ΑρχικήΧάρτης ιστότοπουΕπικοινωνία ΕλληνικάEnglish

Αγιος Θωμάς Τανάγρας - Τοπικά Νέα

                                                                                                                            

--------29 Ιουλίου 2021

 • Απεβίωσε η Ευανθία Θεοδώρου του Βασιλείου σε ηλικία 94, σύζυγος Θωμά Πισσάνη..

--------21 Ιουλίου 2021

 • Απεβίωσε ο Ανδρέας Σύρμας του Γεωργίου και της Σιδερής σε ηλικία 94. Ήταν νυμφευμένος με την Αικατερίνη Στυλιανοπούλου εκ Πύλης με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, την Χριστίνα και την Βασιλική.

--------18 Ιουlίου 2021

 • Mε χρώμα και όμορφες εικόνες γέμισε ο δρόμος στη περιοχή Ρέδι μετά τις παρεμβάσεις με γκράφιτι. Η πρωτοβουλία του Πολύκαρπου Μανωλόπουλου έδωσε την ευκαιρία σε παιδιά από το χωριό να δούν και να μυηθούν στις τέχνες του δρόμου, οι οποίες προσφέρουν διέξοδο στα παιδιά ενώ ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις τους αυτές αλλάζουν τις μουντές όψεις των κτιρίων και περνούν τα μηνύματά των παιδιών.


  graffiti sto redi

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες--------9 Ιουλίου 2021

 • Δημοσιεύθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση με αριθμό:93 από το 9ο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τανάγρας στις 26/6/2021 για αγορά αγροτεμαχίου στην Κοινότητα Αγίου Θωμά που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης του Νεκροταφείου
  Πρόκειται έκταση 1000 τ.μ. περίπου δίπλα στο κοιμητήριο το κόστος της οποίας εκτιμήθηκε στα 2000 Ευρώ.

  Δείτε την απόφαση σε pdf

--------28 Ιουνίου 2021

 • Σύμβαση για το έργο "Προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών αποδυτηρίων για το γήπεδο του Αγίου Θωμά" υπέγραψε ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας με τον κ. Καλλέργη Ιωάννη, εκπρόσωπο της εταιρείας "ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ Ε.Π.Ε". Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια των εξής αιθουσών:
  - Μία (1) προκατασκευασμένη αίθουσα για χρήση ως αποδυτήρια γηπεδούχων. Τα αποδυτήρια των γηπεδούχων θα αποτελούνται από προκατασκευασμένες κυψέλες, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 10,80 m Χ 3,60 m. Θα διαθέτουν τον κύριο χώρο αποδυτηρίων, ενιαίο χώρο με έξι (6) ντουζιέρες, ένα (1) νιπτήρα και ξεχωριστό χώρο με ένα (1) WC.
  - Μία (1) προκατασκευασμένη αίθουσα για χρήση ως αποδυτήρια φιλοξενούμενων. Τα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων θα αποτελούνται από προκατασκευασμένες κυψέλες, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 7,20 m Χ 3,60 m. Θα διαθέτουν τον κύριο χώρο αποδυτηρίων, ενιαίο χώρο με πέντε (5) ντουζιέρες και ξεχωριστό χώρο με ένα (1) νιπτήρα και ένα (1) WC.
  - Μία (1) προκατασκευασμένη αίθουσα για χρήση ως αποδυτήρια / γραφείο διαιτητών, που θα τοποθετηθεί σε συνέχεια των αποδυτηρίων των γηπεδούχων, χωρίζοντάς τα από τα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων. Τα αποδυτήρια/γραφείο διαιτητών θα αποτελούνται από προκατασκευασμένες κυψέλες, εξωτερικών διαστάσεων περίπου 3,60 m Χ 3,60 m. Θα διαθέτουν τον κύριο χώρο γραφείου, μία (1) ντουζιέρα και ξεχωριστό χώρο με ένα (1) νιπτήρα και ένα (1) WC.
  Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται σε 124.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και το έργο πρόκειται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις (4) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

--------21 Ιουνίου 2021

--------26 Μαίου 2021

 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Καββάς 75 ετών, του Ιωάννου και την Δήμητρας Παπαμήτρου. Ήταν νυμφευμένος με την Ασήμω Σφυρή από τον Διόνυσο (Τσαμάλι) με την οποία απόκτησαν δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Δήμητρα.

--------18 Μαίου 2021

 • Απεβίωσε η Κλεοπάτρα σύζυγος Γεωργίου Στέρπη (γιατράκος) σε ηλικία 90 ετών.

--------14 Μαϊου 2021

 • Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης στη περιοχή Ρέδι. Με το τοιχίο αυτό λύνεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα υποχώρησης του δρόμου και του εδάφους αφού η μεγάλη υψομερική διαφορά σε συνδυασμό με τις χειμερινές καιρικές συνθήκες δημιουργούσε συνεχόμενες κατολισθήσεις.


  Τοιχιο αντιστηριξης Ρεδι Αγιος Θωμας Ταναγρα


--------9 Μαϊου 2021

 • Εορτάσθηκε και φέτος ο προστάτης Αγιος του χωριού μας Θωμάς στο ξωκλήσι δίπλα στο ποτάμι με Θεία Λειτουργία. Λιγοστός ο κόσμος που προσήλθε να προσκυνήσει ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού..


  πανηγυρο αγιος θωμας ταναγρας


--------28 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε η Μαγδαληνή σύζυγος Σπήλιου Δρακοπούλου σε ηλικία 83 ετών.

--------26 Απριλίου 2021

 • Με θέμα "Η αγάπη είναι ντόμινο" συμμετέχει ομάδα παιδιών της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου σε διαγωνισμό. συνδέοντας δραστηριότητα στο μάθημα της Φυσικής (την κατασκευή/εγκατάσταση τύπου ντόμινο) με τη μουσική.

--------21 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε Γεώργιος Αθανασίου Παπαδέδες σε ηλικία 85 ετών.

--------16 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε η Αικατερίνη χήρα Κωνσταντίνου Σύρμα σε ηλικία 86 ετών.

--------12 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε η Ναυσικά Χρήστου Δρίτσα (Κίτσο Κακαντά) σύζυγος Αναστασίου Γεωργούλη σε ηλικία 87 ετών.

--------11 Απριλίου 2021

 • Απεβίωσε ο Σπύρος (Σπήλιος) Δρακόπουλος του Κωνσταντίνου και της Κυρούλας σε ηλικία 86 ετών.

--------2 Απριλίου 2021

 • Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ κατά τον σημερινό έλεγχο του επιδημιολογικού πεδίου για τον κορωνοϊό στο χωριό πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (1,29%). Αφορά σε άνδρα 72 ετών..

--------1 Απριλίου 2021

 • Συνεχίζονται οι εργασίες για την δημιουργία τοίχους αντιστήριξης στην περιοχή του Ρέδι καθώς και του δικτύου αποχέτευσης στη περιοχή του παλιού γαλατάδικου.


  ρέδι τοίχος αντιστήριξης


--------22 Μαρτίου 2021

 • Απεβίωσε ο Αθανάσιος Γεωρ. Αναστασίου (κρότσης) σε ηλικία 84 ετών.

--------12 Μαρτίου 2021

 • Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Τανάγρας σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς προϋπολογισμού 74.307,61 Ευρώ.
  Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τανάγρας υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια επικύρωσε τον διαγωνισμό του έργου για την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς-Λιατανιώτισσας στην Κοινότητα Αγίου Θωμά.
  Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 74.307,61€ με ΦΠΑ 24% και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας.
  Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗ.
  Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές. Στις οικοδομικές εργασίες αυτές περιλαμβάνονται οι εργασίες χωματουργικών, όπως: γενικών εκσκαφών, επίχωσης, σκυροδέτηση δαπέδου και επίστρωσή του με κυβόλιθους παλαιάς μορφής προκειμένου να διαμορφωθεί και να οριοθετηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου / κιόσκι εξαγωνικής διατομής, το οποίο θα τοποθετηθεί εντός των φυτεμένων χώρων έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο ξεκούρασης και συνάντησης. Στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού τύπου (φαναράκι), προκειμένου κατά τις νυχτερινές ώρες η χρήση του χώρου να γίνεται με την μεγαλύτερη ασφάλεια.

--------11 Μαρτίου 2021

 • Εργασίες για τη δημιουργία τοίχους αντιστήριξης γίνονται στον δρόμο της περιοχής Ρέδι. Εδώ και χρόνια ο δρόμος ήταν επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων
  Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές της Κριελάκας και του Μύλου.

  Αποχετευτικό


--------15 Φεβρουαρίου 2021

 • Σφοδρές χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο χωριό. Ο μόνος δρόμος που έμεινε ανοικτός με μεγάλη δυσκολία ήταν ο κεντρικός.
  Παράλληλα με το πρώτο φως έγινε προσπάθεια διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου.

  Αποχετευτικό

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες

--------25 Ιανουαρίου 2021

 • Διαγνωστικά Rapid τεστς (γρήγοροι έλεγχοι)για το ιικό φορτίο του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Τανάγρας. Παρούσα η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Γιώργος Βουγέσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μόλις ένα δείγμα βρέθηκε θετικό και θα ακολουθήσει μοριακός έλεγχος για επιβεβαίωση.

--------22 Ιανουαρίου 2021

 • Διακοπή νερού σημειώθηκε πάλι σήμερα το πρωί στο χωριό. Αποδώθηκε σε παράπλευρα συμβάντα κατά τις εκσκαφές για το νέο αποχετευτικό.

--------21 Ιανουαρίου 2021

 • Απεβίωσε η Σοφία Κιόκια σύζυγος Νικολάου Δρακόπουλου (Κωλέτη) σε ηλικία 78 ετών.

--------20 Ιανουαρίου 2021

 • Με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει ότι ξεκίνησε το έργο κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων τους προς στην υφιστάμενη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου - Οινοφύτων στη θέση «Άγιος Γεώργιος» του Δήμου Τανάγρας
  Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000,00 Ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι εκ των οποίων 3.300.000,00 ευρώ καλύπτονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και 300.000,00 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις ιδιωτικές συνδέσεις αποχέτευσης) από ιδίους Πόρους του Δήμου Τανάγρας.
  Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το δίκτυο αποχετεύσεων στις κοινότητες Αγίου Θωμά και Κλειδιού προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

  Αποχετευτικό

--------16 Ιανουαρίου 2021

 • Το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνισή του στο χωριό σήμερα χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την ολιγόωρη διακοπή νερού.

  Χιόνι

  δείτε περισσότερες φωτογραφίες

--------7 Ιανουαρίου 2021

 • Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα για την ακατασκευή του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος από την περιοχή της Κριελάκας.

--------1 Ιανουαρίου 2021

 • Με τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου, τη δοξολογία και την καθιερωμένη κοπή της πίτας ξεκίνησε το έτος για την ενορία μας.

  Δοξολογία & κοπή πίτας στο ναό της Παναγίας

 • ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ - ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
  Η χρονιά που έφυγε θα μείνει στη μνήμη μας κυρίως για την πανδημία και τις απαγορεύσεις που συνεχίζουμε να βιώνουμε. Ο χωρισμός της κοινωνίας σε αρνητές και υποστηρικτές της επιστημονικής κοινότητας κινήθηκε ακριβώς όπως έχει καταδείξει η ιστορία σε ανάλογες καταστάσεις. Ευτυχώς για τον τόπο μας, αν και νοσήσαμε, δεν θρηνήσαμε θύματα εντός του χωριού μας. Μέσα σε αυτή την «αντάρα» οι αρχές του τόπου προσπάθησαν να κάνουν κάποια έργα στο χωριό, όσο αυτό ήταν εφικτό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα καθημερινά προβλήματα. Παρεμβάσεις με ψεκασμούς σε δημόσιους χώρους για τον κορωνοϊό, καθαρισμοί ρεμάτων & χωματερών, τσιμεντοστρώσεις και χαλικοστρώσεις σε σημεία όπου ήταν δύσκολη η πρόσβαση, κυρίως σε αγροτικούς δρόμους, καθαρισμοί πηγών πέριξ του χωριού, όπως στη περιοχή της Στέρνας, σημάνσεις στους δρόμους του χωριού είναι μερικά από αυτά.
  Αντικαταστάθηκε ο τάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου και ξεκίνησε η κατασκευή υποδομών για το σύστημα αποχέτευσης οικιακών λυμάτων. Ένα από τα πιο σημαντικά έργα κατά τη γνώμη μας.
  Σε ότι αφορά την παιδεία και τον πολιτισμό του τόπου, ένα πάγιο αίτημα του χωριού να ενταχθεί στα μαρτυρικά χωριά (Κάψιμο του χωριού και εκτελέσεις συγχωριανών το 1944 από τους γερμανούς), έγινε αποδεκτό και υπογράφηκε από την προεδρεία της Δημοκρατίας. Τα αίτημα υποστηρίχτηκε από τον δήμο Τανάγρας με στοιχεία που παρουσίασε η συντοπίτισσά μας δασκάλα Γεωργία Βουγέση. Λυπηρό είναι ότι το όμορο χωριό Κλειδί αν και είχε την ίδια πορεία δεν συμπεριελήφθη σε αυτή την αναγνώριση.
  Παρήγορο επίσης είναι η ανασύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου, όπου μέσα στο κλίμα της πανδημίας κατάφερε κάποιες δράσεις όπως πεζοπορίες και την τακτοποίηση - λειτουργία της βιβλιοθήκης. Δυστυχώς η συνέχιση της πανδημίας δεν μας επιτρέπει να περιμένουμε πολλά το 2021.
  Στον τόπο μας που ερημώνει ολοφάνερα λείπουν οι υποδομές. Λείπουν όμως και οι άνθρωποι που έχουν διάθεση ή γνωρίζουν πως να τις δημιουργήσουν. Τολμήστε να περάσετε όποια ώρα θέλετε από την αγορά. Θα εκπλαγείτε από το «σκοτάδι». Ίσως πρέπει να εφεύρουμε ένα νέο όνομα για να της αποδώσουμε αφού μόνο αγορά δεν είναι πλέον. Όσοι είστε πάνω από 30 ετών θα θυμάστε ότι ο δρόμος αυτός ποτέ δεν έμενε ακυκλοφόρητος. Παρατημένος, άσχημος με πεζοδρόμια (ο Θεός να τα κάνει) ακαλαίσθητα και φώτα που ο καθένας επειδή τον ενοχλούν τα διαλύει. Ίσως μια μελέτη ενοποίησης της πλατείας και της αγοράς να έχει κάποια αξία, συνοδευόμενη και από κίνητρα στους κατοίκους προκειμένου να υποστηρίξουν το εγχείρημα.
  Η σπηλιά, ένα ωραίο πάρκο που έχει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης θα μπορούσε άνετα να υποστηρίξει τις υποδομές ενός καλοκαιρινού παιδικού μουσείου και να προσελκύσει αρκετό κόσμο από όλη την περιοχή. Όμως για λόγους αποκλειστικά και μόνο άγνοιας εκτιμώ, αφήνεται να λειτουργεί σαν ένα από αυτά τα άψυχα πάρκα που εναγωνίως ασθμαίνουν το τέλος τους ή ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν πρόσκαιρα χαζά συμφέροντα. Αντίστοιχα το κάτω μέρος της σπηλιάς με το στεφάνι και τη περιοχή της βρύσης μπορεί να αποτελέσει πόλο περιπάτου και ορειβασίας. Εδώ βέβαια χρειάζεται να μπουν στην άκρη νταηλίκια και εγωισμοί και να υπάρξει συνεργασία συλλόγων, κοινότητας και δήμου, προκειμένου το αποτέλεσμα ένα είναι επιτυχές. Πολλοί θα πουν ότι είναι όλα μελετημένα. Ακριβώς επειδή είναι όλα μελετημένα από την εποχή του 1950 δεν είδαμε ποτέ αυτές οι μελέτες να υλοποιούνται. Στα χαρτιά όλα δείχνου θαυμαστά! Γιατί για παράδειγμα δίπλα στο ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης δεν μπορούν να τοποθετηθούν ανοικτά όργανα γυμναστικής; Και γι αυτά απαιτούνται πολύχρονες μελέτες; Το ερώτημα ρητορικό και η απάντησή του προκύπτει αβίαστα.
  Σε αυτόν τον τόπο πολλά θα μπορούσαμε να απολαμβάνουμε, αλλά δεν γίνονται γιατί γίναμε ανάλατοι και χλιαροί. Εκπαιδευτήκαμε να μην απαιτούμε για το κοινό καλό, για την κοινοκτημοσύνη, για τον δημόσιο χώρο και τα κοινά. Εκπαιδευτήκαμε να μην δίνουμε ευκαιρίες σε νέα άτομα και να διατηρούμε γερασμένες ιδέες, γαλουχημένες σε άλλες εποχές. Εκπαιδευτήκαμε ακόμη και για την τοποθέτηση ενός ρολογιού νερού να μην απευθυνόμαστε στην υπηρεσία του δήμου, αλλά στα πρόσωπα που θεωρούμε ότι μας κάνουν χάρη. Με τέτοιες ευτράπελες εξαρτήσεις μάθαμε να ζούμε. Είναι δε τόσο επιτυχής η εκπαίδευση που περάσαμε, που στεκόμαστε ενεοί και κεχηνότες (με ανοικτό το στόμα) στον πλουτισμό κάποιων αποδεχόμενοι το χρέος με τον στραβό λογισμό: «Σάμπως είναι ο μόνος;».
  Καταληκτικά αν και εύχομαι να μην το ζήσουμε ποτέ, είναι πλέον στατιστικά βέβαιο πως ο τόπος δύει. Και αυτό γιατί ποτέ οι τοπικοί ταγοί δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων να κυνηγήσουν τις ευκαιρίες, αλλά περίμεναν να τους χτυπήσουν την πόρτα. Ίσως οφείλεται στην κουλτούρα με την οποία ανδρώθηκαν, ίσως στην άγνοια για το υπούργημα το οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν. Και σε αυτό αγαπητοί συγχωριανοί αν θέλουμε να αποδώσουμε ευθύνες, θα πρέπει όλοι να κοιταχθούμε στον καθρέφτη μας.
  Δεν είναι το νέο έτος που πρέπει να γίνει καλύτερο. Εμείς πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.
  Να βγούμε τουλάχιστον υγιείς από την πανδημία. Καλή χρονιά.


     

2004 - 2021, Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά, Επικοινωνία agios