ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Αγιος Θωμάς Τανάγρας - Τοπικά Νέα

                                                                                                                            

--------25 Δεκεμβρίου 2023

 • Απεβίωσε η Ελένη Ιωαννου Παπαδέδε.σε ηλικία 89 ετών.Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Χρυσικό με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά, τον Ιωάννη και τον Στυλιανό.

-------21 Δεκεμβρίου 2023

 • Τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν σήμερα στο δημοτικό σχολείου οι μαθητές της Α' & Β' τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Το μήνυμα του έργου που ακούστηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας ήταν καθαρό , δυνατό και επίκαιρο. Ειρήνη, φιλία, εργασία, αλληλεγγύη και ποιοτικός χρόνος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Τα παιδιά ως σκεπτόμενοι αυριανοί πολίτες ζητούν και προσπαθούν για έναν κόσμο πιο δίκαιο , ειρηνικό και αλληλέγγυο.


  Χριστουγεννιατικη γιορτή δημοτικο σχολειο Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας


-------15 Δεκεμβρίου 2023

 • Ομάδα ενοριτών του χωριού μας συγκέντρωσε τρόφιμα και επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο "Αγία Ταβιθά" στη Λιβαδειά προσφέροντας περισσή χαρά στα παιδιά που διαμένουν εκεί. Τριάντα σακιά πατάτες, λαχανικά, καρότα, κρεμμύδια, δεκατέσσερα δοχεία λάδι,1400 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού, τρόφιμα συσκευασμένα και κρεατικά συγκέντρωσε το χωριό, χάρη στη μεγάλη προσφορά των αγροτών και του κόσμου.


  επισκεψη στο πρφαμοτροφειο Ταβιδα στη Λιβαδεια Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας


-------8 Δεκεμβρίου 2023

 • Οικολογική δράση στο δημοτικό σχολείο. Ομάδα μαθητών ενημερώθηκε για την έννοια της ανακύκλωσης, δημιούργησε τους δικούς της κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και έγιναν μαζί με συμμαθητές τους eco followers.  μαθηματα ανκυκλωσης στο δημοτικο σχολειο Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας


-------1 Δεκεμβρίου 2023

 • Φωταγωγήθηκε σήμερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας. Μικροί και μεγάλοι φωτογραφήθηκαν με τον Αη Βασίλη, έπαιξαν με τους κλόουν και απόλαυσαν βόλτα με το τρενάκι στους δρόμους του χωριού. Ο Πολιτιστικός σύλλογος λειτούργησε παζάρι για φιλανθρωπικούς σκοπούς και κέρασε ζεστά κρασιά, ενώ ο σύλλογος γυναικών λειτούργησε μπουφέ με κεράσματα.   αναμα χριστουγεννιατικου δέντρου στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας


  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ • Απεβίωσε ο Ευάγγελος Αναστασίου Κολιολιός σε ηλικία 92 ετών. Ήταν νυμφευμένος με την Γεωργία Αικατερίνη του Νικολάου με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, τον Αναστάσιο και τη Στυλιανή.


--------24 Νοεμβρίου 2023

 • Απεβίωσε στην Αμερική η Ευφροσύνη Καββά σε ηλικία 92 ετών.Σύζυγος Σωτηρίου Στέρπη με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά: Τον Αλέξανδρο και τον Δημήτριο. Κόρη του Δημητρίου & της Μαρίας Καββά. Αδέρφια της θανούσης: Αναστάσιος (1936-2015), Θεοφανία σύζυγος Καραγιάννη, Χαρίκλεια σύζυγος Παππά, Αθηνά σύζυγος Μπρας. Γεννήθηκε στον Αγιο Θωμά στις 16 Σεπτεμβρίου 1931.

--------18 Νοεμβρίου 2023

 • Παρουσίαση της νέας της ποιητικής συλλογής με τίτλο "ΑΒΥΣΣΟΣ" έκανε η συντοπίτισσά μας Παναγιωτα Κοραή στο χώρο του ΚΑΠΗ.

--------5 Νοεμβρίου 2023

 • Απεβίωσε η Γεωργία Καραδήμα του Αντρέα, 71 ετών με καταγωγή από τη Νέα Μάκριση Δομοκού. Ήταν παντρεμένη με τον Νικόλαο Χρ Παπαδέδε με τον οποίο απόκτησαν 5 τέκνα: Χρήστο, Δημήτρη,Αριστείδη, Αντρέα & Ισμήνη.

--------3 Νοεμβρίου 2023

 • Χωρίς ρεύμα έμεινε τις απογευματινές ώρες το μισό χωριό μετά από σχάση μετασχηματιστή.

-------28 Οκτωβρίου 2023

 • Με Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών εορτάσθηκε στο χωριό η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου
  Τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου κα Ιωάννα Ξάρρα.


   εορτασμος 28ης Οκτωβριου στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας-------21 Οκτωβρίου 2023

 • Μια βραδιά αφιερωμένη στους αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικούς του χωριού και της περιοχής διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος στο χώρο του ΚΑΠΗ.
  Στιγμές θύμησης και συναισθηματικής φόρτισης στο κοινό που είχε την ευκαιρία μέσα σε μια ώρα να περάσει από μπροστά του η εκπαιδευτική πορεία και οι ανθρώπινες αξίες μιας ζωής συνειφασμένης με το ρόλο του δασκάλου.
  Τον ρόλο του συντονιστή ανέλαβε εκ μέρους του συλλόγου η φιλόλογος Αικατερίνη Χρόνη, ενώ για το ταξίδι τους στην εκπαίδευση μίλησαν κατά σειρά: Η φιλόλογος Αικατερίνη Γκαραβέλα Ζωγράφου, η δασκάλα Γεωργία Βουγέση, η φιλόλογος μοναχή Αγνή από την Μονή Αναλήψεως, η δασκάλα Βενετία Κατσιφή, ο δάσκαλος Νίκος Παφύλης και ο δάσκαλος Γιάννης Στεργίου.
  Τιμητική η παρουσία του μαθηματικού Γεωργίου Καραμουζά ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση.
  Στους τιμώμενους προσφέρθηκε αναμνηστικό κάδρο φιλοτεχνημένο από τον Πολύκαρπο Μανωλόπουλο, ενώ την ηχητική κάλυψη προσέφερε ο Αντώνης Ισσαρης εκ Κλειδίου.
  Πλην των συγγενών των τιμώμενων και των χωριανών, παρευρέθηκαν συνάδελφοι των εκπαιδευτικών, ο εφημέριος του χωριού π. Γεώργιος Μανωλόπουλος,ο νεοκλεγής περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Βουγέσης, η απερχόμενη πρόεδρος της κοινότητας Βασιλική Καββά, ο παραλαμβάνων πρόεδρος Παναγιώτης Τσάμης.


  Τιμητική βραδιά για τους αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικους στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-------19 Οκτωβρίου 2023

 • Το πρωτοδικείο Θηβών εξέδωσε σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα σταυροδοσίας του δήμου Τανάγρας και της κοινότητας Αγίου Θωμά.
  Κατά την καταμέτρηση άλλαξε η σειρά καθώς ο Παναγιώτης Τσάμης πέρασε στη δεύτερη θέση με 122 από 123 που είχαν καταμετρηθει αρχικά, ενώ ο Ευάγγελος Παπαδέδες πέρασε στην πρώτη θέση και ορίζεται πρόεδρος της κοινότητας με 128 ψήφους έναντι 113 που είχαν καταμετρθεί αρχικά.


  Δημοτικες Εκλογες 2023 Αποτελεσματα κοινοτικων συμβούλων στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας  ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΘΗΒΩΝ

--------11 Οκτωβρίου 2023

 • Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, στις περιφερειακές εκλογές, ο συντοπίτης μας Γιώργος Βουγέσης εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος Βοιωτίας με τον συνδυασμό Στερεά Περιφέρεια του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου,λαμβάνοντας 1355 ψήφους (1241 στον δήμο Τανάγρας, 363 στο χωριό).
  Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τανάγρας (2024-2028) εκλέχθηκαν οι Ιωάννης Αναστασίου του Γεωργίου(398 ψήφοι), Ιωάννης Γκίνης του Σταύρου(722 ψήφοι), Κωνσταντίνος Ψαλίδας του Γεωργίου (429 ψήφοι)
  Αντίστοιχα Κοινοτικοί σύμβουλοι: Τσάμης Παναγιώτης του Γεωργίου (123 ψήφοι),Σύμβουλοι: Παπαδέδες Ευάγγελος του Γεωργίου (113 ψήφοι), Χρόνης Βασίλειος του Μιχαήλ(150 ψήφοι).

--------8 Οκτωβρίου 2023

-------28 Σεπτεμβρίου 2023

 • οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις (προβολή βίντεο & παρουσίασης, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά, παιχνίδι ''βρες τα ζευγάρια'' κ.ά.) που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
  Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.
  Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του ''κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών'', ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ''σκουπίδια'' είναι ένας ''κρυμμένος θησαυρός'' καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.).
  Επιπλέον, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά ενώ με το παιχνίδι μνήμης ''βρες τα ζευγάρια'' προσπάθησαν να βρουν τα ζεύγη με τα σύμμεικτα απορρίμματα, τα οργανικά & ανακυκλώσιμα υλικά, κατανοώντας στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..
  Οι μαθητές μέσα από τις παραπάνω δράσεις και μέσω του βιωματικού τρόπου που προσφέρει το παιχνίδι, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη και με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, συνειδητοποιώντας την ατομική τους ευθύνη και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις που θα ωφελούσαν το περιβάλλον.
  Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους χάρακες, μολύβια, γόμες, ξύστρες, τσάντες & καπέλα ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.


  προβολη ντοκιμαντερ στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ--------25 Σεπτεμβρίου 2023

 • Απεβίωσε η Μαρία Βρεττού του Αλεξάνδρου και της Φωτεινής σε ηλικία 64 ετών. Ήταν παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Παυλάτο.

--------21 Σεπτεμβρίου 2023

 • Σύμφωνα με την απόφαση 23/2023 του Πρωτοδικείου Θηβών, τρεις συνδυασμοί κρίθηκαν τυπικά αποδεκτοί για τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής Τανάγρας στις επερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου..
  Καταγράφονται παρακάτω μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς & κοινοτικούς συμβούλους.

  - ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
  --Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
  ---Δρακόπουλος Κωνσταντίνος του Νικολάου
  ---Θεοδώρου Παναγιώτης του Χρήστου
  ---Κιόκιας Ιωάννης του Κίμωνα
  ---Ψαλλίδας Κωνσταντίνος του Γεωργίου
  --Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι
  ---Θεοδώρου Μελετία του Παρασκευά
  ---Καδέτσης Κωνσταντίνος
  ---Κατσάρης Κωνσταντίνος του Πολυχρόνη
  ---Παπαδέδες Παναγιώτης του Χρήστου
  ---Τσάμη Θεοφανία του Γεωργίου
  ---Χρόνης Βασίλειος του Μιχαήλ

  - ΕΜΕΙΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  --Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
  ---Αναστασίου Ιωάννης του Γεωργίου
  ---Γκίνης Ιωάννης του Σταύρου
  ---Ζωγράφος Θεόδωρος του Ευαγγέλου
  ---Κατσιφή Σταυρούλα του Μιχαήλ
  ---Παπαμήτρου Χρήστος του Δημητρίου
  --Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι
  ---Βέρδης Νικόλαος του Κωνσταντίνου
  ---Βολάνη Μαρία
  ---Ζυγούρη Ευμορφία
  ---Καββάς Ιωάννης του Γεωργίου
  ---Παπαδέδες Ευάγγελος
  ---Παπαϊωάννου Κωνσταντίνος του Αριστείδη
  ---Τούκα Σταυρούλα
  ---Τσάμης Παναγιώτης του Γεωργίου

  - ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
  --Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
  ---Καββά Αφροδίτη του Ιωάννου
  --Υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι
  ---Δαλακίδης Ευάγγελος
  ---Κονδύλης Ιωάννης
  ---Τσιούγκος Γεώργιος


--------19 Σεπτεμβρίου 2023

 • Απεβίωσε ο Βασίλειος Καββάς του Χρήστου & της Βασιλικής Μπερτόλη σε ηλικία 81 ετών. Ήταν νυμφευμένος με τη Βασιλική Αλ. Βρεττού με την οποία απόκτησαν δύο τέκνα.

-------17 Σεπτεμβρίου 2023

 • Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού οργάνωσε στον αύλιο χώρο του ΚΑΠΗ έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ "Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός" του Βασίλη Νίκα.
  Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με αντικειμενικό σκοπό τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας δράσης ενάντια σε επικίνδυνες καταστροφές, όπως φωτιές, πλημμύρες κτλ.

  προβολη ντοκιμαντερ στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας-------8 Σεπτεμβρίου 2023

 • Πανηγύρισε χθες και σήμερα ο κεντρικός ναός του χωριού που είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου.
  Χθες κατά τον εσπερινό προεξήρχε ο π. Εφραίμ Χριστοφοράκης, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνος της Παναγίας την οποία συνόδευσαν οι τοπικές αρχές του δήμου Τανάγρας και πλήθος κόσμου. Ένεκα της προεκλογικής περιόδου,αισθητή ήταν και η παρουσία υποψηφίων δημοτικών,κοινοτικών & περιφερειακών συμβούλων.
  Η προγραμματισμένη κομπανία ακυρώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνηκών.
  Σήμερα τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Γεωργίου Θανάσου και τη συμμετοχή του π. Χρήστου Αικατερίνη εκ Κλειδίου και του εφημερίου του χωριού π. Γεωργίου Μανωλοπούλου.

  Γενεσιο Θεοτοκου στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
--------28 Αυγούστου 2023

 • Απεβίωσε ο δάσκαλος Ξενοφών Σύρμας, 86 ετών. Ήταν νυμφευμένος με την Αγγελική Βαλίλιου με την οποία απόκτησαν δύο κόρες, Ελένη & Νίκη. Γιος του Ευάγγελου Σύρμα και της Ελένης Ανδρίκου. Η οικογένεια απόκτησε και δύο κόρες την Ευτυχία (φιλόλογος) και την Ερασμία. Εργάστηκε κάποια χρόνια ως δάσκαλος στο χωριό και στην Θήβα, όπου την περίοδο 1975 - 1976 διετέλεσε και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου εκπαιδευτικών Θήβας.

-------27 Αυγούστου 2023

 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία προσέλευσης κόσμου η Γιορτή Γκόγκλιας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού στη πλατεία.
  Προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά μας ζυμαρικά (γκόγκλιες),ενώ μια εξαιρετική ορχήστρα διασκέδασε τους παρευρισκόμενους.

  γιορτή γκόγκλιας στον Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 • Απεβίωσαν:
  - Αθανάσιος Χρόνης σε ηλικία 83 ετών του Γεωργίου & της Μαρίκας Σίδερη. Ήταν νυμφευμένος με την Χριστίνα Ευαγγ.Δρίτσα με την οποία απόκτησαν τρία τέκνα: Δήμητρα, Γεωργία & Ευάγγελο.

  - Γεώργιος Ροδόσογλου, 61 ετών, του Παναγιώτη & της Μαρίνας Αικατερίνη. Ήταν νυμφευμένος με τη Δήμητρα Ισσαρη του Αριστείδη με την οποία απόκτησαν δύο τέκνα.

--------24 Αυγούστου 2023

 • Η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Τανάγρας με την απόφαση 137(Ψ6ΙΩΟΚ9Ξ-922) του 2023 ανάθεσε στην εταιρεία ΤΕΧΝΩΝ Ε.Ε τη διοργάνωση μουσικής εκδήλωσης για τη γιορτή Γκόγκλιας στις 27 Αυγούστου στον Άγιο Θωμά, έναντι ποσού 2.000,00 Ευρώ συμπ. ΦΠΑ 24%. συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ.
  Επίσης με την απόφαση 136 (6ΧΠΔΟΚ9Ξ-ΒΥΝ) ανάεσε στην εταιρεία ΤΖΕΛΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης έναντι συνολικού ποσού 992,00 Ευρώ συμπ. ΦΠΑ 24%.
  - ΑΔΑ:Ψ6ΙΩΟΚ9Ξ-922
  - ΑΔΑ:6ΧΠΔΟΚ9Ξ-ΒΥΝ

--------19 Αυγούστου 2023

 • Απεβίωσε η Μαρία (Μαρίκα) Παπαδέδε σε ηλικία 79 ετών του Θεοδώρου & της Αλεξάνδρας.

-------15 Αυγούστου 2023

 • Με πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτάσθηκε ο δεκαπενταύγουστος στο χωριό μας.
  Χθες τελέσθηκε εσπερινός στοναό της Παναγία και στη συνέχεια έγινε λιτανεία της εικόνας της Λιατανιώτισας στο ξωκλήσι της σπηλιάς.
  Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι όπου πλήθος κόσμου συνεόρτασε την Αυγουστιάτικη εορτή.

  δεκαπενταυγουστος στη Λιατανιωτισα δημος ταναγρας

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ--------7 Αυγούστου 2023

 • Απεβίωσε ο Ηλίας Στεφανής, συνταξιούχος αστυνομικός, σε ηλικία 82 ετών. Ήρθε γαμπρός στο χωριό. Νυμφεύτηκε την Παναγιώτα Κοκόση του Γεωργίου & της Σωτηρίας με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, την Ευαγγελία και την Σωτηρία.

--------4 Αυγούστου 2023

 • Σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου της Α' βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Τανάγρας (Αρ. Απόφ.: 25/2023) έγινε απευθείας ανάθεση του έργου: "Εργασίες (μερεμέτια - επιδιορθώσεις) καθώς και ελαιοχρωματισμού του εξωτερικού χώρου του Δημ. Σχολείου Αγ. Θωμά" έναντι ποσού έξι χιλιάδων οκτακοσίων είκοσι ευρώ (6.820,00 ευρώ) συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ.
  ΑΔΑ:9Θ8ΖΟΚ9Κ-1ΙΘ

-------27 Ιουλίου 2023

 • Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο παιδείας οι επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων.
  Επιτυχόντες από Άγιο Θωμά και Κλειδί
  - Αικατερίνης Ιωάννης του Αθανασίου
  ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ -ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
  - Αικατερίνης Ιωάννης του Επαμεινώνδα
  ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ)
  - Αναστασίου Παντελής του Παναγιώτη
  ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ - ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
  - Καδέτση Ναταλία του Κωνσταντίνου
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  - Καραμπιτσάκος Κωνσταντίνος του Γεωργίου
  ΕΜΠΟΡΟΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  - Προκοπίου Δανάη
  ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ - ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑ
  - Σύρμα Ιωάννα του Θεοδώρου
  ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ -ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΑΘΗΝΩΝ
  - Φουρτούνη Μαρία του Παναγιώτη
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


-------26 Ιουλίου 2023

 • Mε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Κοινότητα Αγίου Θωμά τίμησε τους εκτελεσθέντες συγχωριανούς μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και θυμήθηκε το ολοκαύτωμα του χωριού μας που συντελέστηκε σαν σήμερα, εορτή της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου 1944.
  Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Γεώργιο Μανωλόπουλο, ακολούθησε σύντομη αναφορά στα γεγονότα από την πρόεδρο του χωριού Βασιλική Καββά και κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τον δήμαρχο Τανάγρας Βασίλειο Περγάλια.
  Λυπηρή εικόνα η ελάχιστη η εκπροσώπηση των συγχωριανών σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός μνημοσύνης για τον τόπο μας, πιθανών λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.
  Να τους θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα και να φροντίσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τις κακουχίες της χώρας από τους κατακτητές. Αυτές οι τοπικές ψηφίδες ιστορίας θα τα βοηθήσουν να αισθανθούν περήφανα για τα τόπο που γεννήθηκαν. Έναν τόπο ηρώων σε κάθε ένδοξη σελίδα του έθνους μας.Φωτιά ξέσπασε στη περιοχή τυο Ρέδι λίγο πριν της 11 το πρωί σήμερα. Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα και 12 άντρες, η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν κατοικίες. Παράλληλα συγχωριανοί με τρακτερ δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν την έκταση.

  δεηση για το ολοκαυτωμα του Αγιου θωμα

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-------25 Ιουλίου 2023

 • Φωτιά ξέσπασε στη περιοχή τυο Ρέδι λίγο πριν της 11 το πρωί σήμερα. Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα και 12 άντρες, η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν κατοικίες. Παράλληλα συγχωριανοί με τρακτερ δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν την έκταση.

  φωτιά στο Ρέδι

  ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-------15 Ιουλίου 2023

 • Ολοκληρώθηκε το 4ο Liatani's JAM που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος με δράσεις HipHop & graffiti σε διάφορα σημεία του χωριού.

  4th liatani jam

  ΔΕΙΤΕ ΤΑ GRAFFITI

-------7 Ιουλίου 2023

 • Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τανάγρας ενέκρινε την χορήγηση συνολικής παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων», σύμφωνα με την παρ. 8α του άρθρου 147 του Ν.4412/2016, έξι (6) μηνών από τη συμβατική λήξη του έργου, ήτοι έως 30/12/2023.

  Απόφαση 109/2023 - ΑΔΑ: 9776ΩΗΒ-201

--------25 Ιουνίου 2023

--------13 Ιουνίου 2023

 • Αναρτήθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:9Ψ98ΩΗΒ-6Ρ6) η ΑΠΟΦΑΣΗ 80/2023 του Δημοτικου Συμβουλίου Τανάγρας : «Λήψη απόφασης περί ονοματοδοσίας οδών στην Κοινότητα Αγίου Θωμά του Δήμου Τανάγρας».
  Η απόφαση ακολουθεί εν μέρει την Πρόταση του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου, ενώ αφήνει εκτός μεγάλο αριθμό οδών, η ονοματοθεσία των οποίων θα επανεξετασθεί.
  Την τεκμηριωμένη πρόταση του συλλόγου που υποβλήθηκε στον δήμο Τανάγρας το 2017 έχετε την ευχέρεια να μελετήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
  ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ

--------11 Ιουνίου 2023

 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Κόλεζας σε ηλικία 87 ετών. Γιος του Κωνσταντίνου και της Ελένης Αναστ. Παπαδέδε. Η οικογένεια απόκτησε πέντε παιδιά: Αναστάσιο, Ασπασία, Δέσπονα, Γεώργιος & Χριστίνα.

--------8 Ιουνίου 2023

 • Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στη Βάρδεζα επ ευκαιρία της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του στρατηλάτου.

--------21 Μαϊου 2023

--------20 Μαϊου 2023

 • Απεβίωσε ο Ηρακλής Δημ. Μοναχόπουλος σε ηλικία 70 ετών. Φαρμακοποιός στο επάγγελμα ήταν νυμφευμένος με την Αμαλία Δ. Δρακοπούλου με την οποία απόκτησαν έναν γιο.

--------15 Μαϊου 2023

 • Απεβίωσε ο Σπύρος Παπαμήτρου (ρούλης) του Χρήστου & της Βασιλικής (Τσικω) Ζωγράφου. Γεννήθηκε στον Άγιο Θωμά το 1945 και διέμενε στην Αθήνα.

--------1 Μαϊου 2023

 • Στο πάρκο της σπηλιάς γιόρτασαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΑΠΗ τη μέρα της πρωτομαγιάς με φαγητό και χορό.
  Σύμφωνα με όσα αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μέχρι σήμερα τα έξοδα ανήλθαν στα 3693 Ευρώ.

 • ΑΔΑ: 6ΠΣΦΟΚ9Λ-Θ5Β | ΑΔΑ: ΨΤ9ΘΟΚ9Λ-ΩΜΦ

  Δημος Ταναγρας πρωτομαγιά στον Αγιο Θωμα

  Φωτογραφίες


--------23 Απριλίου 2023

 • Με τη Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Θωμά εορτάσθηκε και φέτος η Ψηλάφιση του Θωμά στο χωριό. Αρκετός κόσμος προσήλθε να προσευχηθεί, ενώ έντονη υπήρξε και η παρουσία υποψηφίων βουλευτών, περιφερειαρχών & δημοτικών συμβούλων λόγω των επικείμενων εκλογών. • Δημος Ταναγρας Πανηγυρι Αγιου Θωμα

  Φωτογραφίες
 • Το βράδυ της Κυριακής του Θωμά έγιναν τα εγκαίνια της επιχείρησης Καφε Πηρούνι απέναντι από το ΚΑΠΗ του Γιάννη Γ. Βουγέση. Κατάστημα στον χώρο της εστίασης με καφέ, μαγειρευτό φαγητό και διάφορα παραδοσιακά προϊόντα.

 • Δημος Ταναγρας Εγκαινια Καφε Πηρουνι

  Φωτογραφίες
--------21 Απριλίου 2023

 • Τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021 που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας, κατά Δημοτική Κοινότητα δημοσίευσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. 1131 μείναμε στον Άγιο Θωμά. 161 άτομα λιγότερα από την απογραφή του 2011 (1292). Το ίδιο ισχύει σε όλο τον δήμο Τανάγρας αλλά και τη χώρα γενικότερα.
  - Στον οικισμό της Πύλης Δερβενοχωρίων έχουν συνυπολογισθεί το Πάνακτο & το Πράσινο.
  - Στον οικισμό της Τανάγρας έχουν προσμετρηθεί οι διαμένοντες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.
  - Στον οικισμό του Σχηματαρίου έχουν προσμετρηθεί οι διαμένοντες στην Οινόη. • Δήμος Τανάγρας Απογραφή πληθυσμού


  Άγιος Θωμάς Πληθυσμιακή εξέλιξη • Η κα Ιωάννα Ξάρρα τοποθετήθηκε διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου του χωριού σε αντικατάσταση της συνταξιοδοτηθείσας Σπυριδούλας Παπαδημητρίου.
  Η θέση δεν καλύφθηκε με την πρώτη προκήρυξη της Α Βάθμιας Βοιωτίας και επαναπροκηρύχθηκε.
  Η απόφαση τοποθέσησης ΑΔΑ: 9ΓΤΞ46ΜΤΛΗ-ΦΒ7


--------15 Απριλίου 2023

 • Με τη σημερινή αναστάσιμη ακολουθία και την τελετή αφής του Αγίου Φωτός που μεταφέρθηκε από τον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Εβδομάδα στο χωριό μας. Την Μεγάλη Παρασκευή πλήθος κόσμου ακολούθησε την περιφορά του επιταφίου, ενώ κατά το πρώτο Χριστός Ανέστη βεγγαλικά και πυροτεχνήματα από διάφορες περιοχές σήμαναν την ανάσταση του Κυρίου.

 • Δημος Ταναγρας Μεγάλη Εβδομάδα Αγιο Θωμα

  Φωτογραφίες - Μεγάλη Πέμπτη
  Φωτογραφίες - Μεγάλη Παρασκευή


--------11 Απριλίου 2023

 • Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου (κατσουλιέρης) του Ιωάννου (Μάγγουλης) & της Μαρίας Βουρδάνου σε ηλίκία 59 ετών.

--------10 Απριλίου 2023

 • Απεβίωσε η Μαρία Μπίρμπα σύζυγος Χρήστου Χρόνη (ψωμά) σε ηλικία 80 ετών.

--------10 Απριλίου 2023

 • Απεβίωσε ο Ξενοφών Δρίτσας (Ζηκας) του Ιωάνου και της Αναστασίας σε ηλίκία 94 ετών.

--------5 Απριλίου 2023

 • Απεβίωσε η Σωτηρία Καββά σύζυγος Παναγιώτη Καραγιαννάκη σε ηλίκία 93 ετών.Κόρη του Δήμου Καββά & της Κωνσταντίνας Θεοδώρου.

--------26 Μαρτίου 2023

 • Την καθιερωμένη πίτα του έτους έκοψε ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού. Ακολούθησε γλέντι με εδέσματα και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.


 • Δημος Ταναγρας κοπη πιτας συλλογου

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


--------25 Μαρτίου 2023

 • Με τη καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στο ναό της Παναγίας εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ακολούθησε δοξολογία για την εθνική επέτειο και επιμνημόσυνη δέηση στη πλατεία. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Ευαγγελία Αθανασού.


 • Δημος Ταναγρας Εορτασμος 25ης Μαρτιου

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες


--------5 Μαρτίου 2023

--------4 Μαρτίου 2023

 • Απεβίωσε Καλομοίρα Λαψάνη συζ. Μπαλωμένου σε ηλικία 95 ετών. Κόρη του Δημητρίου & της Ευθυμίας.

--------18 Φεβρουαρίου 2023

 • Απεβίωσε η Μαρία (Μαρίτσα) Θεοδώρου σύζυγος Δημητρίου Χρόνη (τσαπούλη). Κόρη του Δημητρίου Θεοδώρου και της Αθανασίας Βέρδη.

--------6 Φεβρουαρίου 2023

 • Από χθες το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση στο χωριό. Παρά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής ορισμένοι δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί.


 • Δημος Ταναγρας Χιονόπτωση στον Αγιο Θωμα


--------6 Φεβρουαρίου 2023

 • Απεβίωσε η Ουρανία σύζυγος Σπυρίδωνος Παπαγεωργίου 94 ετών.

--------5 Φεβρουαρίου 2023

 • Απεβίωσε η Κωνσταντίνα σύζυγος Γεωργίου Βουγέση.

 • Απεβίωσε ο Ιωάννης Δρακόπουλος (Μποτζώρης). Ήταν νυμφευμένος με την Ερασμία Σύρμα του Ευαγγέλου και διέμεναν στην Αθήνα.

--------4 Φεβρουαρίου 2023

 • Απεβίωσε η Μαρία (Μαριγούλα) Σταμάτη Χρόνη σύζυγος Γεωργίου Σύρμα, 89 ετών.

--------31 Ιανουαρίου 2023

 • Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τανάγρας το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2023. Για τον Άγιο Θωμά προβλέπεται η συνέχιση του αποχετευτικού δικτύου και νέα εσωτερική οδοποιία.


 • Δημος Ταναγρας Τεχνικό πρόγραμμα 2023

  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Αριθ. 2/25-01-2023 πρακτικό Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ:6ΧΜΚΩΗΒ-96Π

--------23 Ιανουαρίου 2023

 • Μια ασφαλτόστρωση που θυμίζει τις καλές προεκλογικές εποχές, υλοποίησε ο δήμος Τανάγρας στον κάθετο δρόμο του νηπιαγωγείου που οδηγει σε αδιέξοδο. Χωρίς καμία προεργασία και υποδομή του οδοστρώματος κάλυψε μέρος του δρόμου με μια λεπτή φλοίδα ασφάλτου η οποία είναι μαθηματικά βέβαιο πως με την πρώτη βροχή θα διασκορπισθεί.


 • Δημος Ταναγρας ασφαλτόστρωση δρόμου


--------18 Ιανουαρίου 2023

 • Οριοθετήθηκε από την πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι σήμερα σε δασική έκταση στο Κλειδί της Βοιωτίας στη περιοχή Καλιούλι. Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση με 16 πυροσβέστες σε 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιήθηκαν και από αέρος.


 • Δημος Ταναγρας Φωτιά στο Καλιούλι στο Κλειδί


--------17 Ιανουαρίου 2023

 • οι μαθητές του δημοτικού σχολείου, εκπαιδεύτηκαν από στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων, για την αντιμετώπιση σεισμικού κινδύνου.


 • Δημος Ταναγρας εκπαιδευση στους σεισμους


--------1 Ιανουαρίου 2023

 • Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το χωριό την είσοδο στο νέο έτος. Μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία τελέσθηκε και η καθιερωμένη δοξολογία στο ναό της Παναγίας.

     

2004 - 2024, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios