μηνύματά των παιδιών.


  graffiti sto redi

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες--------9 Ιουλίου 2021

 • Δημοσιεύθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση με αριθμό:93 από το 9ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας στις 26/6/2021 για αγορά αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Αγίου Θωμά που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης του Νεκροταφείου
  Πρόκειται έκταση 1000 τ.μ. περίπου δίπλα στο κοιμητήριο το κόστος της οποίας εκτιμήθηκε στα 2000 Ευρώ.

  Δείτε την απόφαση σε pdf

--------28 Ιουνίου 2021

 • Σύμβαση για το έργο "Προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών αποδυτηρίων για το γήπεδο του Αγίου Θωμά" υπέγραψε ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας με τον κ. Καλλέργη Ιωάννη, εκπρόσωπο της εταιρείας "ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ Ε.Π.Ε". Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια των εξής αιθουσών:
  - Μία (1) προκατασκευασμένη αίθουσα για χρήση ως αποδυτήρια γηπεδούχων. Τα αποδυτήρια των γηπεδούχων θα αποτελούνται από προκατασκευασμένες κυψέλες, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 10,80 m Χ 3,60 m. Θα διαθέτουν τον κύριο χώρο αποδυτηρίων, ενιαίο χώρο με έξι (6) ντουζιέρες, ένα (1) νιπτήρα και ξεχωριστό χώρο με ένα (1) WC.
  - Μία (1) προκατασκευασμένη αίθουσα για χρήση ως αποδυτήρια φιλοξενούμενων. Τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων θα αποτελούνται από προκατασκευασμένες κυψέλες, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 7,20 m Χ 3,60 m. Θα διαθέτουν τον κύριο χώρο αποδυτηρίων, ενιαίο χώρο με πέντε (5) ντουζιέρες και ξεχωριστό χώρο με ένα (1) νιπτήρα και ένα (1) WC.
  - Μία (1) προκατασκευασμένη αίθουσα για χρήση ως αποδυτήρια / γραφείο διαιτητών, που θα τοποθετηθεί σε συνέχεια των αποδυτηρίων των γηπεδούχων, χωρίζοντάς τα από τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων. Τα αποδυτήρια/γραφείο διαιτητών θα αποτελούνται από προκατασκευασμένες κυψέλες, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 3,60 m Χ 3,60 m. Θα διαθέτουν τον κύριο χώρο γραφείου, μία (1) ντουζιέρα και ξεχωριστό χώρο με ένα (1) νιπτήρα και ένα (1) WC.
  Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 124.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

--------21 Ιουνίου 2021

--------26 Μαίου 2021

 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Καββάς 75 ετών, του Ιωάννου και την Δήμητρας Παπαμήτρου. Ήταν νυμφευμένος με την Ασήμω Σφυρή από τον Διόνυσο (Τσαμάλι) με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Δήμητρα.

--------18 Μαίου 2021

 • Απεβίωσε η Κλεοπάτρα σύζυγος Γεωργίου Στέρπη (γιατράκος) σε ηλικία 90 ετών.

--------14 Μαϊου 2021

 • Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης στη περιοχή Ρέδι. Με το τοιχίο αυτό λύνεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα υποχώρησης του δρόμου και του εδάφους αφού η μεγάλη υψομερική διαφορά σε συνδυασμό με τις χειμερινές καιρικές συνθήκες δημιουργούσε συνεχόμενες κατολισθήσεις.


  Τοιχιο αντιστηριξης Ρεδι Αγιος Θωμας Ταναγρα


--------9 Μαϊου 2021

 • Εορτάσθηκε και φέτος ο προστάτης Αγιος του χωριού μας Θωμάς στο ξωκλήσι δίπλα στο ποτάμι με Θεία Λειτουργία. Λιγοστός ο κόσμος που προσήλθε να προσκυνήσει ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού..


  πανηγυρο αγιος θωμας ταναγρας


--------28 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε η Μαγδαληνή σύζυγος Σπήλιου Δρακοπούλου σε ηλικία 83 ετών.

--------26 Απριλίου 2021

 • Με θέμα "Η αγάπη είναι ντόμινο" συμμετέχει ομάδα παιδιών της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου σε διαγωνισμό. συνδέοντας δραστηριότητα στο μάθημα της Φυσικής (την κατασκευή/εγκατάσταση τύπου ντόμινο) με τη μουσική.

--------21 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε Γεώργιος Αθανασίου Παπαδέδες σε ηλικία 85 ετών.

--------16 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε η Αικατερίνη χήρα Κωνσταντίνου Σύρμα σε ηλικία 86 ετών.

--------12 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε η Ναυσικά Χρήστου Δρίτσα (Κίτσο Κακαντά) σύζυγος Αναστασίου Γεωργούλη σε ηλικία 87 ετών.

--------11 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε ο Σπύρος (Σπήλιος) Δρακόπουλος του Κωνσταντίνου και της Κυρούλας σε ηλικία 86 ετών.

--------2 Απριλίου 2021

 • Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ κατά τον σημερινό έλεγχο του επιδημιολογικού πεδίου για τον κορωνοϊό στο χωριό πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (1,29%). Αφορά σε άνδρα 72 ετών..

--------1 Απριλίου 2021

 • Συνεχίζονται οι εργασίες για την δημιουργία τοίχους αντιστήριξης στην περιοχή του Ρέδι καθώς και του δικτύου αποχέτευσης στη περιοχή του παλιού γαλατάδικου.


  ρέδι τοίχος αντιστήριξης


--------22 Μαρτίου 2021

 • Απεβίωσε ο Αθανάσιος Γεωρ. Αναστασίου (κρότσης) σε ηλικία 84 ετών.

--------12 Μαρτίου 2021

 • Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Τανάγρας σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς προϋπολογισμού 74.307,61 Ευρώ.
  Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τανάγρας υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια επικύρωσε τον διαγωνισμό του έργου για την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς-Λιατανιώτισσας στην Κοινότητα Αγίου Θωμά.
  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 74.307,61€ με ΦΠΑ 24% και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας.
  Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗ.
  Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές. Στις οικοδομικές εργασίες αυτές περιλαμβάνονται οι εργασίες χωματουργικών, όπως: γενικών εκσκαφών, επίχωσης, σκυροδέτηση δαπέδου και επίστρωσή του με κυβόλιθους παλαιάς μορφής προκειμένου να διαμορφωθεί και να οριοθετηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου / κιόσκι εξαγωνικής διατομής, το οποίο θα τοποθετηθεί εντός των φυτεμένων χώρων έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο ξεκούρασης και συνάντησης. Στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού τύπου (φαναράκι), προκειμένου κατά τις νυχτερινές ώρες η χρήση του χώρου να γίνεται με την μεγαλύτερη ασφάλεια.

--------11 Μαρτίου 2021

 • Εργασίες για τη δημιουργία τοίχους αντιστήριξης γίνονται στον δρόμο της περιοχής Ρέδι. Εδώ και χρόνια ο δρόμος ήταν επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων
  Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές της Κριελάκας και του Μύλου.

  Αποχετευτικό


--------15 Φεβρουαρίου 2021

 • Σφοδρές χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο χωριό. Ο μόνος δρόμος που έμεινε ανοικτός με μεγάλη δυσκολία ήταν ο κεντρικός.
  Παράλληλα με το πρώτο φως έγινε προσπάθεια διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου.

  Αποχετευτικό

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες

--------25 Ιανουαρίου 2021

 • Διαγνωστικά Rapid τεστς (γρήγοροι έλεγχοι)για το ιικό φορτίο του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Τανάγρας. Παρούσα η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Γιώργος Βουγέσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μόλις ένα δείγμα βρέθηκε θετικό και θα ακολουθήσει μοριακός έλεγχος για επιβεβαίωση.

--------22 Ιανουαρίου 2021

 • Διακοπή νερού σημειώθηκε πάλι σήμερα το πρωί στο χωριό. Αποδώθηκε σε παράπλευρα συμβάντα κατά τις εκσκαφές για το νέο αποχετευτικό.

--------21 Ιανουαρίου 2021

 • Απεβίωσε η Σοφία Κιόκια σύζυγος Νικολάου Δρακόπουλου (Κωλέτη) σε ηλικία 78 ετών.

--------20 Ιανουαρίου 2021

 • Με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει ότι ξεκίνησε το έργο κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων τους προς στην υφιστάμενη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου - Οινοφύτων στη θέση «Άγιος Γεώργιος» του Δήμου Τανάγρας
  Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000,00 Ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι εκ των οποίων 3.300.000,00 ευρώ καλύπτονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και 300.000,00 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις ιδιωτικές συνδέσεις αποχέτευσης) από ιδίους Πόρους του Δήμου Τανάγρας.
  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το δίκτυο αποχετεύσεων στις κοινότητες Αγίου Θωμά και Κλειδιού προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

  Αποχετευτικό

--------16 Ιανουαρίου 2021

 • Το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνισή του στο χωριό σήμερα χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την ολιγόωρη διακοπή νερού.

  Χιόνι

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες

--------7 Ιανουαρίου 2021

 • Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα για την ακατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος από την περιοχή της Κριελάκας.

--------1 Ιανουαρίου 2021

 • Με τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου, τη δοξολογία και την καθιερωμένη κοπή της πίτας ξεκίνησε το έτος για την ενορία μας.

  Δοξολογία & κοπή πίτας στο ναό της Παναγίας

 • ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ - ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
  Η χρονιά που έφυγε θα μείνει στη μνήμη μας κυρίως για την πανδημία και τις απαγορεύσεις που συνεχίζουμε να βιώνουμε. Ο χωρισμός της κοινωνίας σε αρνητές και υποστηρικτές της επιστημονικής κοινότητας κινήθηκε ακριβώς όπως έχει καταδείξει η ιστορία σε ανάλογες καταστάσεις. Ευτυχώς για τον τόπο μας, αν και νοσήσαμε, δεν θρηνήσαμε θύματα εντός του χωριού μας. Μέσα σε αυτή την «αντάρα» οι αρχές του τόπου προσπάθησαν να κάνουν κάποια έργα στο χωριό, όσο αυτό ήταν εφικτό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα. Παρεμβάσεις με ψεκασμούς σε δημόσιους χώρους για τον κορωνοϊό, καθαρισμοί ρεμάτων & χωματερών, τσιμεντοστρώσεις και χαλικοστρώσεις σε σημεία όπου ήταν δύσκολη η πρόσβαση, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους, καθαρισμοί πηγών πέριξ του χωριού, όπως στη περιοχή της Στέρνας, σημάνσεις στους δρόμους του χωριού είναι μερικά από αυτά.
  Αντικαταστάθηκε ο τάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου και ξεκίνησε η κατασκευή υποδομών για το σύστημα αποχέτευσης οικιακών λυμάτων. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα κατά τη γνώμη μας.
  Σε ότι αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου, ένα πάγιο αίτημα του χωριού να ενταχθεί στα μαρτυρικά χωριά (Κάψιμο του χωριού και εκτελέσεις συγχωριανών το 1944 από τους γερμανούς), έγινε αποδεκτό και υπογράφηκε από την προεδρεία της Δημοκρατίας. Τα αίτημα υποστηρίχτηκε από τον δήμο Τανάγρας με στοιχεία που παρουσίασε η συντοπίτισσά μας δασκάλα Γεωργία Βουγέση. Λυπηρό είναι ότι το όμορο χωριό Κλειδί αν και είχε την ίδια πορεία δεν συμπεριελήφθη σε αυτή την αναγνώριση.
  Παρήγορο επίσης είναι η ανασύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου μέσα στο κλίμα της πανδημίας κατάφερε κάποιες δράσεις όπως πεζοπορίες και την τακτοποίηση - λειτουργία της βιβλιοθήκης. Δυστυχώς η συνέχιση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε πολλά το 2021.
  Στον τόπο μας που ερημώνει ολοφάνερα λείπουν οι υποδομές. Λείπουν όμως και οι άνθρωποι που έχουν διάθεση ή γνωρίζουν πως να τις δημιουργήσουν. Τολμήστε να περάσετε όποια ώρα θέλετε από την αγορά. Θα εκπλαγείτε από το «σκοτάδι». Ίσως πρέπει να εφεύρουμε ένα νέο όνομα για να της αποδώσουμε αφού μόνο αγορά δεν είναι πλέον. Όσοι είστε πάνω από 30 ετών θα θυμάστε ότι ο δρόμος αυτός ποτέ δεν έμενε ακυκλοφόρητος. Παρατημένος, άσχημος με πεζοδρόμια (ο Θεός να τα κάνει) ακαλαίσθητα και φώτα που ο καθένας επειδή τον ενοχλούν τα διαλύει. Ίσως μια μελέτη ενοποίησης της πλατείας και της αγοράς να έχει κάποια αξία, συνοδευόμενη και από κίνητρα στους κατοίκους προκειμένου να υποστηρίξουν το εγχείρημα.
  Η σπηλιά, ένα ωραίο πάρκο που έχει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης θα μπορούσε άνετα να υποστηρίξει τις υποδομές ενός καλοκαιρινού παιδικού μουσείου και να προσελκύσει αρκετό κόσμο από όλη την περιοχή. Όμως για λόγους αποκλειστικά και μόνο άγνοιας εκτιμώ, αφήνεται να λειτουργεί σαν ένα από αυτά τα άψυχα πάρκα που εναγωνίως ασθμαίνουν το τέλος τους ή ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρα χαζά συμφέροντα. Αντίστοιχα το κάτω μέρος της σπηλιάς με το στεφάνι και τη περιοχή της βρύσης μπορεί να αποτελέσει πόλο περιπάτου και ορειβασίας. Εδώ βέβαια χρειάζεται να μπουν στην άκρη νταηλίκια και εγωισμοί και να υπάρξει συνεργασία συλλόγων, κοινότητας και δήμου, προκειμένου το αποτέλεσμα ένα είναι επιτυχές. Πολλοί θα πουν ότι είναι όλα μελετημένα. Ακριβώς επειδή είναι όλα μελετημένα από την εποχή του 1950 δεν είδαμε ποτέ αυτές οι μελέτες να υλοποιούνται. Στα χαρτιά όλα δείχνου θαυμαστά! Γιατί για παράδειγμα δίπλα στο ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης δεν μπορούν να τοποθετηθούν ανοικτά όργανα γυμναστικής; Και γι αυτά απαιτούνται πολύχρονες μελέτες; Το ερώτημα ρητορικό και η απάντησή του προκύπτει αβίαστα.
  Σε αυτόν τον τόπο πολλά θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε, αλλά δεν γίνονται γιατί γίναμε ανάλατοι και χλιαροί. Εκπαιδευτήκαμε να μην απαιτούμε για το κοινό καλό, για την κοινοκτημοσύνη, για τον δημόσιο χώρο και τα κοινά. Εκπαιδευτήκαμε να μην δίνουμε ευκαιρίες σε νέα άτομα και να διατηρούμε γερασμένες ιδέες, γαλουχημένες σε άλλες εποχές. Εκπαιδευτήκαμε ακόμη και για την τοποθέτηση ενός ρολογιού νερού να μην απευθυνόμαστε στην υπηρεσία του δήμου, αλλά στα πρόσωπα που θεωρούμε ότι μας κάνουν χάρη. Με τέτοιες ευτράπελες εξαρτήσεις μάθαμε να ζούμε. Είναι δε τόσο επιτυχής η εκπαίδευση που περάσαμε, που στεκόμαστε ενεοί και κεχηνότες (με ανοικτό το στόμα) στον πλουτισμό κάποιων αποδεχόμενοι το χρέος με τον στραβό λογισμό: «Σάμπως είναι ο μόνος;».
  Καταληκτικά αν και εύχομαι να μην το ζήσουμε ποτέ, είναι πλέον στατιστικά βέβαιο πως ο τόπος δύει. Και αυτό γιατί ποτέ οι τοπικοί ταγοί δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες, αλλά περίμεναν να τους χτυπήσουν την πόρτα. Ίσως οφείλεται στην κουλτούρα με την οποία ανδρώθηκαν, ίσως στην άγνοια για το υπούργημα το οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Και σε αυτό αγαπητοί συγχωριανοί αν θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες, θα πρέπει όλοι να κοιταχθούμε στον καθρέφτη μας.
  Δεν είναι το νέο έτος που πρέπει να γίνει καλύτερο. Εμείς πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.
  Να βγούμε τουλάχιστον υγιείς από την πανδημία. Καλή χρονιά.


     

2004 - 2021, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios