ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Αγιος Θωμάς Τανάγρας - Τοπικά Νέα

                                                                                                                            

--------8 Φεβρουαρίου 2024

--------27 Ιανουαρίου 2024

 • Ο δήμος Τανάγρας κατεδάφισε το στέγαστρο των παλαιών αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού.
 • κατεδαφιση στεγαστρου στο γηπεδο αγιου θωμα--------24 Ιανουαρίου 2024

 • Πρόβλημα σοβαρό έχει δημιουργηθεί με το στέγαστρο των παλαιών αποδυτηρίων του γηπέδου. Τα ξύλινα υποστυλώματα σαπίζουν με αποτέλεσμα να μειώνεται η στατικότητα και η αντοχή του. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μικρά παιδιά σκαρφαλώνουν για να κατεβάζουν τις μπάλες που φωλιάζουν σε αυτό το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.
 • Ετιμοροπο κιοσκι στο γηπεδο--------22 Ιανουαρίου 2024

 • Απεβίωσε ο Σταύρος Φιλιππής του Σωτηρίου & της Δήμητρας σε ηλικία 69 ετών. Ασχολήθηκε για χρόνια με τον καλωπισμό και τη συντήρηση του πάρκου της σπηλιάς.


--------19 Ιανουαρίου 2024

 • Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία - συζήτηση για τον εκφοβισμό (bullying) έλαβε χώρα στον χώρο του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.
  Εισηγήτρια η κοινωνική λειτουργός Μαρία Νικολαδάκη, η οποία με απλούς και κατανοητούς όρους ανέλυσε την επιστημονική ορολογία και εξήγησε στο ακροατήριο τις μεθόδους αναγνώρισης ενός θύτη ή θύματος, τρόπους αντιμετώπισης και την ανάγκη ολιστικής αλλαγής συμπεριφοράς σε μια κοινωνία με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονιών και ειδικών όπως ψυχολόγοι, ψυχίατροι & κοινωνικοί λειτουργοί.
 • Ομιλια για τον εκφοβισμο Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας--------6 Ιανουαρίου 2024

 • Με τον καθιερωμένο Μεγάλο αγιασμό στο ναό της Παναγίας επρτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στο χωριό μας
 • Εορτή των Θεοφανείων Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας--------3 Ιανουαρίου 2024

 • Τρίμηνη παράταση στον χρόνο περάτωσης του αποχετευτικού χορήγησε ο δήμος Τανάγρας στην ανάδοχο εταιρία, σύμφωνα με την απόφαση 192/2023 του δημοτικού συμβουλίου.
  Η νέά ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου 2024. Τίτλος του έργου: "Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου Οινοφύτων"
  ΑΔΑ:ΨΝΑΓΩΗΒ-ΖΞΝ

--------1 Ιανουαρίου 2024

 • Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και κοπή της πίτας για την 1η του έτους από την ενορία του χωριού.
 • κοπή πίτας στον ναο Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας


 • Οι εθνικές και οι δημοτικές εκλογές μονοπώλησαν τη χρονιά που μας άφησε πριν λίγο. Στον τόπο μας προφανώς εκτιμήθηκε από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού το έργο αυτών που ήταν εκλεγμένοι και τους έκριναν ικανούς να συνεχίζουν να διαχειρίζονται τα κοινά για μια πενταετία ακόμη.
  Αλλά ας δούμε τι μας είπαν οι αιρετοί ότι θα κάνουν στον τόπο. Το 2023 σύμφωνα με όσα είναι καταγεγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα, προβλεπόταν η συνέχιση του δικτύων αποχέτευσης και ασφαλτοστρώσεις δρόμων του χωριού. Από τα δύο αυτά έργα το μεν πρώτο καθυστερεί πέραν του προβλεπόμενου χρόνου το δε δεύτερο με ποσό 100.000 ευρώ ούτε καν έγινε.
  Κατά κάποιο τρόπο ο δημότης έχει αφήσει στην άκρη τα κοινά, καθότι τα καθημερινά του προβλήματα είναι τόσο σπουδαία που αγγίζουν την επιβίωσή του. Αυτό τον κάνει βορά και εξαρτώμενο από αυτούς που έχουν την ικανότητα να μοιράζουν δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν και «νόμιμα». Η χρόνια παραμονή στις καρέκλες καθιστά τη φαυλότητα και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ως κανονικότητα σε σημείο που να θεωρούν ότι τους χρωστάμε επειδή ασχολούνται με τα κοινά.
  Ακραίες συμπεριφορές & πράξεις σφετερισμού γης που σε άλλες εποχές θα είχε επέμβει η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα περνούν εξ απαλών ονύχων. Προέχει το ίδιον όφελος και ο τόπος έπεται. «Κάνουμε και καμιά επισκευή για να κλείνουμε στόματα». Το προεκλογικό πρόγραμμα της πενταετίας που έρχεται είναι σαφές και αν κάποιος προσδοκά κάτι διαφορετικό τρέφει αυταπάτες. Εσωτερική Οδοποιία (πάλι), Ανάπλαση του κεντρικού δρόμου & Ανάδειξη Ιστορικών Πηγών.
  Με αυτά τα έργα για πέντε χρόνια εκτιμά κάποιος πώς ο Αγιος Θωμάς θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης; Ασφαλώς και όχι. Αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν την ερχόμενη πενταετία έχουν δείξει από χρόνια τον τρόπο που εργάζονται για τα κοινά. Άρα δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι τώρα.
  Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο θολό αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021.Σε δέκα χρόνια ο πληθυσμός του χωριού μειώθηκε κατά 161 άτομα. Αν δε προσθέσουμε τα 42 άτομα που έφυγαν το 2023 και το 2022 ξεπεράσαμε τους 200 θανάτους με τις αντίστοιχες γεννήσεις να μετρούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών.
  Είναι μαθηματικά βέβαιο πώς ο τόπος μας μαραζώνει για πολλούς λόγους που ακολουθούν την πορεία της χώρας, αλλά κυρίως από την αδιαφορία των τοπικών πολιτικών μας υπηρετών, οι οποίοι αποποιούνται κάθε ευθύνη όταν έρχεται η ώρα της κρίσης. Θεωρούν ότι προσφέρουν έργο όταν τους παρακαλάει ο κοσμάκης για ένα μικρό αποχετευτικό όμβριων στη γειτονιά του ή μια ασφαλτόστρωση για να μην πλημυρίζουν από τα νερά της βροχής. Για ανάληψη πρωτοβουλίας και πίεση υλοποίησης ούτε λόγος.
  Έχει αγγίξει τέτοια επίπεδα ο εγωισμός που αρνούνται να δεχτούν και οφθαλμοφανή λάθη για να μην ερμηνευθεί ως υποχώρηση.
  Ίσως τελικά είναι καλύτερα να περιμένουμε νομοτελειακά το μοιραίο. Την εξαφάνιση του τόπου από τη δική μας ράτσα μπας και οι επόμενοι που θα εγκαταβιώσουν, διδαχθούν από τα δικά μας χάλια και δημιουργήσουν μια αναπτυξιακή πορεία στο χωριό, το οποίο κατά τη κρίση μας ατύχησε για πολλά χρόνια και λόγους εξάρτησης να έχει τους πιο φαύλους πολιτικούς υπηρέτες.
  Να έχουμε την υγειά μας τουλάχιστον, αν και αυτό τίθεται εν' αμφιβόλω πλέον με όλα αυτά που συμβαίνουν γενικότερα στον δήμο Τανάγρας, όπως η δημιουργία χώρου επεξεργασίας και ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.
  Ο Άγιος Θωμάς εξακολουθεί και παραμένει ένας «αδιάφορος» οικισμός, όπως πολλοί στη χώρα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς συμφωνημένο πρόγραμμα με τους κατοίκους και χωρίς καμία προσπάθεια εξέλιξης και ανάπτυξης. Τούτο θα φανεί περίτρανα στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα συνταχθούν ένεκα πρωτίστως της αδιαφορίας των αιρετών μας.
  Το 2024 το τοπικό τοπίο είναι πολύ θολό και δύσκολα θα καθαρίσει με μερίδιο ευθύνης να αναλογεί στον καθένα μας. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. Άμποτε.


 • Δημος Ταναγρας Αγιος Θωμας


     

2004 - 2024, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios