ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Τοπικά Νέα                                                                                                                            
---------Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012
 • Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε η δυνατή νεροποντή στο χωριό.
  Αρκετά μέρη όπως η περιοχή της βρύσης πλημύρισαν, καθώς τα ρέματα κατέβασαν μεγάλο όγκο νερών. Ο Ασωπός έφθασε σχεδόν στο ύψος της γέφυρας και κινδύνεψαν γιδοπρόβατα.
  Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στον περιφερειακό δρόμο προς Κλειδί, όπου κατολισθίσεις απέκλησαν την πρόσβαση προς Δερβενοχώρια. Αντιμετωπίστηκε με σκαπτικά μηχανήματα, όπου συγκέντρωσαν τα μπάζα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.  ...     ...     ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες... • Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Επαμεινώνδα Θεοδωρου, 86 ετών

---------Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Άγγελος Σωτηρίου Ζωίτσης (σολομός), 83 ετών. Διέμενε στην Αθήνα.

---------Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012
 • Μόλις στα 34 του χρόνια αναχώρησε σήμερα για το αιώνιο ταξίδι ο Παναγιώτης Κατσάρης του Πολυχρόνη και της Αναστασίας Κάκιου.
 • Απεβίωσε ο Χρήστος Αικατερίνης του Σπυρίδωνος και της Χρυσσούς σε ηλικία 61 ετών. Η κηδεία του έγινε στη Θεσσαλονίκη, όπου και διέμενε. Υπήρξε καλλίφωνος και σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το λαικό τραγούδι με συμμετοχές κυρίως σε παρέες και πανηγύρια της περιοχής.

---------Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012
 • Η μικτή χορωδία του συλλόγου γυναικών διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη συναυλία, υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κου Σταμάτιου Φουντουζή.
  Η κατανυκτικότητα των ύμνων, η απλή επεξήγησή τους, αλλά και το σεργιάνι στα ανά την Ελλάδα παραδοσιακά κάλαντα, μας κοινώνησαν κλίμα ελπίδας, που τόσο απλόχερα προσφέρει η Γέννηση του Χριστού.
  Εμβόλιμα στους ύμνους και τα κάλαντα ακούστηκαν χωρία από διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο απέδωσε εξαιρετικά η πρόεδρος του συλλόγου Αφροδίτη Καββά.  Πατήστε για μεγένθυση     ...     ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
 • Απεβίωσαν οι:
  - Γεωργία σύζυγος Γεωργίου Παπαμήτρου, 78 ετών. Το πατρικό της επίθετο ήταν Σαμπάνη με καταγωγή από Στεφάνη(Κρώρα) Δερβενοχωρίων.
  - Κωνσταντίνος Αλέξανδρου Σύρμα, 83 ετών.

---------Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

---------Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε η Μαριάνθη σύζυγος Χρήστου Σύρμα, 72 ετών. Καταγόταν από τα Σκούρτα Δερβενοχωρίων.

---------Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012
 • Κατά τη 5η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου συζητήθηκε ανώνυμη καταγγελία περί καταπάτησης δημόσιας έκτασης.

---------Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Σταύρος Επαμεινώντα Γκίνης, 94 ετών.

---------Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε η Αναστασία(Τασιά) σύζυγος Ιωάννη Κοκώση, το γένος Γεωργίου Δρίτσα, 86 ετών.

---------Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012
 • Πραγματοποιήθηκε στο Κ.Α.Π.Η. της κοινότητας Αγίου Θωμά, επιστημονική-ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Γυναικολογικός καρκίνος και ενίσχυση της συμμετοχής στο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο 2011-2015».
  Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Τανάγρας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου.
  Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τανάγρας κ. Ιωάννης Γκίνης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Θωμά κ. Χρήστος Κατσιφής, η τοπική σύμβουλος του Δήμου Τανάγρας κ. Βασιλική Καββά,ο πρόεδρος του Γ.Ν. Θήβας κ. Σβίγγος και ο διοικητικός διευθυντής του Γ.Ν. Θήβας κ. Καλμπένης.
  Την ημερίδα χαιρέτισε ο κ. Δημήτρης Δελβενακιώτης διευθυντής του οδοντιατρικού τμήματος του Κ.Υ. Σχηματαρίου.
  Η κ. Ελένη Ζυγούρη, Γενική Ιατρός Κ.Υ. Σχηματαρίου, προλόγισε την ημερίδα κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση των ομιλητών και των θεμάτων τους.
  Στην εναρκτήρια ομιλία, η κ. Βασιλική Κουκά, Γενική Ιατρός Π.Ι. Αγ. Θωμά, αναφέρθηκε στην επιδημιολογία του καρκίνου του μαστού καθώς και στους τρόπους πρόληψης, δηλαδή στην κλινική εξέταση, την αυτοεξέταση και τη μαστογραφία. Καταλήγοντας τόνισε τη μεγάλη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.
  Στη συνέχεια η κ. Δήμητρα Πετράτου, τεχνολόγος ακτινολογίας-ραδιοτεχνολογίας Κ.Υ. Σχηματαρίου, μίλησε για τη μαστογραφία καλύπτοντας ερωτήματα γυναικών για το τι είναι, πότε κάνουμε τη μαστογραφία αναφοράς, σε ποια φάση του κύκλου κάνουμε την εξέταση, στις διαφορές αναλογικής και ψηφιακής μαστογραφίας. Η κ. Πετράτου τόνισε τη σημασία της μαστογραφίας για την πρόληψη και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος του μαστού αν διαγνωστεί νωρίς μπορεί να σώσει τη ζωή μας· γι' αυτό πρέπει να κάνουμε τη μαστογραφία μας κάθε χρόνο μετά τα 40 έτη.
  Η κ. Χριστίνα Πέππα, μαία Κ.Υ. Σχηματαρίου, αναφέρθηκε στις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του γυναικολογικού γεννητικού συστήματος, ιδιαίτερα στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ανέλυσε τους παράγοντες κινδύνου για τον ιό HPV, το τεστ ΠΑΠ και υπογράμμισε την ανάγκη εμβολιασμού για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
  Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της για την ψυχοκοινωνική διάσταση της προληπτικής συμπεριφοράς υγιών γυναικών απέναντι στον γυναικολογικό καρκίνο, η κ. Ελένη Αλλαγιάννη, Κοινωνική Λειτουργός Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Τανάγρας. Το μήνυμα που μετέδωσε ήταν, «αγαπάμε τη ζωή και τον εαυτό μας οπότε δεν αναβάλουμε, δρούμε τώρα.

---------Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012
 • Ξεκίνησε η ακαδημία καλαθοσφαίρισης της Μάντως Αναστασίου.
  Τα μαθήματα γίνονται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί στο γήπεδο της Σπηλιάς.  Πατήστε για μεγένθυση     ...


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2012
 • Οι εκλεγέντες του συλλόγου γοννέων και κηδεμόνων δημοτικού και νηπιαγωγείου σχολείου συνήλθαν σε σώμα με τους Ευάγγελο Αικατερίνη πρόεδρο, Παναγιώτη Θειακούλη αντιπρόεδρο, Παναγιώτη Παπαδέδε γραμματέα, Τάσο Σταμάτη ταμία, Κώστα Προκοπίου μέλος.

---------Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Αλέξανδρος(Αλέκος) Σωτηρίου Χρόνης, 84 ετών. Διέμενε στη Θεσσαλονίκη όπου και ετάφη.

---------Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε η Αθηνά σύζυγος Σπυρίδωνος Δρίτσα, 87 ετών. Την ημέρα της κηδείας του γιου της Επαμεινώντα έφυγε από τη ζωή η θεια Αθηνά.

---------Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Επαμεινώντας Σπυρίδωνος Δρίτσας, 64 ετών

---------Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Δημητρίου Σύρμας, 75 ετών

---------Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012
 • Με τιμές στο πρόσωπο της Παναγιάς ξεκίνησαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στο χωριό. Χθες τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός στον οποίο προεξήρχε ο π. Βασίλειος Αθανασόπουλος και περιφορά της εικόνας την οποία συνόδευσαν πλειάδα ιερέων και ψαλτών και πλήθος κόσμου.
  Στη συνέχεια στο κεντρικό δρόμο δώθηκε παράσταση παραδοσιακών χορών από συγκροτήματα της περιοχής και με έξοδα του δήμου, δημοτική ορχήστρα στην οποία είχαν πρόσβαση όλα τα καταστήματα της αγοράς, διασκέδασε τους επισκέπτες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
  Σήμερα τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κου Γεωργίου.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση    


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Τετάρτη 5 Σεπτςμβρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Θεοφάνης Ιωάννου Ζωγράφος, 74 ετών

---------Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012
 • Η χορωδία του συλλόγου γυναικών συμμετείχε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις Πτώια που διοργανώνονται στο Ακραίφνιο.
  Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από τη Μικρά Ασία.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση    


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Κυριακή 26 Αυγούστου 2012
 • Με το σύνθημα -ελπίζω - ονειρεύομαι - ταξιδεύω - μπορώ, ξεκίνησαν και τελείωσαν οι δεύτερες κατά σειρά Αυγουστιάτικες Εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο πολιτιστικός -περιβαλλοντικός σύλλογος του χωριού στο πάρκο της σπηλιάς.
  Τη Παρασκευή η βραδιά ξεκίνησε με τους χορευτικούς ομίλους Ασωπίας με χορούς από τα Δωδεκάνησα και ποντίων Αχαρνών ο Ευκλείδης με χορούς από τον Πόντο. Ακολούθησε δημοτικό παραδοσιακό γλέντι με τον Γιώργο Κυριάκου στο κλαρίνο
  Χθες Σάββατο παρουσιάσθηκαν λαικοί δρόμοι από την ορχήστρα του Αλέξανδρου.
  Σήμερα ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά, μέλη της ομάδας κλόουν και ζογκλερ Τσιρκολελέτα διασκέδασαν τους μικρούς μας, οι οποίοι στη συνέχεια απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση: Το ρομπότ των δασών από την ομάδα Δήλεια Δρώμενα.
  Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων προσφέρθηκαν αναψυκτικά, νερά και σουβλάκια. Παράλληλα λειτούργησε μικρό πωλητήριο λογοτεχνικών βιβλίων.

  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

Η βιντεοληψία που ακολουθεί προέρχεται από τη 2η μέρα των εκδηλώσεων και αποτελεί ευγενική χορηγία της ομάδας viotiashop.grΗ βιντεοληψία προέρχεται από τη 3η μέρα των εκδηλώσεων με ζογλερ της ομάδας Τσιρκολελέτα---------Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
 • Τα τελευταία χρόνια το Πάσχα του καλοκαιριού στο χωριό έχει αποκτήσει ιδιαίτερο χρώμα και αυτό οφείλεται στο εκκλησάκι της Παναγιάς Λιατανιώτισσας στη σπηλιά.
  Χθες έγινε πανηγυρικός εσπερινός στον κεντρικό ναό του χωριού από τον πάπα Γιώργη και ακολούθησε λιτανεία της εικόνας της Παναγιά μέχρι το εκκλησάκι στη σπηλιά. Κατά το έθος την εικόνα και τα εξαπτέρυγα κράτησαν γυναίκες.
  Σήμερα τελέσθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, όπου πάλι πλήθος κόσμου προσήλθε στο ξωκλήσι να προσκυνήσει στη χάρη της.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012
 • Αναρτήθηκαν στο σύστημα Διαύγεια οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής από το πρακτικό της 29ης συνεδρίασης: 449 - Περί λήψης απόφασης, για την απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου: Κατασκευή χώρων υγιεινής Κ.Χ. Τ.Κ. Αγίου Θωμά και την ψήφιση πίστωσης (ΑΔΑ: Β41ΣΩΗΒ-ΕΚΡ) και 450 - Περί λήψης απόφασης, για την απευθείας ανάθεση εκτέλεσης έργου: Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στην Τ.Κ. Αγίου Θωμά 2011 και την ψήφιση πίστωσης.(ΑΔΑ: Β41ΣΩΗΒ-Ν4Ω)
  δείτε την απόφαση 449 σε pdf.
  δείτε την απόφαση 450 σε pdf.

---------Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012
 • Απεβίωσε η Στυλιανή Παπαδέδε (καρναβά), 86 ετών

---------Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012
 • Απεβίωσε ο Δημήτριος (Μίμης) Γεωργίου Σύρμας (Αττίλας), 75 ετών. Διέμενε στην περιοχή του Gratz της Αυστρίας.
  Ηταν παντρεμένος και απόκτησε 3 παιδιά.

---------Κυριακή 17 Ιουνίου 2012
 • Ομαλά διεξήχθηκε η διαδικασία της βουλευτικής εκλογής στο χωριό με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις δημοσκοπήσεις.
  Τα αποτελέσματα που ακολουθούν δεν έχουν οριστικοποιηθεί από το πρωτοδικείο.


  βουλετικες 2012
---------Σάββατο 16 Ιουνίου 2012
 • Ένα συγκινητικό αφιέρωμα για τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή οργάνωσε ο σύλλογος γυναικών στο ισόγειο του ΚΑΠΗ, όπου παρουσιάστηκε και η χορωδία του συλλόγου.
  Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό της προέδρου Αφροδίτης Καββά.
  Συμμετείχαν οι χορωδίες Ακραφνίου, Θηβών και Τανάγρας. Το συγκρότημα της Νατάσσας Κόλια παρουσίασε επίκαιρους χορούς και εμβόλιμα ως φάρμακο στα αυτιά μας απολαύσαμε τη φιλόλογο κα Κατερίνα Γκαραβέλα Ζωγράφου να μας ξεριζώνει νοερά, διαβάζοντας αποσπάσματα από τα Ματωμένα Χώματα της Διδώς Σωτηρίου, Τρεις αιώνες μια ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου, Ερυθραία των Μαριάννα Κορομηλά & Θοδωρή Κοντάρα και άρθρα από τη ζωή των προσφύγων κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  Ξαφνιάστηκαν ευχάριστα οι παρευρισκόμενοι ανακαλύπτοντας τις υπέροχες φωνές που διαθέτουν τα χωριά μας και ξεδιπλώθηκαν υπό τη διεύθυνση του καθηγητή βυζαντινής μουσικής κου Σταμάτη Φουντουζή, του οποίου η δουλειά καταχειροκροτήθηκε.
  Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Κορλός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Γκίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Αικατερίνης, Γιώργος Βουγέσης, Μιχάλης Κουρουτός, ο πρόεδρος της κοινότητας Χρήστος Κατσιφής, οι τοπικοί σύμβουλοι Δημοσθένης Βουγέσης και Κική Καβά, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιάννης Στεργίου.
  Ακολούθησε πλούσιος μπουφές με εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του συλλόγου.

  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...---------Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012
 • Η γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς για το δημοτικό σχολείο είχε ιδιαίτερα γνωρίσματα και αυτό γιατί με τη λήξη της, αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και ο δραστήριος διευθυντής Γιάννης Στεργίου.
  Τα παιδιά παρουσίασαν ψυχαγωγικά παιχνίδια για διασκέδαση και ετοιμότητα. Χόρεψαν χορούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς. Μετείχαν σε θεατρικά δρώμενα προσανατολισμένα στην απομόνωση διαφορετικών ατόμων και την ένταξή τους σε ομάδες, καθώς και παραολυμπιακά αθλήματα με την επίβλεψη του καθηγητή φυσικής αγωγής κου Αστέριου Κοντογεώργου και της καθηγήτριας γερμανικής γλώσσας κας Αικατερίνης Σιδερίδου.
  Ακολούθησε ο τελευταίος απολογισμός του διευθυντή, ο οποίος φανερά συγκινημένος εστίασε και προέτρεψε τους γονείς να σπρώχνουν τα παιδιά τους στο παιχνίδι και τις κοινωνικές συναναστροφές.
  Για τον δάσκαλο Γιάννη Στεργίου μίλησε η διευθύντρια του 1ου δημοτικού σχολείου Σχηματαρίου κα Ευγενία Στρατή κάνοντας συνάμα μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του.
  Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της πρωτοβάθμειας σχολικής επιτροπής Γεώργιος Κορλός.
  Στη συνέχεια έγινε απολογισμός του συλλόγου γονέων, επιδόθηκε στον διευθυντή τιμητική πλακέτα και ακολούθησε λαχειοφόρος αγορά, όπου κληρώθηκε μία τηλεόραση και δώθηκαν αναμνηστικά στους μαθητές.
  Νέα διευθύντρια ανέλαβε η συντοπίτισσα κα Σπυριδούλα Παπαδημητρίου, δασκάλα στο σχολείο.
  Στη γιορτή παραβρέθηκαν διευθυντές σχολείων όμορων χωριών, οι εξ Αγίου Θωμά δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρήστος Κατσιφής, ο εφημέριος του χωριού πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Οινοφύτων Γεώργιος Θεοδωρόπουλος και οι γονείς των παιδιών.

  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...---------Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012
 • Έκθεση με τα έργα της χρονιάς διοργανώνει σήμερα και αύριο το εργαστήρι τέχνης που λειτούργησε στο χωριό στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος, υπό τη διεύθυνσης της ζωγράφου Μάρας Τσαφαντάκη.
  Το εργαστήριο τελεί υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου και φέτος οργάνωσε τμήματα ζωγραφικής και αγγειοπλαστικής.
  Στα έργα των παιδιών αποτυπώνεται η αθωότητά τους και η δημιουργική τους σκέψη.
  Παράλληλα δώθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τα ωφελήματα της τέχνης στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Πέμπτη 31 Μαίου 2012
 • Αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (Β4ΡΟΩΗΒ-ΥΔΣ) η απόφαση 321/2012 της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Τανάγρας, για έγκριση μελέτης - δαπάνης, κατάρτηση όρων διαγωνισμού με τίτλο: Εργασία κατασκευής στέγης στο δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά, με δαπάνη 43007 Ευρώ.

 • Απεβίωσε ο Παναγιώτης(Πανάγος) Ιωάννου Χρυσικός, 85 ετών.

---------Τετάρτη 22 Μαίου 2012
 • Ανάστατη η αγροτική κοινωνία του χωριού, καθώς συνεχίζονται οι καταστροφές στις γεωτρήσεις με κλοπές μετασχηματιστών από αγνώστους. Τα τελευταία κρούσματα αφορούν κλοπές για δεύτερη φορά στον ίδιο αγρότη με αποτέλεσμα να καταστρέφονται οι παραγωγές. Σήμερα συγκεντρώθηκαν στη κοινότητα για να συζητήσουν μέτρα αντιμετώπισης της κατάστασης και αποφάσιασαν να αναθέσουν τη φύλαξη σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.
---------Δευτέρα 21 Μαίου 2012
 • Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο συγχωριανός μας Γιάννης Δρίτσας, στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Athens Information Technology (Gaming Forum), στην κατηγορία: Καλύτερη Ιδέα για πρωτότυπο παιχνίδι (Best Game Award).
  Το παιχνίδι ονομάζεται TIL3S και είναι ένα πρωτότυπο 3D παιχνίδι λογικής με αριθμούς. Προσφέρει μεγάλη ποικιλία από ρυθμίσεις και επίπεδα δυσκολίας. Το TIL3S παρέχει μακράς διαρκείας εθιστική διασκέδαση, ενώ ενεργεί ως ένα αποτελεσματικό ακονιστίρι μυαλού με ιδιαίτερη έμφαση στη λογική, τη μνήμη, και τη χωρική αντίληψη.
  Κατά το σχεδιασμό του παιχνιδιού, καταβλήθηκε έντονη προσπάθεια ώστε να παρέχει ευχάριστες καμπύλες στην όραση των χρηστών. Ο παίκτης παρουσιάζεται με ένα στερεό (πολύεδρο) που δύναται να περιστραφεί, να αλλάξει το μέγεθος του, και να αγγίξει τα κεραμίδια στην επιφάνειά του. Κάθε επιφάνεια του πολυέδρου είναι κατακερματισμένη σε τριγωνικά κύτταρα (πλακάκια). Κάθε κεραμίδι φιλοξενεί μια σειρά από πλακάκια-πολύγωνα. Ο παίκτης προσπαθεί να εισάγει το σωστό αριθμό σε κάθε κενό πλακάκι κάνοντας τις λιγότερες πιθανές υποθέσεις.
  Το μαθηματικό υπόβαθρο του TIL3S βασίζεται στο κοινό έδαφος μεταξύ συνδυαστικής, διακριτών μαθηματικών (πλακόστρωση του επιπέδου), θεωρίας παιγνίων, και συνόλων ακεραίων.---------Κυριακή 6 Μαίου 2012
 • Ομαλά διεξήχθηκε η διαδικασία της βουλευτικής εκλογής στο χωριό με τα αποτελέσματα να δείχνουν ανατροπές πολιτικού σκηνικού αφού το Λαικό Μέτωπο - Χρυσή Αυγή ήρθε πρώτο σε προτιμήσεις με δεύτερο το ΣΥΡΙΖΑ.
  Στη 2η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Χρυσής Αυγής συμμετείχε και ο συχωριανός μας Επαμεινώντας Νικολάου Ανυφαντής.
  Τα αποτελέσματα που ακολουθούν δεν έχουν οριστικοποιηθεί από το πρωτοδικείο.


  βουλετικες 2012
---------Δευτέρα 1 Μαίου 2012
 • Η φετινή πρωτομαγιά στο πάρκο της σπηλιάς δικαίωσε πλήρως τη σημερινή εορτή, καθώς η εθελοντική συνεργασία φορέων και κατοίκων του χωριού, οδήγησε σε αυτό που όλοι εμείς γίναμε μέτοχοι, υποδεχόμενοι τον Μάη.
  Η τοπική κοινότητα υπό την αιγίδα του δήμου Τανάγρας, μαζί με τους συλλόγους του χωριού: πολιτιστικό - περιβαλλοντικό, γυναικών και γονέων ανέλαβε και κατάφερε να στήσει μια γιορτή αντάξια των κατοίκων.
  Τραπέζια στρώθηκαν στο πάρκο, φαγητό, κρασί, νερά, αναψυκτικά και όλα τα απαραίτητα εξασφαλίστηκαν από χορηγούς. Τα χορευτικά του συλλόγου Γεώργιος Σχηματάρης από το Σχηματάρι, του χορευτικού ομίλου Ασωπίας και της Νατάσσας Κόλια από τον Άγιο Θωμά ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν τους παρευρισκόμενους, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό με χορούς από την Ήπειρο, τη Θράκη και τη Μικρά Ασία. Το χορό ξεκίνησε ο αιωνόβιος μπάρμπα Γιάννης Καββάς και ακολούθησαν οι υπόλοιποι.
  Στη γιορτή παρευρέθηκαν και κάτοικοι της ιταλικής πόλης Pozzo Leone με την οποία έχει αδελφοποιηθεί ο δήμος μας και φιλοξενούνται αυτές τις μέρες στη περιοχή. Χαιρετισμούς απηύθυναν: ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χρήστος Κατσιφής, ο δήμαρχος Τανάγρας, Ευάγγελος Γεωργίου, ο δήμαρχος του Pozzo Leone και ο πρόεδρος του πολιτιστικού - περιβαλλοντικού συλλόγου Ηρακλής Μοναχόπουλος.
  Η πρωτόγνωρη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής ενδεχόμενα να δημιούργησε μικροπροβλήματα ως προς τη διανομή του φαγητού, που εκφράστηκαν ως παράπονα. Αυτά όμως δεν μειώνουν στο παραμικρό την επιτυχία της εκδήλωσης που ευχόμαστε να γίνει θεσμός για όλο το δήμο.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Σάββατος 28 Απριλίου 2012
 • Επιτυχής η ιατρική ημερίδα που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού, με θέμα: Εγκεφαλικό - έμφραγμα - αιφνίδιος θάνατος. Εισήγηση έκαναν οι ιατροί: Σπύρος Παπαϊωάννου(επεμβατικός καρδιολόγος), Γεώργιος Κωνσταντέλος(καρδιολόγος), Αντώνιος Παπαγεωργίου(αγγειοχειρούργος). Και οι τρεις επιστήμονες περιγράψανε τις αιτίες των συμβάντων, εστίασαν όμως στην πρόληψη και με απλά λόγια έδωσαν στο πολυπληθές ακροατήριο, συμβουλές για την προστασία της υγεία του.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση    


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Κυριακή 22 Απριλίου 2012
 • Η σεπτή παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου φώτισε με ελπίδα την κατά τα λοιπά μίζερη πανήγυρη του χωριού.
  Την παραμονή αν και οι μικροπωλητές που αναπτύχθηκαν στον κεντρικό δρόμο ήταν αρκετοί, μικρή ήταν η κίνηση που σημειώθηκε, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία αποτυπώθηκε και στους λιγοστούς επισκέπτες στις ταβέρνες και στο κέντρο Παπαμήτρου με δημοτική κομπανία.
  Σήμερα Κυριακή του Αντίπασχα, στο ομώνυμο εκκλησάκι, πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει τον προστάτη Άγιο του χωριού και να ακούσει λόγους παρηγορητικούς από τον επίσκοπο. Μαζί του λειτούργησαν ιερείς της περιοχής. Ο πατήρ Γεώργιος ευχαρίστησε τον δεσπότη για την παρουσία του και ο δήμος Τανάγρας προσέφερε γλυκά και αναψυκτικά στους επισκέπτες.
  Με το πέρας της Λειτουργίας παρατέθηκε μικροδεξίωση στη ταβέρνα Ζωίτση.
  Παρέστησαν οι βουλευτές Μ. Γιαννάκης και Β. Τσόνογλου, ο πρώην υπουργός Ε. Μπσιάκος, ο δήμαρχος Τανάγρας Ε. Γεωργίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Γκίνης, ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Β. Βλάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Α. Αικατερίνης, Ι. Αναστασίου, Γ. Βουγέσης, Α Κανέλλος, Μ. Κουρουτός, ο πρόεδρος της κοινότητας Χ. Κατσιφής και οι τοπικοί σύμβουλοι Δ.Βουγέσης και Κ. Καββά.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Κυριακή 25 Μαρτίου 2012
 • Στην τιμή των δύο 'Χαίρε.' της ημέρας στάθηκε στο λόγο της η δασκάλα κα Ειρήνη Χρυσικοπούλου: Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία - Χαίρω χαίρε ελευθεριά. Μέσα από κείμενα του Μακρυγιάννη θέλησε να αφυπνίσει τους παρευρισκόμενους προτείνοντας η μαγκιά του σημερινού Έλληνα να γίνει σπίθα για την ελπίδα του αύριο.
  Ο εορτασμός ξεκίνησε με λειτουργία, την οποία τέλεσε ο εφημέριος του χωριού πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος. Στη συνέχεια δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων: Από τον δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Αικατερίνη, εκπρόσωπο του δήμου Τανάγρας, από τον πρόεδρο της κοινότητας, Χρήστο Κατσιφή, για την εθνική αντίσταση από τον μπάρμπα Γιάννη Καββά, από μαθητές του δημοτικού σχολείου, του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού, από τον εκπρόσωπο του συλλόγου γονέων Τάσο Σταμάτη, από τον εκπρόσωπο του πολιτιστικού- περιβαλλοντικού συλλόγου Θοδωρή Ντοματά. Η τελετή έκλεισε με απαγγελία ποιημάτων και παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο, οι οποίοι καταχειροκροτηθήκαν.
  Παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιώργος Βουγέσης και Γιώργος Στέρπης, οι τοπικοί σύμβουλοι Κική Καββά και Δημοσθένης Βουγέσης, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Γιάννης Στεργίου και ο πρώην διευθυντής Νίκος Παφύλης.


  Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση


  δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

---------Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012
 • Απεβίωσε ο Κίμωνας Ιωάννου Κιόκιας, 81 ετών.

---------Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012
 • Αναρτήθηκε στο σύστημα Διαύγεια η απόφαση 74/2012 του 3ου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τανάγρας στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και υπογράφεται στις 5 Μαρτίου 2012 : Περί λήψης απόφασης, για την αναγκαιότητα μελέτης - κατασκευής του έργου, Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Θωμά - Κλειδίου Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων (ΑΔΑ: Β44ΞΩΗΒ-Μ3Υ)
  δείτε την απόφαση σε pdf.
  Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εισηγούμενος το 3ο θέμα της συνεδρίασης , το οποίο είναι θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο, που εξέθεσε ότι : Το τελευταίο 15νθήμερο έχουν γίνει δύο συζητήσεις , μία στη Βουλή και μία στο ΥΠΕΚΑ, για την ύδρευση και αποχέτευση της περιοχής μας. Αναδείξαμε τα θέματα αυτά και στον Περιφερειάρχη, ώστε να ζητήσει να δοθούν τα χρήματα από το ΕΠΕΡΑ.
  Ο πρώην Δήμος Οινοφύτων είχε συντάξει προκαταρκτική μελέτη, προκειμένου να προχωρήσει σε οριστική μελέτη και στην κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων λυμάτων, το οποίο θα λύσει μόνιμα το τοπικό πρόβλημα αποχέτευσης λυμάτων των δύο Τοπικών Κοινοτήτων (Αγίου Θωμά και Κλειδίου), με άμεσο αποτέλεσμα την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την προστασία της υγείας των κατοίκων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, αφού θα σταματήσουν να λειτουργούν οι οικιακοί βόθροι. Στην εν λόγω προκαταρκτική μελέτη, περιλαμβάνονται τα εσωτερικά και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των δύο αυτών Τοπικών Κοινοτήτων, με κεντρικό αποδέκτη τον Βιολογικό Οινοφύτων-Σχηματαρίου.
  Το συνολικό κόστος των μελετών που απαιτούνται, είναι περίπου 300.000,00 Ευρώ, ενώ για την κατασκευή του έργου απαιτείται περίπου το ποσό των 3.000.000,00 Ευρώ. Στα πλαίσια των ενεργειών της ένταξης του εν λόγω έργου, για την χρηματοδότησή του μέσω της Περιφέρειας, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αυτό το πολύ σημαντικό για την περιοχή μας έργο, ζητούμε τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με την αναγκαιότητα μελέτης- κατασκευής του.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού άκουσε την παραπάνω εισήγηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση αυτή και όλα τα παραπάνω αναφερόμενα έγγραφα, καθώς επίσης τις ανάγκες και τα συμφέροντα του Δήμου, μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των μελών του,
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
  1. Παρέχει τη σύμφωνη γνώμη του, σχετικά με την αναγκαιότητα μελέτης-κατασκευής του έργου : Αποχετευτικό Δίκτυο Ακαθάρτων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Θωμά - Κλειδίου Δημοτικής Ενότητας Οινοφύτων, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν αναλυτικά στην παραπάνω εισήγηση.
  2. Εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο Τανάγρας, για όλες τις παραπέρα απαραίτητες ενέργειες.

---------Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012
 • Ένα εξαιρετικά δύσκολο και σημαντικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη στο χωριό. Σύσσωμο το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με το εκκλησιαστικό συμβούλιο ανέλαβαν τη συγκέντρωση αναγκαίων ειδών (τρόφιμα, καθαριστικά, χαρτικά), τα οποία θα διαθέσουν στις εμπερίστατες οικογένειες του χωριού. Τα αναγκαία είδη συγκεντρώνονται στο κοινοτικό κατάστημα κάθε Τρίτη από 20:00-21:30 και κάθε Πέμπτη στο ΚΑΠΗ από10:00-12:00. Επίσης τα δύο παντοπωλεία του χωριού, Παπαμήτρου και Στέρπης, διαθέτουν ειδικό χώρο στον οποίο έχετε την ευχέρεια να αφήσετε πράγματα που θα αγοράσετε από αυτά και το τοπικό συμβούλιο θα φροντίσει να τα παραλάβει.
  Ταυτόχρονα θέτουν σε εφαρμογή τη καταγραφή ανέργων του χωριού, ώστε με συλλογικό τρόπο και σε συνεργασία με το Δήμο Τανάγρας να υποστηριχθεί η εξεύρεση νέας εργασίας.

---------Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012
 • Ένας δεκαεξάχρονος άγγελος άνοιξε τα φτερά του και χάθηκε στους ουρανούς. Πρόκειται για τον Χρήστο Μπουλουγούρη, μαθητή Α' Λυκείου στο Λύκειο Οινοφύτων. Ο αδόκητος χαμός βύθισε στο πένθος πρωτίστως την οικογένειά του και ξάφνιασε το χωριό. Είναι οι στιγμές που τα λόγια δείχνουν τόσο φτωχά και περισσεύει η σιωπή και η απορία.

---------Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Νικόλαος Θεοδώρου Στέρπης (Λουλάς), 84 ετών.

---------Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012
 • Δύο θέματα συζητήθηκαν στο σημερινό τοπικό συμβούλιο της κοινότητας:
  Το 1ο θέμα αφορούσε τη διοργάνωση εκδήλωσης τη Καθαρά Δευτέρα. Ο πρόεδρος Χρήστος Κατσιφής εξέφρασε την επιθυμία να εορτασθούν και φέτος τα κούλουμα, σε συνεργασία με τους συλλόγους του χωριού, από τους οποίους ζήτησε και τη συνδρομή τους. Αποφασίστηκε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες να εορτασθούν στη Σπηλιά ή στο χώρο του ΚΑΠΗ.
  Το 2ο θέμα αφορούσε τη πιθανότητα παροχής βοήθειας σε οικονομικά δοκιμαζόμενους συγχωριανούς μας. Αποφασίστηκε η συνάντηση των μελών του τοπικού συμβουλίου με τον ιερέα του χωριού π. Γεώργιο, προκειμένου να χαρτογραφηθούν και να δωθεί βοήθεια είτε σε τοπικό επίπεδο είτε μέσω του δήμου, εκδίδοντας κάρτα για το κοινωνικό παντοπωλείο που συστήνει.
  Το θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι ζήτησαν τη συστηματική καταγραφή των ανέργων, καθώς η συσπείρωση των εμπερίστατων πολιτών θα βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική διεκδίκηση αιτημάτων είτε αυτό γίνει μέσω του δήμου Τανάγρας είτε σε ανώτερους φορείς διοίκησης.

 • Εκτός από τους: Χρήστο Κατσιφή, Κική Καββά και Δημοσθένη Βουγέση που μετείχαν στο συμβούλιο, παρόντες ήσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Θανάσης Αικατερίνης, Γιώργος Βουγέσης, εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Γυναικών και Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού.
  Οι αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου είναι γνωμοδοτικές.
 • Δείτε την πρόσκληση...

---------Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012
 • Σοβαρά προβλήματα εμφανίζει η πρωτοβάθμεια περίθαλψη στο χωριό, καθώς οι επισκέψεις ιατρού περιορίστηκαν αποκλειστικά στα πρωινά της Δευτέρας. Αποτέλεσμα αυτού ο συνωστισμός μεγάλου αριθμού ασθενών κυρίως για συνταγογράφηση που δυασανασχετούν και εκφράζουν αγανάκτηση. Σημειώνεται πως στο Κλειδί δεν διατίθεται πλέον ιατρικό προσωπικό καμία ημέρα της εβδομάδος.

---------Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Μιχ. Ζωίτσης, 87 ετών.

---------Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012
 • Αναρτήθηκαν στο σύστημα Διαύγεια οι παρακάτω αποφάσεις του 29ου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τανάγρας στις 21 Δεκεμβρίου 2011 και υπογράφονται στις 30 Δεκεμβρίου 2011 από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Γκίνη:
  - 450/2011 Περί έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου: 'Επέκταση δικτύων άρδευσης Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά". (ΑΔΑ: ΒΟΝΝΩΗΒ-ΤΓΤ) .
  Με την υπ΄αριθμ. 20203/10.11.2011 εντολή του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Γεωργίου, συντάχθηκε μελέτη με αριθμό 25/2011, από την Τεχνική Υπηρεσία, προϋπολογισμού 12.486,00 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου 23% ΦΠΑ.
  Το έργο περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες για την κατασκευή δικτύου άρδευσης στην Τ.Κ. Αγ. Θωμά. Αναλυτικά οι εργασίες είναι οι ακόλουθες:
  1. Κατασκευή δικτύου από HDPE Φ90 μήκους περίπου 200μέτρων.
  2. Προμήθεια και τοποθέτηση υδραυλικού εξοπλισμού για την απομόνωση του δικτύου εντός φρεατίων.
  3. Προμήθεια και εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού άρδευσης (σωλήνες, προγραμματιστές ποτίσματος, εκτοξευτήρες νερού κλπ).
  Όλες οι εργασίες θα γίνουν σύμφωνα με το αναλυτικό τιμολόγιο, τον προϋπολογισμό και τα αναλυτικά σχέδια και υπολογισμούς του μελετητή. Το συνολικό κόστος του έργου, βάσει του προϋπολογισμού του, ανέρχεται στα 12.486,00 ευρώ με Φ.Π.Α.. Το έργο προτείνεται να εκτελεστεί με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 του Ν. 1418/84 και του άρθρου 28 του Ν. 3669/08.
  Αρνητικά ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι :
  1. Κακάλια Ευαγγελία, η οποία είπε: ψηφίζω αρνητικά, γιατί στα γήπεδα παίζουν τα παιδιά μας και
  2. Νίκα-Κοτσίφη Μαρία, η οποία είπε: ψηφίζω αρνητικά , γιατί το εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνο όχι μόνο όταν πίνεται, αλλά επιιδρά στην υγεία και μέσω του δέρματος.
  δείτε την απόφαση σε pdf.
  - 452/2011 Περί έγκρισης μελέτης και τρόπου εκτέλεσης του έργου: Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά 2011. (ΑΔΑ: ΒΟΝΝΩΗΒ-ΖΞΖ)
  Με το υπ. αρ. 22.467/12-12-2011 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, σας έχει αποσταλεί η με αριθμ. 26/2011 μελέτη, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία, για το έργο «Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά 2011», προϋπολογισμού 11.996,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%.
  Σκοπός της μελέτης είναι η ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Θωμά 2011, με τις εξής εργασίες:
  Την εκσκαφή των ακατάλληλων εδαφών και την απομάκρυνσή τους, την δημιουργία νησίδων με φυτική γη για την φύτευση γκαζόν,
  την δημιουργία μονοπατιών και στάσεων με ψηφίδα οριοθετημένων με μικρούς κορμούς δέντρων (εμποτισμένα μισόξυλα 0,10 μ. διαμέτρου) και τέλος
  την κατασκευή παρτεριών από λιθοδομή.
  Οι ανωτέρω εργασίες αναφέρονται αναλυτικά στον προϋπολογισμό και στο τιμολόγιο της μελέτης. Η δαπάνη που απαιτείται συνολικά για το έργο είναι 9.752,62 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α. ενώ με το Φ.Π.Α. 11.996,00 ευρώ και θα καλυφθεί από πιστώσεις του Δήμου.
  Το έργο προτείνεται να εκτελεστεί με απευθείας ανάθεση, σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 1418/84 και το άρθρο 28 του Ν. 3669/08.
  δείτε την απόφαση σε pdf.

---------Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012
 • Γενική συνέλευση του πολιτιστικού - περιβαλλοντικού συλλόγου έλαβε χώρα στο ισόγειο του κοινοτικού καταστήματος με θέματα τον απολογισμό της διετίας και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Οι εκλεγμένοι με νέα συνεδρίαση θα καθορίσουν τις θέσεις τους στο Διοικητικό Συμβούλιο.

  Στο συμβούλιο της επόμενης διετίας εκλέγονται ως τακτικά μέλη οι:
  -Θεοδώρου Μελετία
  -Μοναχόπουλος Ηρακλής
  -Μπακοδήμου Λύγγου Ειρήνη
  -Ντοματάς Θεόδωρος
  -Σύρμα Σωτηρία
  Ως αναπληρωματικά μέλη
  -Παππάς Χρήστος
  -Φουρτούνης Παναγιώτης
  Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέγονται:
  -Κατσιφής Χρήστος
  -Λύγγος Κωνσταντίνος
  -Φίλλης Χαράλαμπος
  Πατήστε για μεγένθυση

---------Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Αθανάσιος Γκίκας (λιμπιμπής) 56 ετών.

---------Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012
 • Ο σύλλογος γυναικών έκοψε την ετήσια πίτα του στο ΚΑΠΗ με τη παρουσία της χορωδίας του συλλόγου γυναικών Οινοφύτων, όπου έψαλαν κάλαντα και τραγούδησαν πραδοσιακά τραγούδια.

---------Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012
 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Τσεμές, 84 ετών εξ Αράχωβας. Γαμπρός στο χωριό, νυμφευμένος με τη Αντωνία Παπαδιά.

---------Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012
 • Με λειτουργία και δοξολογία στο ναό της Παναγιάς υποδέχτηκε την έναρξη της χρονιάς το χωριό.
 • Με την απόφαση 396/2011 το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τανάγρας καθόρισε τα τέλη ύδρευσης για το 2012. Ειδικότερα στο χωριό:
  - Για κατοικίες και καταστήματα
  α) Πάγιο Τέλος = 30,00Ευρώ (23,10 +6,90 ΦΠΑ )
  β) Για κατανάλωση έως 100 κυβικά μέτρα = 0,40Ευρώ(0,34 +0,06 ΦΠΑ)
  γ) Για κατανάλωση από 101 έως 150 κ.μ.= 0,80Ευρώ (0,70 +0,10 ΦΠΑ)
  δ) Για κατανάλωση από 151 κ.μ. και άνω = 1,20Ευρώ (1,05 +0,15 ΦΠΑ)
  ε) Δικαίωμα παροχής για νέες συνδέσεις= 300,00Ευρώ (231+69,00ΦΠΑ)
  - Για περιβόλια
  α) Πάγιο Τέλος = 30,00Ευρώ (23,10 +6,90 ΦΠΑ)
  β) Για κατανάλωση έως 100 κυβικά μέτρα= 0,60Ευρώ(0,46+0,14 ΦΠΑ)
  γ) Για κατανάλωση από 101 έως 150 κ.μ. =1,00Ευρώ(0,77+0,23 ΦΠΑ)
  δ) Για κατανάλωση από 151 κ.μκαι άνω =1,50Ευρώ(1,15+0,35 ΦΠΑ)
  ε) Δικαίωμα παροχής για νέες συνδέσεις = 300,00Ευρώ (231+69,00ΦΠΑ)
  - Για πτηνοτροφικές - κτηνοτροφικές επιχειρήσεις
  α) Πάγιο Τέλος = 30,00Ευρώ (23,10 +6,90 ΦΠΑ)
  β) Για κατανάλωση έως 100 κυβικά μέτρα =0,80Ευρώ(0,62+0,18ΦΠΑ)
  γ) Για κατανάλωση από 101 έως 300 κ.μ. =1,50 Ευρώ(1,15+0,35 ΦΠΑ)
  δ) Για κατανάλωση από 301 και άνω = 2,50 Ευρώ(1,92+0,58 ΦΠΑ)
  ε) Δικαίωμα παροχής για νέες συνδέσεις =700,00Ευρώ(539+161,00ΦΠΑ)
  - Για βιομηχανίες-βιομηχανίες
  α) Πάγιο Τέλος =150,00Ευρώ (115,00+35,00ΦΠΑ)
  β) Για κατανάλωση έως 100 κυβικά μέτρα= 1,50 Ευρώ(1,15+0,35 ΦΠΑ)
  γ) Για κατανάλωση από 101 έως 200 κ.μ. =2,00 Ευρώ(1,74+0,26 ΦΠΑ)
  δ) Για κατανάλωση από 201 έως 301 κ.μ. = 3,50 Ευρώ(3,04+0,46 ΦΠΑ)
  ε) Για κατανάλωση από 301 και άνω=5,00Ευρώ(4,35+0,65 ΦΠΑ)
  στ)Δικαίωμα παροχής για νέες συνδέσεις=1.200,00Ευρώ(924,00+276,00ΦΠΑ)

     

1999 - 2024, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios