ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Αγιος Θωμάς Τανάγρας - Τοπικά Νέα

                                                                                                                            

--------20 Ιουλίου 2024

 • Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία τελέσθηκε σήμερα στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία πάνω από τη Μεγάλη Βρύση.. Ιερούργησε ο π. Ιερώνυμος Μανωλόπουλος.
 • Λειτουργία στο ξωκλήσι τoy Προφητη Ηλια  Περισσότερες φωτογραφίες


--------2 Ιουλίου 2024

 • Το 3ο Κοινοτικό Συμβούλιο έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στο Κοινοτικό Κατάστημα του χωριού.
  Τα θέματα που συζητήθηκαν αποφασίσθηκαν ομόφωνα:

  1. Συντήρηση αγροτικών δρόμων με απόξεση και επίστρωση με κατάλληλο υλικό. Προτάθηκαν οι παρακάτω:
      α. Από Προφήτη Ηλία έως γεώτρηση Μιχάλη Κατσιφή .
      β. Από1η παράλληλη ανοιχτού &κλειστού καναλιού έως ασφαλτόστρωση Βίλιαζι (μονάδα Μαμάη) .
      γ. Από ανοικτό κανάλι παράλληλα στον Ασωπό, γεώτρηση Ι.Παπαδιά έως Σουλουνάρθι.
      δ. Από σταύλο Γιώργου Ζωίτση έως σταύλος Παναγιώτη Κιόκια (Παληκαριά).

  2. Συντήρηση αύλιου χώρου Δημοτικού Σχολείου με αντικατάσταση βρυσών, κοπή πεύκου για λόγους υγιεινής και επικινδυνότητας και τοποθέτηση στεγάστρου.

  3. Καλή Βρύση. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί από τον Δήμο Τανάγρας η σύνταξη μελέτης για διαμόρφωση του χώρου, ώστε να αποτελέσει ξανά τοπόσημο του χωριού και να γίνει επισκέψιμος.

  4. Παιδική Χαρά. Αποφασίσθηκε να ζητηθεί από τον Δήμο Τανάγρας η αποξήλωση των επικίνδυνων κατασκευών και η δημιουργία χώρου αποκλειστικά ως Παιδική Χαρά, σύμφωνα με τα πρότυπα, δεδομένου ότι έχουν συμβεί αρκετοί τραυματισμοί παιδιών το προηγούμενο διάστημα.

  5. Συντήρηση Κοινοτικού Καταστήματος & ΚΑΠΗ. Αποφασίσθηκε η ζήτηση από τον Δήμο Τανάγρας- Τεχνική υπηρεσία επιθεώρησης των κτιρίων και ενεργειών επισκευής τους, όπως τα επικίνδυνα ξύλινα στέγαστρα.

  Εκτός ημερησίας διατάξεως τέθηκε το θέμα δημιουργίας κυκλικού κόμβου στην είσοδο του χωριού από τον περιφερειακό δρόμο για λόγους ασφαλείας και αποφασίσθηκε η υποβολή αιτήματος για μελέτη και κατασκευή του

--------28 Ιουνίου 2024

 • Απεβίωσε η Βασιλική Γιοσδέκου του Σπυρίδωνα & της Ευδοξίας Ισσαρη . Ήταν παντρεμένη με τον Αθανάσιο Π. Κιόκια με τον οποίο απόκτησαν δύο παιδιά: Την Γεωργία & τον Παναγιώτη.

--------26 Ιουνίου 2024

 • Στην 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας το 19ο θέμα αφορούσε τη στηριξη από τον Δήμο Τανάγρας μήνυσης που κατέθεσαν πολίτες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου της Σπηλιάς,
--------24 Ιουνίου 2024

 • Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος τελέσθηκε σήμερα, επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος. Ιερούργησε ο π. Ιερώνυμος Μανωλόπουλος.
 • Λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας  Περισσότερες φωτογραφίες

--------23 Ιουνίου 2024

 • Αναστάτωση προκάλεσαν στους κατοίκους τις απογευματινές ώρες οχλαγωγίες που πρέρχονταν από τον χώρο του γηπέδου.
  Πλήθος κόσμου εθνικότητας Ινδίας έκαναν περιφερειακούς αγώνες πάλης. Το γεγονός δημιούργησε ταραχή την τοπική κοινωνία, η οποία δεν ήταν ενήμερη.
  Ο πρόεδρος της κοινότητας ισχυρίστηκε πώς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Νίκο Μπλατσώτη, ο οποίος έδωσε την εντολή με σύμφωνη γνώμη του δημαρχου Βασίλη Περγάλια με τη διακαιολογία ότι στο γήπεδο Οινοφύτων στο οποίο διεξάγονται κάθε χρόνο οι αγώνες αυτοί είχε προγραμματισθεί άλλη εκδήλωση.
  Προκύπτουν βέβαια πολλά ερωτήματα, όπως η καταλληλότητα του χώρου. Πού άλλαξαν αυτοί οι άνθρωποι αφού αποδυτήρια δεν υπάρχουν; Ποιο σχέδιο διαφυγής υπήρχε από τον χώρο αφού τα εκαντοντάδες οχήματα ήταν παρκαρισμένα όπου υπήρχε κενό; Οι κάτοικοι είναι καχύποπτοι στην απόφαση καθώς φοβούνται παγίωση της. Ταυτόχρονα βλέπουν την καθημερινή απαξίωση του τόπου και την υποβάθμισή του, αφού ακόμη και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι εξ Αγίου Θωμά έχουν πέσει σε χειμερία νάρκη και ασχολούνται μόνο με τα ίδια συμφέροντά τους.


--------20 Ιουνίου 2024

 • Ο Ευάγγελος Γ. Παπαδέδες ορίστηκε με απόφαση Δημάρχου Τανάγρας (628 /2024) νέος πρόεδρος της κοινότητας, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Τσάμη.
  ΑΔΑ: ΨΣ4ΔΩΗΒ-ΖΙ3


--------19 Ιουνίου 2024

 • Στην 3η συνεδρίαση λογοδοσίας του Δήμου Τανάγρας το 5ο θέμα αφορούσε τον χώρο της Σπηλιάς και τον χαρακτήρα του κατά πόσο είναι δασικός ή δημοτικός. Εισηγητής του θέματος ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Γ. Ψαλλίδας.
--------17 Ιουνίου 2024

 • Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Τσάμης στον Δήμαρχο Τανάγρας επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και φόρτο εργασίας που δεν του επιτρέπουν να αφιερωθεί στα κοινά.
  Στην παραίτηση αναφέρει ότι θα συνεχίσει να προσφέρει από τη θέση του κοινοτικού συμβούλου.


--------9 Ιουνίου 2024

--------8 Ιουνίου 2024

 • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο παρασκευής γκόγκλιας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού Υπό την καθοδήγηση της κας Παναγιώτας Τσουβάλα έγινε επίδειξη της διαδικασίας,ενώοι νεότεροι είχαν την ευκαιρία να μετέχουν στα στάδια παρασεκυής του ζυμαρικού, αλλά και να το γευτούν.
 • Σεμιναριο Γκογκλιας  Περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

 • Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στο ξωκλήσι των Αγίων Θεοδώρων στη περιοχής της Βάρδεζας επ' ευκαιρία της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη.
 • Σεμιναριο Γκογκλιας

--------2 Ιουνίου 2024

 • Οι "Οικοδιασώστες" του Δημοτικού Σχολείου στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ένωσαν τις δυνάμεις τους στο 1ο Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ με το σύνθημα "Προστατεύω το περιβάλλον- Μειώνω το οικολογικό μου αποτύπωμα".
  Με ενθουσιασμό, χαρά, ζήλο και υπευθυνότητα ανέλαβαν να καθαρίσουν τους δρόμους του χωριού από πεταμένα σκουπίδια δίνοντας το μήνυμα του σεβασμού προς το περιβάλλον. Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί μαζεύτηκαν από νωρίς στην πλατεία και συμμετείχαν εθελοντικά σε μια γιορτή για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό.
  Αρχικά οι κάτοικοι του χωριού κλήθηκαν να υπογράψουν τον Οικοκώδικα των παιδιών συμβάλλοντας και οι ίδιοι στην προστασία του περιβάλλοντος.
  Έπειτα με τον απαραίτητο εξοπλισμό ξεκίνησε η αποστολή με στόχο την υιοθέτηση θετικών συμπεριφορών και στάσεων για τη διατήρηση υγιούς και καθαρού φυσικού περιβάλλοντος και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων.
  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόδερος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Τανάγρας κα. Δέσποινα Καρπούζου και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βουγέσης Γεώργιος.
  Συμμετείχαν και βοήθησαν η τοπική κοινότητα, ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος και οι γονείς, ενώ νερά και εδέσματα πρόσφερε το καφέ Pirouni.
 • Περιβαλλοντικο Φεστιβαλ από Δημοτικο Σχολειο Αγ. Θωμα--------25 Μαϊου 2024

 • Ανήμερα του εορτασμού των Βοιωτών Αγίων έγινε η Εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερωνύμου Μανωλόπουλου από τον Μητροπολίτη Θηβών κο Γεώργιο. Πλήθος συγχωριανών παρέστη στη Θεία Λειτουργία και αναφώνησε το "Αξιος"για τον νέο ιερέα.
 • Χειροτονία Ιερώνυμου Μανωλόπουλου  Περισσότερες φωτογραφίες από Θεία Λειτουργία

--------22 Μαϊου 2024

 • Γεμάτη δράσεις η εβδομάδα αυτή για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
  Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου στον Βαρνάβα. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Μαθαίνω τα ζώα ζυμώνοντας", ανακαλύπτοντας με μοναδικό τρόπο την πλούσια ελληνική πανίδα ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσαν και οι ίδιοι μέρος μιας πραγματικής περιπέτειας εκπαίδευσης και δημιουργίας. Αρχικά, πληροφορήθηκαν για το επάγγελμα του αγρότη και τη χρησιμότητα του επαγγέλματος αυτού στην κοινωνία μας. Επιπλέον, απέκτησαν γνώσεις σχετικά με τα είδη το ψωμιού που παρασκεύαζαν στο παρελθόν αλλά και τους συμβολισμούς τους. Επιπρόσθετα, ήρθαν σε επαφή με τον παραδοσιακό αργαλειό και τα υφάσματα της εποχής που φτιάχνονταν από μαλλί ζώου, γνωρίζοντας έναν άλλο τρόπο ζωής, ξεχασμένο. Η αντίληψη της έννοιας των θρεπτικών αξιών της Μεσογειακής διατροφής μέσω των φρούτων και των λαχανικών δεν έλειπε από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Τέλος, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ζώα της Ελλάδας και να γίνουν οι ίδιοι δημιουργοί του δικού τους αγαπημένου ζώου από ψωμί.
  Οι μαθητές των τάξεων Δ' και ΣΤ' συμμετείχαν στη Αθλητική γιορτή ποδοσφαίρου, που διεξήχθη στη Θήβα, τη Δευτέρα 20/5/2024 με την υποστήριξη της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κας Βιολέτας Βούρου.
 • Δρασεις και επισκέψεις δημοτικου σχολειο αγιου θωμα ταναγρας
--------21 Μαϊου 2024

 • Διεξήχθη σήμερα η 12η συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής του Δήμου Τανάγρας και μεταξύ των θεμάτων συμπεριελήφθηκε και το πρόστιμο που βεβαίωσε η πολεοδομία Θηβών για αυθαίρετες κατασκευές στον χώρο της σπηλιάς που αφορούν στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, στον χώρο στάθμευσης, στις τουαλέτες και στα κιόσκια.
  Υπενθυμίζεται πως ομάδα πολιτών έχει προσφύγει δικαστικά ισχυριζόμενοι καταπάτηση από ιδιώτη μέρους του χώρου του πάρκου.


--------12 Μαϊου 2024

 • Με την καθιερωμένη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγ. Θωμά τίμησε το χωριό τον προστάτη Άγιό του. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, π. Ιωακείμ Δούμας, ενώ παρέστη πλήθος κόσμου, φορείς, δημοτικοί & περιφερειακοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος κα Λουκία Θεοδώρου.
 • Θεία Λειτουργία ατο ξωκλησι του Αγ. Θωμά στον αγιο θωμα ταναγρας  Περισσότερες φωτογραφίες από Θεία Λειτουργία

--------9 Μαϊου 2024

 • Απεβίωσε η Παναγιώτα (Γιούλα) Μπίρμπα σύζυγος Δημητρίου Χρόνη (κουρέα) σε ηλίκία 77 ετών.

--------5 Μαϊου 2024

--------4 Mαϊου 2024

 • Με την τελετή της Αναστάσεως ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Εβδομάδα στο χωριό. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες της Μεγάλης Παρασκευής & του Μεγάλου Σαββάτου συντόμευσαν τη περιφορά του Επιταφίου & οδήγησαν την τελεση της ακολουθίας της Ανάστασης εντός του ναού.

 • ΜΕγάλη Παρασκευή στον αγιο θωμα ταναγρας

  ΜΕγάλη Πέμπτη στον αγιο θωμα ταναγρας  Περισσότερες φωτογραφίες από Μεγάλη Παρασκευή

--------11 Απριλίου 2024

 • Απεβίωσε ο Ηρακλής Ζωίτσης του Δημητρίου (Μπέλος) και της Δήμητρας, σε ηλίκία 80 ετών. Η οικογένεια πλην του εκλιπόντος απόκτησε δύο ακόμη τέκνα. Τον Γεώργιο & τον Σπυρίδωνα.

--------4 Απριλίου 2024

 • Σε απόσυρση των μπαζών προέβη η κοινότητα και ο δήμος Τανάγρας από τον σκουπιδότοπο της ΕΤΚΑ μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
 • καθαρισμος σκουπιδοτοπος ΕΤΚΑ αγιου θωμα ταναγρας--------3 Απριλίου 2024

 • Tο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Planetarium on the Go επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείου του χωριού και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο τη φωτόσφαιρα του Ηλιου με ειδικά φίλτρα & ηλιακές κηλίδες την ημέρα.
  Συμμετείχαν μαθητές του Νηπιαγωγείου Αγ. Θωμά και του Δημοτικού Σχολείου Σκούρτων.
 • καθαρισμος σκουπιδοτοπος ΕΤΚΑ αγιου θωμα ταναγρας--------25 Μαρτίου 2024

 • Με Θεία Λειτουργία, δοξολογία,κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση εορτάσθηκε η εθνική επέτειος στο χωριό.
--------23 Μαρτίου 2024

 • Φωτιά ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες στον σκουπιδότοπο της ΕΤΚΑ. Επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τα Οινόφυτα και την Θήβα και κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιάαργάτο απόγευμα.
 • φωτια σκουπιδοτοπος ΕΤΚΑ αγιου θωμα ταναγρας--------21 Μαρτίου 2024

 • Γεμάτος πάλι ο σκουπιδότοπος στη περιοχή της ΕΤΚΑ στο νέο κανάλι με σκουπίδι και μπάζα που κοντεύουν να κλείσουν ακόμη και τον δρόμο.
 • σκουπιδοτοπος ΕΤΚΑ αγιου θωμα ταναγρας--------19 Μαρτίου 2024

 • Τον δικηγόρο με τύφλωση και Πρόεδρο της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», Βαγγέλη Αυγουλά φιλοξένησε το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες να έρθουν βιωματικά σε επαφή με την καθημερινότητα ενός ατόμου με αναπηρία.
 • δρασεις δημοτικου σχολειου αγιου θωμα ταναγρας--------10 Μαρτίου 2024

 • Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Ιερωνύμου Μανωλόπουλου, γιου του Εφημερίου μας π. Γεωργίου Μανωλόπουλου, με την αυτοπρόσωπη παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο οποίος τον είχε βαπτίσει και του είχε δώσει το όνομά του. Τη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος με τη συμμετοχή ιερέων που συνδέονται με το νέο Διάκονο, ενώ παρέστη πλήθος κόσμου από το χωριό και τις γύρω περιοχές.
 • χειροτονία Ιερώνυμου Μανωλοπουλου στο ναο αγιου θωμα ταναγρας

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

--------6 Μαρτίου 2024

 • Απεβίωσε η Βασιλική Ιωάννου Καββά σύζυγος Αθανασίου Δημ. Κοκώση, σε ηλίκία 98 ετών.

--------5 Μαρτίου 2024

 • Το πρώτο κοινοτικό συμβούλιο του 2024 διενεργήθηκε σήμερα και ήταν ανοικτό σοτυς κατοίκους. Τα εγγεγραμμένα θέματα αφορούσαν: 1. την τακτική παρουσία γιατρού στο χωριό, 2. τη διευθέτηση των σωρευμένων σκουπιδιών στη περιοχή της ΕΤΚΑ, 3. Τη διαχείριση των αδέσποτων και επικίνδυνων σκύλων. Με την ολοκλήρωση των θεμάτων τέθηκε προς συζήτηση η κατάσταση των αγροτικών δρόμων.

 • Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Τανάγρας ενημέρωσε τους δημότες για την ολοκλήρωση του δικτύου ακαθάρτων και την ένταξή των νοικοκυριών στο νέο αποχετευτικό δίκτυο. Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων ορίστηκε η 31 Μαΐου 2024. Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 176/20223 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τανάγρας (ΑΔΑ : ΨΕΦΥΩΗΒ-Μ90), το δικαίωμα σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης, ανέρχεται σε 100,81 euro ( 81,30 + 19,51 Φ.Π.Α.) και το τέλος σύνδεσης κατοικιών και καταστημάτων σε 3,01 euro / m2 (2,43 + 0,58 Φ.Π.Α). Το κόστος σύνδεση από την οικεία μέχρι το φρεάτιο οικιακής σύνδεσης που έχει κατασκευαστεί έξω από την ιδιοκτησία επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.


 • Δείτε την ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας : σελίδα 1 | σελίδα 2

  -Υπεύθυνη Δήλωση Ιδιοκτήτη
  -Υπηρεσιακό Σημείωμα
  -Αίτηση Σύνδεσης με Δίκτυο Ακαθάρτων

--------2 Μαρτίου 2024

 • Επιτυχία σημείωσε η μουσική βραδιά στο ΚΑΠΗ με αφορμή την κοπή της πίτας της χρονιάς του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού συλλόγου. Ο χώρος του ΚΑΠΗ γέμισε από κόσμο που διασκέδασε με λαϊκή ορχήστρα. Πλούσια τα ποτά και τα εδέσματα που ετοίμασαν εθελοντές.
 • κοπη πιτας πολιτιστικου συλλογου αγιου θωμα ταναγρας

  Δείτε περισσότερες φωτογραφίες--------22 Φεβρουαρίου 2024

 • Άγνωστοι διέρρηξαν το ναό της Παναγίας αξημέρωτα. Πέρα από τη γενική αναστάτωση στο ναό, αφαίρεσαν όλα τα τάματα από το εικόνισμα της Παναγιάς και κατέστρεψαν το ξυλόγλυπτο παγκάρι.


--------19 Φεβρουαρίου 2024

 • Τιμητική εκδήλωση για τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Βοιωτίας στη Λιβαδειά.
  Ανάμεσα στους τιμηθέντες και οι συγχωρινοί μας δάσκαλοι: Γεωργία Βουγέση, Σπυριδούλα Παπαδημητρίου & Ιωάννης Στεργίου.


--------8 Φεβρουαρίου 2024

--------27 Ιανουαρίου 2024

 • Ο δήμος Τανάγρας κατεδάφισε το στέγαστρο των παλαιών αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού.
 • κατεδαφιση στεγαστρου στο γηπεδο αγιου θωμα--------24 Ιανουαρίου 2024

 • Πρόβλημα σοβαρό έχει δημιουργηθεί με το στέγαστρο των παλαιών αποδυτηρίων του γηπέδου. Τα ξύλινα υποστυλώματα σαπίζουν με αποτέλεσμα να μειώνεται η στατικότητα και η αντοχή του. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μικρά παιδιά σκαρφαλώνουν για να κατεβάζουν τις μπάλες που φωλιάζουν σε αυτό το καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνο.
 • Ετιμοροπο κιοσκι στο γηπεδο--------22 Ιανουαρίου 2024

 • Απεβίωσε ο Σταύρος Φιλιππής του Σωτηρίου & της Δήμητρας σε ηλικία 69 ετών. Ασχολήθηκε για χρόνια με τον καλωπισμό και τη συντήρηση του πάρκου της σπηλιάς.


--------19 Ιανουαρίου 2024

 • Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία - συζήτηση για τον εκφοβισμό (bullying) έλαβε χώρα στον χώρο του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου ο οποίος είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης.
  Εισηγήτρια η κοινωνική λειτουργός Μαρία Νικολαδάκη, η οποία με απλούς και κατανοητούς όρους ανέλυσε την επιστημονική ορολογία και εξήγησε στο ακροατήριο τις μεθόδους αναγνώρισης ενός θύτη ή θύματος, τρόπους αντιμετώπισης και την ανάγκη ολιστικής αλλαγής συμπεριφοράς σε μια κοινωνία με τη συνεργασία εκπαιδευτικών, γονιών και ειδικών όπως ψυχολόγοι, ψυχίατροι & κοινωνικοί λειτουργοί.
 • Ομιλια για τον εκφοβισμο Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας--------6 Ιανουαρίου 2024

 • Με τον καθιερωμένο Μεγάλο αγιασμό στο ναό της Παναγίας επρτάσθηκαν τα Θεοφάνεια στο χωριό μας
 • Εορτή των Θεοφανείων Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας--------3 Ιανουαρίου 2024

 • Τρίμηνη παράταση στον χρόνο περάτωσης του αποχετευτικού χορήγησε ο δήμος Τανάγρας στην ανάδοχο εταιρία, σύμφωνα με την απόφαση 192/2023 του δημοτικού συμβουλίου.
  Η νέά ημερομηνία είναι η 31η Μαρτίου 2024. Τίτλος του έργου: "Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου Οινοφύτων"
  ΑΔΑ:ΨΝΑΓΩΗΒ-ΖΞΝ

--------1 Ιανουαρίου 2024

 • Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και κοπή της πίτας για την 1η του έτους από την ενορία του χωριού.
 • κοπή πίτας στον ναο Αγιο Θωμα δήμου Ταναγρας


 • Οι εθνικές και οι δημοτικές εκλογές μονοπώλησαν τη χρονιά που μας άφησε πριν λίγο. Στον τόπο μας προφανώς εκτιμήθηκε από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού το έργο αυτών που ήταν εκλεγμένοι και τους έκριναν ικανούς να συνεχίζουν να διαχειρίζονται τα κοινά για μια πενταετία ακόμη.
  Αλλά ας δούμε τι μας είπαν οι αιρετοί ότι θα κάνουν στον τόπο. Το 2023 σύμφωνα με όσα είναι καταγεγραμμένα στο τεχνικό πρόγραμμα, προβλεπόταν η συνέχιση του δικτύων αποχέτευσης και ασφαλτοστρώσεις δρόμων του χωριού. Από τα δύο αυτά έργα το μεν πρώτο καθυστερεί πέραν του προβλεπόμενου χρόνου το δε δεύτερο με ποσό 100.000 ευρώ ούτε καν έγινε.
  Κατά κάποιο τρόπο ο δημότης έχει αφήσει στην άκρη τα κοινά, καθότι τα καθημερινά του προβλήματα είναι τόσο σπουδαία που αγγίζουν την επιβίωσή του. Αυτό τον κάνει βορά και εξαρτώμενο από αυτούς που έχουν την ικανότητα να μοιράζουν δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν και «νόμιμα». Η χρόνια παραμονή στις καρέκλες καθιστά τη φαυλότητα και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ως κανονικότητα σε σημείο που να θεωρούν ότι τους χρωστάμε επειδή ασχολούνται με τα κοινά.
  Ακραίες συμπεριφορές & πράξεις σφετερισμού γης που σε άλλες εποχές θα είχε επέμβει η δικαιοσύνη αυτεπάγγελτα περνούν εξ απαλών ονύχων. Προέχει το ίδιον όφελος και ο τόπος έπεται. «Κάνουμε και καμιά επισκευή για να κλείνουμε στόματα». Το προεκλογικό πρόγραμμα της πενταετίας που έρχεται είναι σαφές και αν κάποιος προσδοκά κάτι διαφορετικό τρέφει αυταπάτες. Εσωτερική Οδοποιία (πάλι), Ανάπλαση του κεντρικού δρόμου & Ανάδειξη Ιστορικών Πηγών.
  Με αυτά τα έργα για πέντε χρόνια εκτιμά κάποιος πώς ο Αγιος Θωμάς θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης; Ασφαλώς και όχι. Αυτοί που θα μας εκπροσωπήσουν την ερχόμενη πενταετία έχουν δείξει από χρόνια τον τρόπο που εργάζονται για τα κοινά. Άρα δεν πρόκειται ν' αλλάξει κάτι τώρα.
  Το τοπίο γίνεται ακόμη πιο θολό αν αναλογιστεί κανείς τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021.Σε δέκα χρόνια ο πληθυσμός του χωριού μειώθηκε κατά 161 άτομα. Αν δε προσθέσουμε τα 42 άτομα που έφυγαν το 2023 και το 2022 ξεπεράσαμε τους 200 θανάτους με τις αντίστοιχες γεννήσεις να μετρούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών.
  Είναι μαθηματικά βέβαιο πώς ο τόπος μας μαραζώνει για πολλούς λόγους που ακολουθούν την πορεία της χώρας, αλλά κυρίως από την αδιαφορία των τοπικών πολιτικών μας υπηρετών, οι οποίοι αποποιούνται κάθε ευθύνη όταν έρχεται η ώρα της κρίσης. Θεωρούν ότι προσφέρουν έργο όταν τους παρακαλάει ο κοσμάκης για ένα μικρό αποχετευτικό όμβριων στη γειτονιά του ή μια ασφαλτόστρωση για να μην πλημυρίζουν από τα νερά της βροχής. Για ανάληψη πρωτοβουλίας και πίεση υλοποίησης ούτε λόγος.
  Έχει αγγίξει τέτοια επίπεδα ο εγωισμός που αρνούνται να δεχτούν και οφθαλμοφανή λάθη για να μην ερμηνευθεί ως υποχώρηση.
  Ίσως τελικά είναι καλύτερα να περιμένουμε νομοτελειακά το μοιραίο. Την εξαφάνιση του τόπου από τη δική μας ράτσα μπας και οι επόμενοι που θα εγκαταβιώσουν, διδαχθούν από τα δικά μας χάλια και δημιουργήσουν μια αναπτυξιακή πορεία στο χωριό, το οποίο κατά τη κρίση μας ατύχησε για πολλά χρόνια και λόγους εξάρτησης να έχει τους πιο φαύλους πολιτικούς υπηρέτες.
  Να έχουμε την υγειά μας τουλάχιστον, αν και αυτό τίθεται εν' αμφιβόλω πλέον με όλα αυτά που συμβαίνουν γενικότερα στον δήμο Τανάγρας, όπως η δημιουργία χώρου επεξεργασίας και ταφής επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων.
  Ο Άγιος Θωμάς εξακολουθεί και παραμένει ένας «αδιάφορος» οικισμός, όπως πολλοί στη χώρα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς συμφωνημένο πρόγραμμα με τους κατοίκους και χωρίς καμία προσπάθεια εξέλιξης και ανάπτυξης. Τούτο θα φανεί περίτρανα στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που θα συνταχθούν ένεκα πρωτίστως της αδιαφορίας των αιρετών μας.
  Το 2024 το τοπικό τοπίο είναι πολύ θολό και δύσκολα θα καθαρίσει με μερίδιο ευθύνης να αναλογεί στον καθένα μας. Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. Άμποτε.


 • Δημος Ταναγρας Αγιος Θωμας


     

2004 - 2024, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios