ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Τοπικά Νέα                                                                                                                            
---------Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2007----------
 • Με δοξολογία στον Ιερό Ναό της Παναγίας έγινε η υποδοχή του νέου έτους. Παρέστησαν οι νέοι τοπικοί άρχοντες και πλήθος κόσμου.

---------Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2007----------
 • Στις 7 Ιανουαρίου η ομάδα ορειβασίας-αναρρίχησης Αγίου Θωμά πραγματοποίησε ανάβαση στο όρος Δίρφυς. Η ανάβαση δεν έγινε από την κλασική διαδρομή αλλά από ένα λούκι που βρίσκεται δεξιότερα από αυτήν. Χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές και υλικά για κίνηση σε μικτό πεδίο (χιόνι, πάγος, βράχος) με μεγάλη κλίση. Ηταν η πρώτη φορά που η ομάδα πραγματοποίησε τέτοιου είδους ανάβαση.

 • Δείτε φωτογραφίες...

---------Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2007-------
 • Αλλαγή του καιρού με κρύο και θερμοκρασίες περίπου 5 βαθμούς Celsius.

---------Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2007-----
 • Με επιτυχία διοργανώθηκε ο αποκριάτικος χορός του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου στη ταβέρνα του Καβά. Το γλέντι κράτησε ως το πρωί και έδωσε την ευκαιρία στους γονείς να ανταμώσουν και να συζητήσουν για τα προβλήματα των παιδιών τους.

---------Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2007------
 • Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια του Πνευματικού Κέντρου να διοργανώσει Κούλουμα στο γήπεδο. Παρά το τσουχτερό κρύο, συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. Η εκδήλωση διέθετε ότι ακριβώς προστάζει η ημέρα. Μουσική, χορό, χαρταετούς, μπαλόνια και φυσικά λαγάνα και το εθνικό μας φαγητό, τη φασολάδα, που με περισσή χαρά ετοίμασαν οι κυρίες του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων. Το γλέντι κράτησε ως αργά το απόγευμα. Οι περισσότερες προσπάθειες για το πέταγμα του χαρταετού απέβησαν άκαρπες, πράγμα που στεναχώρησε τους μικρούς μπόμπιρες και έφερε σε δύσκολη θέση τους μπαμπάδες.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007-----------------
 • Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), με την υψηλή παρουσία του αρχιεπισκόπου Θηβών Κου Κου Ιερωνύμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΚΑΠΗ και περιλάμβανε φαγητό και χορό με απίστευτο κέφι από την 'νεολαία' του ΚΑΠΗ. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Οινοφύτων Κος Θεοδωρόπουλος Γιώργος, ο αντιδήμαρχος Κος Γιαλούρης Μιχάλης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Κος Γεώργιος Βουγέσης, και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Ο κος Ιερώνυμος προσκάλεσε το προσωπικό και τα μέλη του ΚΑΠΗ σε ανταποδοτικό γεύμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Μονής Ευαγγελίστριας στον Αλίαρτο.

---------Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007----------------
 • Ο Παιδικός Σταθμός διοργάνωσε μια γιορτή, προκειμένου να κόψει την πίτα του. Την πίτα ευλόγησε ο πάπα Γιώργης Μανωλόπουλος. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Κος Θεοδωρόπουλος Γεώργιος και αρκετά μέλη του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου. Τα παιδιά διασκέδασαν και χόρεψαν αρκετά με τη βοήθεια ενός κλόουν που έκλεψε την παράσταση. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος στις υπηρεσίες του, ώστε αυτές να λειτουργούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τα θεσμικά κείμενα. Σε αυτό το πλαίσιο, υποσχέθηκε να περιφράξει το προαύλιο με ειδικό μαλακό απορροφητικό υλικό για προστασία των μικρών από χτυπήματα, να εφοδιάσει τον σταθμό με περισσότερο εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό. Να εξετάσει την δυνατότητα τοποθέτησης κεντρικής θέρμανσης. Στην εκδήλωση παρέστη και γιατρός, ο οποίος είχε εξετάσει τα παιδιά σε προηγούμενο χρόνο και μίλησε στους γονείς για θέματα υγιεινής και εμβολιασμών.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Τρίτη 6 Μαρτίου 2007------------------
 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Αθανασίου Βουγέσης (μπόπης),56 ετών.
 • Απεβίωσε η Μαρία Γεωργίου Σύρμα σε ηλικία 102 ετών.

---------Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007---------------
 • Λέτε να ξεκόλλησαν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να ξεκίνησε ο περιφερειακός δρόμος; Αυτό τουλάχιστον δείχνουν στην είσοδο του χωριού τα χωματουργικά μηχανήματα και οι πρώτες εργασίες.

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση      πατηστε για μεγενθυση

---------Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007-------------
 • Τραγικό θάνατο βρήκε ο Χρήστος Θεοδώρου (Σβάρνος) 80 ετών, όταν ανατράπηκε το γεωργικό μηχάνημα που οδηγούσε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Χρημάτισε για μία τετραετία πρόεδρος της κοινότητας Αγίου Θωμά.

---------Τρίτη 13 Μαρτίου 2007-----------------
 • Παραθέτουμε παρακάτω το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2007, που εγκρίθηκε σήμερα. Δείτε τι διαθέτουν για τον Αγιο Θωμά και τα συμπεράσματα δικά σας. Εμείς επισημαίνουμε το μηδενικό ποσό που διατίθεται στο χωριό, στο πιο σημαντικό τμήμα κατά τη γνώμη μας, που είναι οι Μελέτες Εργασίες και το 11.1% επί του συνόλου των χρημάτων που διατίθενται αποκλειστικά στο χωριό μας.


---------Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007-------------
 • Απεβίωσε ο Δημήτριος Στέρπης (Μπόγρης) σε ηλικία 82 ετών. Διατηρούσε για χρόνια ταβέρνα στο χωριό, όπου τα πανηγύρια έφερνε δημοτικές κομπανίες.

---------Κυριακή 25 Μαρτίου 2007-------------
 • Με ιδιαίτερη τιμή, όπως ακριβώς προστάζει η ημέρα, εορτάστηκε στον Αγιο Θωμά, η 25η Μαρτίου.
  Το πρωί τελέστηκε ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον Αιδεσιμολογιότατο Πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο. Στην συνέχεια ακολούθησε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση στη Πλατεία Ηρώων, κατάθεση στεφάνων και η παρέλαση των μαθητών στο κεντρικό δρόμο.
  Στον εμπνευσμένο πανηγυρικό της ημέρας από τον δάσκαλο Συμεών Γιαννούλη, τονίστηκε το διπλό μήνυμα της εορτής. Χαρμόσυνο με την αναγγελία του Ερχόμενου, αλλά και του επαναστάτη..με αιτία του 1821 με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ρήγα.
  Το πρόγραμμα έκλεισε με απαγγελία ποιημάτων και παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου στον κεντρικό δρόμο.
  Από τον Δήμο παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βουγέσης Γεώργιος, Γκίνης Ιωάννης, Κατσιφής Αργύριος και από το Τοπικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος Καδέτσης Κωνσταντίνος και τα μέλη του.
  Μοναδική παραφωνία της κατά τα άλλα άψογης διοργάνωσης της εκδήλωσης , η έλευση αυτοκινήτων στον κεντρικό δρόμο κατά τη διάρκεια του πεντάλεπτου, που διήρκησε η παρέλαση. Και του χρόνου.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση      πατηστε για μεγενθυση

---------Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2007----------
 • Κορυφώθηκε το θείο δράμα σήμερα το πρωί στην εκκλησία της Παναγίας την ώρα της αποκαθήλωσης του Κυρίου.
  Το απόγευμα ψάλθηκε η ακολουθία των παθών με τις τρεις στάσεις των εγκωμίων και ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου.
  Η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία και ακολούθησε τις περιοχές: Ρέδι, Κριελάκα, Κεντρικός Δρόμος, Μεγάλο Πηγάδι, Σπηλιά, Είσοδος του χωριού και επιστροφή στο Ναό.
  Ο σχετικά καλός καιρός επέτρεψε σε πλήθος κόσμου να συμμετάσχει στην ακολουθία, καρτερώντας το προσκύνημα της ενδόξου Αναστάσεως.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

--------- Τρίτη 11 Απριλίου 2007--------------
 • Στις 11 Απριλίου η ομάδα ορειβασίας-αναρρίχησης Αγίου Θωμά πραγματοποίησε εκδρομή με ποδήλατα βουνού. Στήθηκε κατασκήνωση στην περιοχη της Μαζαρέκας και από εκεί πραγματοποιήθηκαν ποδηλατικές και πεζοπορικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή. Η νυχτερινή βροχή καθώς και η δυσκολία στην μεταφορά νερού και τροφίμων επέτρεψαν να γίνει μια μόνο διανυκτέρευση.

 • Δείτε φωτογραφίες...

---------Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007----------------
 • Με υπερβολικά αργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα του περιφερειακού δρόμου.
  Μια διαπίστωση που μπορεί κανείς να κάνει συγκρίνοντας τις παρακάτω φωτογραφίες με τις προηγούμενες στις 7 Μαρτίου 2007. Στα καφενεία γίνεται λόγος για προσπάθεια του εργολάβου να καλύπτει δυο εργολαβίες ταυτόχρονα χωρίς την ύπαρξη ικανού αριθμού προσωπικού.
  Πέραν των παραπάνω καθυστερήσεων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην πρώτη στροφή του χωριού, λόγω ελλιπούς σήμανσης και διαχωρισμού των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο τη νύχτα, όπου η φωτεινή σηματοδότηση είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Γνωρίζει άραγε ο εργολάβος σύμφωνα με το νόμο τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας; Αν ναι, γιατί δεν τα εφαρμόζει; Και καλά αυτός. Οι επιβλέποντες μηχανικοί τι κάνουν;

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Τρίτη 5 Ιουνίου 2007-------------------
 • Πολυπολιτισμικότητα. Κι αν διαφέρουμε...Ενδιαφερόμαστε...
  Το θεατρικό έργο 'ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ' της Ξένιας Καλογεροπούλου οργάνωσαν και παρουσίασαν δάσκαλοι και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Μια εξαιρετικά καλοδουλεμένη παράσταση με ωραία σκηνικά και κουστούμια και απολαυστική εκτέλεση των ρόλων από τους μαθητές. Ακολούθησε παρουσίαση χορών από χώρες όπως: Αλβανία, Ρουμανία, Τουρκία, Ρωσία Ισπανία, Γαλλία, Ινδία. Η εκδήλωση χρηματοδοτήθηκε από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και συγκεκριμένα από το έργο: 'Εφαρμογή προγραμμάτων που προωθούν την ισότητα στην κοινωνία - Καλλιπάτειρα'.
  Αξιέπαινη προσπάθεια και μπράβο σε όσους μόχθησαν για να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα με τις ευχές να υπάρχει και συνέχεια.
  Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στον αύλιο χώρο του σχολείου, αλλά οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν και έτσι έγινε στο εσωτερικό του σχολείου. Η ατυχία αυτή ανέδειξε και την έλλειψη στον τόπο μας ενός τέτοιου πολυχώρου, κατάλληλου για εκδηλώσεις, καθώς αρκετός κόσμος εκτός της ορθοστασίας δεν είχε ορατότητα στην σκηνή.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007----------------
 • Η Στ' Τάξη του Δημοτικού Σχολείου παρουσιάσε το θεατρικό έργο: Ο Μικρός Πρίγκηπας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ στο προαύλιο του Σχολείου. Η παράσταση ήταν αποχαιρετιστήρια τόσο για τη σχολική χρονιά, όσο και για τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κο Νίκο Παφύλη, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Σάββατο 16 Ιουνίου 2007-------------
 • Το ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά πραγματοποίησε εκδρομή στον Αγιο Ιωάννη Ρώσσο στο Προκόπι Ευβοίας, στον Οσιο Δαυίδ, στη Λίμνη και την Αιδηψό. Τρία λεωφορεία με 150 άτομα συγκεντρώθηκαν και απόλαυσαν μια υπέροχη εκδρομή που περιλάμβανε επισκέψεις σε προσκυνήματα στο Νησί της Εύβοιας. Στάση για φαγητό στη Λίμνη και καφέ στην Λουτρόπολη της Αιδηψού. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με πέρασμα στην Αρκίτσα με Φέρυμπωατ και επιστροφή. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καθώς κατά γενική ομολογία η εκδρομή κρίθηκε επιτυχημένη. Επόμενη εκδρομή του ΚΑΠΗ έχει προγραμματιστεί για τη περιοχή του Βόλου και το Πηλίου.

---------Κυριακή 24 Ιουνίου 2007--------------
 • Εκδήλωση για την πολιτιστική παράδοση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο ΚΑΠΗ.
  Η εκδήλωση περιλάμβανε:
  - Παρουσίαση της τοπικής ιστορίας από την Εκπαιδευτικό Κα Γεωργία Βουγέση
  - Τοπικούς Χορούς από τη χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ
  Ένα ταξίδι στο χρόνο αποτόλμησε η συγχωριανή μας εκπαιδευτικός, Κα Γεωργία Βουγέση. Ένα ταξίδι ως μνημόσυνο στους προγόνους μας. Σε αυτούς που πρωτοέζησαν στον τόπο μας, τον άρωσαν και τον έκαναν παραγωγικό. Άνθρωποι που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στη πατρίδα, όταν εκείνη τους χρειάστηκε.
  Σε τέτοιες έρευνες συνήθως, η εντοπιότητα ενός ερευνητή δημιουργεί ερωτηματικά για το κατά πόσο η συναισθηματική φόρτιση θα υποσκελίσει την ιστορική αλήθεια. Στη συγκεκριμένη έρευνα η εντοπιότητα όχι μόνο δεν υποσκέλισε την αλήθεια, αλλά συνέβαλε στην ανάδειξή της.
  Το εγνωσμένο επιστημονικό κύρος της ερευνήτριας και η εμπειρία της στις έδρες των Ελληνικών σχολείων εγγυήθηκαν το αποτέλεσμα.
  Αρκούν όμως αυτά; Ασφαλώς όχι. Αυτή η τόσο μεστή διάλεξη της μιας ώρας ενδεχόμενα για πολλούς να ήταν μια ακόμη πληροφοριακή ομιλία. Οσοι όμως έχουν ασχοληθεί με την έρευνα γνωρίζουν καλά πως για να εντοπισθούν τα τόσα αποδεικτικά στοιχεία που με τέχνη και συγκίνηση παρουσιάστηκαν απαιτούν πολυετείς θυσίες και στερήσεις, προσωπικές και οικογενειακές. Γιατί λοιπόν η Κα Βουγέση να σπαταλήσει τόσο χρόνο; Τι παραπάνω να επιθυμεί μια ήδη καταξιωμένη γυναίκα με εξασφαλισμένη υστεροφημία; Η απάντηση είναι: 'Τίποτα υλικό'.
  Οσοι έχουν τη τύχη να τη γνωρίζουν, θα διακρίνουν μέσα της ένα σαράκι. Ενα σαράκι αγάπης για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγαλώνει. Ενα σαράκι διαρκούς αναζήτησης των ριζών της.
  Έτσι είδε τη σπουδή που μας παρουσίασε. Ως οφειλή απέναντι στον τόπο της.
  Η υποδειγματικά οργανωμένη διάλεξη που συνοδευόταν με προβολή διαφανειών, εστίασε στην ιστορία του χωριού και της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού, στην επεξήγηση τοπωνυμίων και στην συνεισφορά του χωριού με αξιωματικούς και στρατιώτες στην επανάσταση του 1821.
  Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ παρουσίασε τοπικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε, γιατί απέδειξε ότι η ζωή συνεχίζεται και στα -ήντα, αρκεί να υπάρχει θέληση. Τη θέληση αυτών των ανθρώπων κάνει πράξη με πολύ σεβασμό σε αυτούς η κοινωνική λειτουργός, Κα Αλαγιάννη.
  Στο τέλος παρατέθηκε μικροδεξίωση με εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες μέλη του ΚΑΠΗ.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο βουλευτής Βοιωτίας Κος Τόγιας, οι αντιδήμαρχοι Οινοφύτων Κοι Γιαλούρης Μιχαήλ, και Μυχούλης Γεώργιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κοι Γκίνης Ιωάννης, Ισσαρης Βασίλειος, Κατσιφής Αργύριος, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κος Καδέτσης Κωνσταντίνος, εκπρόσωποι της Νομαρχίας και της ΝΕΛΕ Βοιωτίας, η φιλόλογος Κα Κατερίνα Γκαραβέλα Ζωγράφου και ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ, Κος Γεώργιος Βουγέσης, ο οποίος συνέβαλε στην οργάνωση της εκδήλωσης.
  Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Δημάρχου από μια εκδήλωση που κατά τη γνώμη μας συμβαίνει μια φορά στη δεκαετία, σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.
  Η μνήμη των στρατιωτών συγχωριανών μας πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους τοπικούς άρχοντες και να διαφυλαχθεί με τη δημιουργία ενός μνημείου, όπου θα αναγράφονται τα ονόματά τους σε χώρο του χωριού.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007----------------- -
 • Απεβίωσε η Αναστασία Περικλέους Καββά,72 ετών.

---------Σάββατο 7 Ιουλίου 2007---------------
 • Πραγματοποιήθηκε σήμερα εκπαίδευση και άσκηση διάσωσης στην περιοχή της σπηλιάς από την Ομάδα Αναρρίχησης και Ορειβασίας του χωριού. Οι βασικές αρχές έρευνας και διάσωσης παρουσιάστηκαν από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λειβαδιάς, η οποία δημιούργησε βάση ετοιμότητας στην περιοχή με δόκιμα μέλη.
  -2 Ιουνίου τα δόκιμα μέλη συμμετείχαν, καλύπτοντας τον τομέα ασφαλείας, στο 54ο Rally Ακρόπολις, στην ειδική διαδρομή περιοχής Κλειδίου.
  -25 Ιουνίου συμμετείχαν στην κατάσβεση φωτιάς στο Μοσχοπόδι Θήβας.
  -27 Ιουνίου παρευρίσκονται για βοήθεια στη φωτιά των Δερβενοχωρίων, περιοχή Στεφάνι.
  -16 Ιουλίου συμμετέχουν στην κατάσβεση φωτιάς που ξεκίνησε από τον σκουπιδότοπο των Σκούρτων, περιοχή Αγίου Αθανασίου.
  Από 18 Ιουνίου σε ολόκληρο τον Δήμο και σε συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, η ομάδα συμμετέχει στις περιπολίες πυρασφάλειας. Όλα τα μέλη είναι εθελοντές με σκοπό την πολιτική προστασία και ανήκουν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λειβαδιάς.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Τρίτη 10 Ιουλίου 2007------------------
 • Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Μιχαήλ Γιαννάκης επισκέφτηκε το χωριό και συζήτησε με τους κατοίκους στην αγορά, τρέχοντα προβλήματα του τόπου.

---------Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007----------------
 • Σημαντική η συμβολή του δήμου στο περιβάλλον με την τοποθέτηση ειδικών κάδων εναπόθεσης ανακυκλωμένων υλικών. Οι κάδοι τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού, δίπλα στους παλαιούς και είναι μπλε χρώματος με αφίσα στην εμπρόσθια πλευρά τους για τα υλικά που πρέπει να εναποτίθενται σε αυτούς. Μαζί με τους κάδους διανεμήθηκε σε κάθε οικογένεια ειδική σακούλα, όπου θα γίνεται η συλλογή των υλικών. Η προσπάθεια αυτή χρήζει καθολικής υποστήριξης, καθώς τις συνέπειες από το περιβάλλον που ζούμε, λίγο πολύ όλοι τις έχουμε αισθανθεί. Βοηθούμε λοιπόν τον τόπο που ζούμε, προστατεύουμε τον αέρα που αναπνέουμε, βελτιώνουμε το νερό που πίνουμε. Μόνο εμείς μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό.

         πατηστε για μεγενθυση

---------Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007--------------
 • Δόκιμα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λιβαδειάς από Αγιο Θωμά και Δήλεσι συμμετείχαν σήμερα από τις 06:00π.μ., μαζί με κρατικούς και άλλους εθελοντικούς φορείς , στις έρευνες αγνοουμένου στην περιοχή Ασωπίας.

---------Τρίτη 24 Ιουλίου 2007-----------------
 • Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε σήμερα στο χωριό, μετά από διαδοχικές διακοπές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Ακολούθησε διακοπή στο νερό και στο τηλέφωνο. Επισημαίνεται πως ενώ οι βλάβες στο ρεύμα και το τηλέφωνο αποκαταστάθηκαν σχετικά νωρίς, η διακοπή στο νερό εξακολουθεί μέχρι τις 23:00.

---------Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007----------
 • Απεβίωσε η Φωτεινή(φώτω) Γεωργιάδη Καρύδα, ετών 82. Ζούσε στη Σκάλα Ωροπού. Ήταν η μεγαλύτερη αδερφή από τα 4 αδέρφια, που σήμερα δεν είναι κανένας στη ζωή. [Φώτω, Ελένη, Αφροδίτη(Βήτα), Στέφανος (για χρόνια υπάλληλος στη γεωργική ένωση στη Θήβα)].

---------Παρασκευή 3 Αυγούστου 2007------
 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Διαμανού Τσάμης, 64 ετών.

---------Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007--------
 • Φωτιά ξέσπασε στην είσοδο του χωριού, στο δρόμο προς την Αγία Τριάδα. Η φωτιά ξεκίνησε σε ελαιώνα στις 21:00 και ήταν ορατή από τα Οινόφυτα. Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα περιπολικό της αστυνομίας κατέφθασαν στην περιοχή περίπου στις 21:30, όπου και καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή της. Στις 22:00 ήχησαν οι καμπάνες της εκκλησίας ώστε ο κόσμος να βοηθήσει στην κατάσβεση. Ελπίζουμε η καταστροφή να μην είναι μεγάλη και να μην έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές.

---------Κυριακή 19 Αυγούστου 2007---------
 • Απεβίωσε ο Αντώνιος Γεωργίου Σύρμας, ετών 80.

---------Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007----------
 • Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου Αικατερίνης, 87 ετών.

---------Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007----
 • Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για τη γιορτή των Γενεθλίων της Υπεραγίας Θεοτόκου. Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Γεώργιος Ρέμπελος, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο. Ένα εμπνευσμένο κήρυγμα που μίλησε στις καρδιές των προσκυνητών. Στάθηκε ιδιαίτερα στη συμπεριφορά της εκκλησίας απέναντι στα τελευταία γεγονότα με τις πυρκαγιές σε Εύβοια και Πελλοπόνησσο. Εκανε την αυτοκριτική του για την απάθεια με την οποία αντιμετωπίσαμε το γεγονός, λησμονώντας ακόμη και το εργαλείο της προσευχής. Και παρατήρησε κάτι που μας συγκλόνισε. Τα Γενικά Μέσα Ενημέρωσης φρόντισαν να παρουσιάσουν ως θέαμα το κάψιμο των ανθρώπων και εμείς ως θεατές να αρεσκόμαστε σε τέτοια θεάματα που ηδόνιζαν τον κόσμο την εποχή του Νέρωνα. Αξιος ο 'μισθός' του παπα Γιώργη και τυχεροί εμείς που γευόμαστε τους λόγους του.
  Τόσο στον εσπερινό όσο και στη θεία λειτουργία είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε στο ψαλτήρι τη φωνή του Κυρ Δημήτρη Γρηγοριάδη, ενός από τους τελευταίους μεγάλους παλαιούς ιεροψάλτες που ακολουθούν το πατριαρχικό ύφος στην ψαλμωδία τους.
  Ακολούθησε περιφορά της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του χωριού συνοδεία στρατιωτικού αγήματος της 114 Πτέρυγας Μάχης και της φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Οινοφύτων.
  Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με τη παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Οινοφύτων, κος Γώργιος Θεοωδωρόπουλος, Ο αντιδήμαρχος: κος Μιχαήλ Γιαλούρης, οι εξ Αγίου Θωμά δημοτικοί σύμβουλοι: Κοι Βουγέσης Γεώργιος, Γκίνης Ιωάννης, Κατσιφής Αργύριος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου: κος Καδέτσης Κωνσταντίνος.
  Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον Δήμο όσο και στο εκκλησιαστικό συμβούλιο που συνεργάστηκαν προκειμένου να λαμπρυνθεί η πανήγυρης της Παναγίας μας.
  Με το πέρας το εσπερινού την τιμητική τους είχαν οι ταβέρνες, όπου γέμισαν με τους επισκέπτες.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση

---------Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007--------
 • Ανήμερα της εορτής της Παναγίας τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Κου Κου Ιερωνύμου. Ο μητροπολίτης κήρυξε το θείο λόγο και στο τέλος της λειτουργίας τίμησε τον εφημέριο του Ναού πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο για τα 16 χρόνια προσφοράς του στη τοπική κοινωνία, προβιβάζοντάς τον σε Σακελάριο της μητροπόλεως.
  Παρέστησαν: ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος Μιχάλης Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Οινοφύτων κος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κοι Βουγέσης Γεώργιος, Γκίνης Ιωάννης, Κατσιφής Αργύριος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου: κος Καδέτσης Κωνσταντίνος.

 • Με πένθος σημαδεύτηκε το φετινό πανηγύρι. Σήμερα το απόγευμα, εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από πλωτό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Χαλκίδας το πτώμα του Κολολιού Παναγιώτη,ετών 40, κατά τη διάρκεια ερευνών στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκίδας. Ο άτυχος συγχωριανός μας είχε πηδήξει από την παλιά γέφυρα του Ευρίπου το βράδυ της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου. Η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας ενημερώθηκε, από οικείο πρόσωπο του 40χρονου ότι κατά την κοινή διέλευσή τους από την παλιά γέφυρα Πορθμού Ευρίπου με κατεύθυνση από Κάνηθο προς Χαλκίδα, άγνωστο μέχρι στιγμής για ποιο λόγο, ο Παναγιώτης έπεσε από τη γέφυρα στη θάλασσα.

---------Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007-------- -
 • Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑΠΗ, παρουσία του Δημάρχου και των τοπικών Δημοτικών Συμβούλων, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την πορεία επίλυσης των προβλημάτων. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
  - Η διείσδυση του Δήμου στην ψηφιακή εποχή με τις δυνατότητες της τηλεματικής. Αυτό γίνεται πράξη με την ικανότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης των δημοτικών συμβουλίων και ταυτόχρονης παρέμβασης των πολιτών με ερωτήσεις, καθώς καθίσταται δυνατή η εφαρμογή τηλεδιάσκεψης με τοποθέτηση δεκτών(τηλεοράσεις) και πομπών(κάμερα) σε διάφορα σημεία συνάθροισης του Δήμου, όπως το ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά.

  - Καταλληλότητα πόσιμου νερού και ποσοστό υλοποίησης του νέου δικτύου στο χωριό, με τον Δήμαρχο να δηλώνει ότι μέχρι τέλος του έτους δεν θα υπάρχει περιοχή και σπίτι στο χωριό χωρίς πόσιμο νερό από το νέο δίκτυο.

  - Υδροδότηση του δημοτικού διαμερίσματος Κλειδιού.

  - Μόλυνση του περιβάλλοντος της περιοχής του Ασωπού από τις παρακείμενες βιομηχανίες και επιβολή προστίμων, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργούν οι βιομηχανίες μέσω ΔΕΗ, προκειμένου να μην εισπράττει ο Δήμος το ανταποδοτικό τέλος.

  - Ανάγκη έναρξης σχεδίου πόλης στα Δημοτικά Διαμερίσματα Αγίου Θωμά και Κλειδιού. Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι θα ξεκινήσει το 2008.

  - Καθαριότητα των κάδων σκουπιδιών και των λεωφορείων της δημοτικής συγκοινωνίας.

  - Δημιουργία Ομάδας Εθελοντών για αποτελεσματική παρέμβαση στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

  Στη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκαν πολλά, ενδιαφέροντα, αλλά και υπερβάλλοντα, όταν ακροατές χαρακτήρισαν συγχωριανούς μας 'εγκληματίες', κατά τη συζήτηση για το νερό και μίλησαν για κατά παραγγελία αναλύσεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.
  Κατά τη γνώμη μας τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί οδηγούν σε πόλωση και οξύνουν τα προβλήματα αντί να τα αμβλύνουν και να τα επιλύουν. Την συζήτηση έκλεισε ο Δήμαρχος αναφέροντας πως όχι μόνο τηρεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις που αναγράφονταν στο προεκλογικό του φυλλάδιο, αλλά πράττει και άλλα περισσότερα που διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων.

 • Μετά από αρκετά χρόνια, ο Δήμος Οινοφύτων κάνει δειλά την εμφάνισή του στο διαδίκτυο με την παρουσίαση του δικού του δικτυακού τόπου. Μπράβο σε όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό και ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθούν όλες οι σελίδες στις οποίες αναφέρεται η αρχική.
  Η όλη δομή είναι καλή, απλή με ανοικτού χρώματος υπόβαθρο που δεν κουράζει τον περιηγητή. Τα θέματα που επιλέχθηκαν είναι πολλά και δύσκολα θα καλυφθούν αν δεν υπάρξουν άνθρωποι εθελοντές που θα ασχοληθούν με τη συγκέντρωση του υλικού.
  Σε γενικές γραμμές είναι ένας τόπος που για αρχή δημιουργεί θετική εντύπωση, αν και κακεντρεχείς θα ανάγουν την επιλογή των δύο βασικών χρωμάτων στον δικομματισμό.
  Το σημείο που μας δημιούργησε ερωτηματικά, ήταν το δίλλημα της δημοσκόπησης για το ποιο θεωρείτε σημαντικό πρόβλημα: Περιβαλλοντική Μόλυνση ή Αναβάθμιση της πόλης, θαρρείς και δεν υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης επίλυσης των δύο!
  Με τη λιγοστή γνώση και εμπειρία που διαθέτουμε, εκτιμούμε πως είναι απαραίτητο, το τι θα εμφανίζεται προς ανάγνωση στο ευρύ κοινό στον ιστότοπο, να περνάει από έγκριση. Επίσης ελπίζουμε σε αυτόν τον ιστότοπο να μην δούμε υλικό που κατά 90% να αναφέρεται στην 'πόλη' όπως ερωτά και ο δημοσκοπών και μόνο το 10% στα υπόλοιπα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά να κρατηθεί ενιαία πολιτική σε όλη την επικράτεια του Δήμου.
  Ο ιστότοπος ενός οργανισμού είναι εργαλείο. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι τεχνοκράτες. Η αξιοπιστία του εργαλείου αυτού εξαρτάται από την καλή του κατάσταση. Η καλή του κατάσταση αντικατοπτρίζει τη βούληση του τοπικού ταγού. Στο χέρι σας είναι Κύριε Δήμαρχε αυτή η βούληση να κριθεί από το ευρύ κοινό ως αντικειμενική. Είδομεν.

---------Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2007-------------------
 • Με ησυχία διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στο χωριό. Στα δύο εκλογικά τμήματα (147ο, 148ο), στο δημοτικό σχολείο, η ψηφοφορία κύλησε ομαλά με μικροπροβλήματα από την απουσία μελών εφορευτικής επιτροπής. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται πιο κάτω προέρχονται από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και την εταιρεία Singular Logic.

---------Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007-----------
 • Απεβίωσε η Νίκα Σπύρου Στέρπη (Τούδη), ετών 81.

---------Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007-------
 • Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή η Ιφιγένεια Παναγιώτη Κατσάρη σε ηλικία 95 ετών. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε ηλικία συχωριανή μας.

---------Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007-------
 • Απεβίωσε η Αλεξάνδρα Τσάμη, χήρα Αναστασίου Παύλου, 93 ετών. Προσέφερε τις υπηρεσίες της στο ναό του χωριού για αρκετά χρόνια αφιλοκερδώς.
 • Την ήττα γνώρισε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου στο Δίστομο, χάνοντας από τον Αμβρυσσέα με 2-0 σκορ, για το κύπελο Βοιωτίας.

---------Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007-------
 • Με ήττα συνοδεύτηκε η 1η αγωνιστική για την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα Β' Βοιωτίας. Έχασε εκτός έδρας από το Υπατο με σκορ 2 - 1. Το τέρμα για την ομάδα του Αγίου Θωμά σημείωσε ο Θανάσης Βουγέσης.

---------Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007----------
 • Τη 2η ήττα στο γήπεδο του Σχηματαρίου με αντίπαλο την Οινόη, γνώρισε η ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού με 3 - 1 σκορ. Στο πρώτο ημίχρονο οι αντίπαλοι κέρδισαν πέναλντι, αλλά η εύστοχη απόκρουση του τερματοφύλακα, Ντίνου Παπαδέδε, διατήρησε το αποτέλεσμα στο 0 - 0. Στο 2ο ημίχρονο, οι αντίπαλοι πέτυχαν 3 τέρματα και η ομάδα του Αγίου Θωμά κέρδισε πέναλντι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χρήστος Παπαμήτρου.
  Μέτρια χαρακτηρίζουμε τη διαιτησία του Σκλιά, ο οποίος σπάνια βρέθηκε κοντά στις φάσεις και τσαμπουκά που δεν αρμόζει όταν σφυρίζεις 16χρονους.
  Συγχαρητήρια αξίζουν στο συμβούλιο και στον προπονητή, που επέλεξαν παιδιά από το χωριό και τους δίνουν ευκαιρίες να αναδείξουν το ταλέντο τους, γιατί ταλέντο έχουν. Αυτό που χρειάζεται είναι το δέσιμο της ομάδας, που εκτιμούμε πως θα έρθει, αφού η ομάδα καθοδηγείται από έναν ντόπιο, έμπειρο και ικανότατο προπονητή, τον Βαγγέλη Λύγγο.
 • Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΑΠΗ του χωριού για να τιμήσει την ημέρα των γηρατειών. Πολύ κέφι, χορός από τις κυρίες του ΚΑΠΗ που εντυπωσίασαν με τις φορεσιές τους και αρκετός κόσμος. Παρέστησαν οι βουλευτές Βοιωτίας: Κοι Μπασιάκος, Γιαννάκης, Τόγιας, η αντινομάρχης Κα Αγάτσα, ο δήμαρχος Κος Θεοδωρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι από το χωριό μας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Καδέτσης και πλήθος κόσμου. Αξίζουν συγχαρητήρια στον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Βουγέση, υπεύθυνο από το δήμο στο ΚΑΠΗ και στα μέλη του, που βοήθησαν ώστε η εκδήλωση να στεφθεί με επιτυχία.

---------Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007--------------------
 • Τη 3η ήττα, σε εντός έδρας παχνίδι με αντίπαλο τον Α.Ο. Πύλης, γνώρισε η ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού με 0 - 1 σκορ.

---------Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007----------------------
 • Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, όπως αρμόζει σε κάθε ιστορική μας επέτειο εορτάσθηκε και φέτος, τα βροντερό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού απέναντι στον Ιταλό κατακτητή.
  Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας Σκέπης Παναγίας, Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση από τον εφημέριο του χωριού Πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο.
  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κο Κωνσταντίνο Καδέτση, από τον Δημοτικό Σύμβουλο Κο Γεώργιο Βουγέση, από εκπρόσωπο του παιδικού σταθμού Κο Νικόλαο Βέρδη, από εκπρόσωπο σχολικής επιτροπής του Δήμου Κα Χρυσικού, από τον πρόεδρο του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου, Κο Κωνσταντίνο Λεοντή και από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.
  Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
  Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Κα Χαρούλα Αποστολοπούλου, όπου μεταξύ άλλων στάθηκε στο μεγαλείο μιας χούφτας ανθρώπων στους οποίους τέθηκε το δείλημα από τις μεγάλες δυνάμεις για το αν πρέπει να αντισταθούν απέναντι στον άξονα. Η Ελλάδα κλήθηκε να δώσει το παράδειγμα, να διαχειριστεί την άρνηση και να αφυπνίσει δυνάμεις που μέχρι τότε ήταν σε ύπνωση. Λόγος γρήγορος, μεστός, περιεκτικός, διδακτικός που κατάφερε να αγγίξει τις καρδιές όσων είχαν τη διάθεση να ... ακούσουν και να συλλάβουν το μήνυμα.
  Ο εορτασμός της ημέρας ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου στον κεντρικό δρόμο, οι οποίοι έκλεψαν και την παράσταση και δίκαια απέσπασαν το χειροκρότημά μας.
 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση      πατηστε για μεγενθυση

 • Ασωπία - Αγιος Θωμάς 0-0.
  Τη πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα της Β' Βοιωτίας πέτυχε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου σε έναν αγώνα εντός έδρας ουσιαστικά, αφού η ομάδα της Ασωπίας δηλώνει το γήπεδο του χωριού μας ως έδρα.

---------Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007-------------
 • Έφυγε από τη ζωή στα 49 της χρόνια η Κατερίνα Δημητρίου Ζωίτση.
  Ως πιθανότερη αιτία θανάτου φέρεται το έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ήταν παντρεμένη με τον Αθανάσιο Γεωργίου και είχε δύο παιδιά. Διέμενε στο Σχηματάρι.

---------Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007---------
 • Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ομιλία - συζήτηση για το νερό του τόπου μας αλλά και την ρύπανση του Ασωπού. Την ομιλία οργάνωσε ομάδα κατοίκων του Αγίου Θωμά στο ισόγειο του πρώην κοινοτικού καταστήματος.
  Ομιλητές: ο Δρ Χημικός Μηχανικός Αθανάσιος Παντελόγλου και ο Χημικός Παναγιώτης Ρωμανάς. Και οι δύο επιστήμονες ξεκαθάρισαν πως το νερό της ΕΥΔΑΠ που λαμβάνει ο Αγιος Θωμάς δεν έχει πρόβλημα και είναι πόσιμο. Η συζήτηση εξελίχθηκε με τους τρόπους που οι βιομηχανίες της περιοχής ρυπαίνουν τον Ασωπό και τον υδροφόρο ορίζοντα, πως διαχειρίζονται τα απόβλητά τους, τι πρέπει να κάνουν οι δημοτικοί και νομαρχιακοί αιρετοί άρχοντες και τις συνέπειες στην υγεία από το εξασθενές χρώμιο. Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο Κος Παντέλογλου ανέφερε πως τα τοπικά αγροτικά προϊόντα κυρίως καρότα απορροφούν το εξασθενές χρώμιο. Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα ξένων χωρών, οι οποίες καθάρισαν περιοχές χρησιμοποιώντας το καρότο, το οποίο κατόπιν διαχειρίζονταν ως στερεό απόβλητο σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαικής Ένωσης. Οι αγρότες που δικαιολογημένα έχουν αγανακτήσει από την όλη κατάσταση ζήτησαν από τον Κο Παντελόγλου να υπογράψει τα λεγόμενα του και του παρουσίασαν πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν από το κράτος για την καταλληλότητα των προϊόντων που παράγουν. Σαν συμπέρασμα κρατάμε την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων καταστολής της μόλυνσης, την διαφαινόμενη κήρυξη της ευρύτερης περιοχής σε καραντίνα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω τοξίνωσης από το εξασθενές χρώμιο και την ανάγκη περισσότερων ενεργειών από τους τοπικούς φορείς συλλογικά.

 • Νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας στο γήπεδο του Καπαρελίου με 2 - 0 σκορ επί της ομάδας του Ιόλαου.

---------Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2007----------
 • Απεβίωσε ο Δημήτριος Παπαδέδες σε ηλικία 88 ετών.
---------Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2007-------------
 • Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Οινοφύτων στον Αγιο Θωμά πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αίθουσα του ΚΑΠΗ με απουσία των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Στο συμβούλιο συμμετείχε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Κος Κος Ιερώνυμος. Στην εισήγησή του προς τους συμβούλους και τους παρευρισκόμενους κατάθεσε τις σκέψεις του για την ανάπτυξη της περιοχής και τους τρόπους που μπορεί να συμβάλει η Βοιωτική Εκκλησία σε αυτό. Συγκεκριμένα για τον Αγιο Θωμά αναφέρθηκε στην κατασκευή Πνευματικού Κέντρου και Παιδικού Σταθμού. Από το Δήμο περιμέναμε κάποια ανακοίνωση σχετικά με τη πραγματοποίηση του συμβουλίου, είτε ηχητική είτε γραπτή και αυτό γιατί ήταν η πρώτη φορά που έγινε στον τόπο μας. Η γνώμη μας αντανακλά τη δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας ανθρώπων, όπως αυτή καταγράφηκε σε συζητήσεις σχεδόν σε όλους τους χώρους συνάθροισης του χωριού .

---------Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007----------------------
 • Ισοπαλία με 2-2 σκορ παραχώρησε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου στην αντίστοιχη των Ερυθρών 2000, σε εντός έδρας παιχνίδι.

---------Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007--------------------------
 • Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Οινοφύτων στη σημερινή τακτική του συνεδρίαση αποφάσισε κατά πλειοψηφία την κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει Νηπιαγωγείο, Παιδικό Σταθμό και Πνευματικό Κέντρο του χωριού μας. Ο χώρος που προτάθηκε είναι το οικόπεδο στο οποίο ευρίσκονται οι αποθήκες του αγροτικού συνεταιρισμού στη Κριελάκα. Η αντιπολίτευση καταψήφισε την απόφασε αυτή.

---------Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007----------------------
 • Νίκη με σκορ 1-0 επιβλήθηκε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου στην ομάδα του Αρματος. Το τέρμα σημείωσε ο Θανάσης Βουγέσης.
---------Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007--------------------
 • Μελισσοχώρι - Αγιος Θωμάς 2-2 για το τοπικό πρωτάθλημα στη Β' Βοιωτίας και 9 βαθμοί στον πίνακα βαθμολογίας.
---------Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • Το διήγημα του Παπαδιαμάντη 'Στο Χριστό στο κάστρο' παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Δήμου Οινοφύτων στην αίθουσα του ΚΑΠΗ. Το έργο ανέβηκε σε σκηνοθεσία της αξιόλογης ηθοποιού Μαίρης Χαλκιά, την οποία έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στα όρια του Δήμου μας. Η ερασιτεχνική ομάδα απαρτίζεται από(αλφαβητικά): Νίκο Γιαμαλάκη, Αννα Δετζώρτζη, Αγγελο Μακρή, Κατερίνα Μαρίτσα, Θωμά Μεντή, Λαμπρινή Μπλάνη, Ελίνα Πέππα, Μιχάλη Σόρρο, Κώστα Σταμουλάκη, Μενέλαο Τσαντέ. Η παράσταση ήταν καλοδουλεμένη και ο μόχθος των πρωταγωνιστών ήταν αναγνωρίσιμος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν να μεταδώσουν το μήνυμα που τόσο εύστοχα περνάει μέσα από το διήγημά του ο άγιος παραμυδοδάσκαλος των ημερών Παπαδιαμάντης. Την ελπίδα που τόσο λείπει στους καιρούς μας.

 • Τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις παρουσίασαν σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο. Μαθητές και δάσκαλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, προκειμένου να αποδώσουν με επιτυχία τα θεατρικά δρώμενα που ετοίμασαν και το κατάφεραν με επιτυχία. Εκπληξη για τα Νήπια ήταν η εμφάνιση του Αι Βασίλη που τους μοίρασε δώρα.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         πατηστε για μεγενθυση     πατηστε για μεγενθυση


     

2003 - 2024, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios