- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


Ένα νέο έργο ξεκινάμε φέτος και ευελπιστούμε στη δική σας βοήθεια προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία. Αντικειμενικός σκοπός είναι η αναζήτηση των ριζών κάθε Λιαταναίικης οικογένειας και η γνωριμία με τους προγόνους μας. Σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια καταγράφοντας το δικό σας σας σόι. Η διαδικaσία είναι απλή με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε χρήση mail: agiosthomas@hotmail.com ή να αποστείλετε μήνυμα στις ομάδες μας στα κοινωνικά δίκτυα.


Γενεαλογικά δέντρα Αγίου Θωμά Τανάγρας


200 χρονια απο την ελληνικη επανασταση


Ειδήσεις


8 Σεπτεμβρίου 2021
Με την παρουσία του Μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου εορτάσθηκε φέτος το Γενέσιον της Θεοτόκου στο χωριό μας, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Χθες παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή ιερέων όμορων χωριών, των τοπικών αρχών και ικανών προσκυνητών.
Το βράδυ την τιμητική τους είχαν οι ταβέρνες και δημοτική κομπανία στο μαγαζί του Παπαμήτρου που κράτησε το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

πανηγυρι Γενεσιο Θεοτοκου Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


6 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Δήμος Τανάγρας προέβη εκ νέου σε ανακοίνωση για την ποιότητα του νερού στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί μετά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ο Δήμος προβαίνει σε συνεχείς δειγματοληψίες στο ταχυδιυλιστήριο στον Άγιο Θωμά.
Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού, όσον αφορά τις χημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους μετά από τον καθαρισμό των δεξαμενών του ταχυδιυλιστηρίου.
Από τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα αναλύσεων προκύπτει ότι οι τιμές των αποτελεσμάτων δεν είναι εντός των ορίων που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και με συνεχείς δειγματοληψίες παρακολουθεί τις μικροβιολογικές παραμέτρους του πόσιμου νερού.
Επειδή η ανάλυση των δειγμάτων απαιτεί κάποιο χρόνο για να γίνει, για τις μικροβιολογικές αναλύσεις τα αποτελέσματα όπως μας ενημέρωσαν από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών, θα τα έχουμε μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.
Αύριο Τρίτη 7/9, θα ληφθούν και νέα δείγματα για ανάλυση από υπεύθυνο δειγματοληψίας του του μικροβιολογικού εργαστηρίου του κ. Αναστασίου Τσαπουρνιώτη στην Χαλκίδα, και μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων.
Μέχρι την ανακοίνωση των νεότερων αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες βοηθητικές χρήσεις.26 Αυγούστου 2021
Σε ανακοίνωση μη χρήσης πόσιμου νερού προέβη ο Δήμος Τανάγρας μετά από πολλαπλά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την ποιότητά του.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
Ο Δήμος Τανάγρας με αφορμή το έκτακτο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πόσιμο νερό στο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, ενημερώνει τους Δημότες τα εξής:
Η ΕΥΔΑΠ το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανάγκης πλήρωσης της Λίμνης του Μαραθώνα, από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τροφοδοτεί το δίκτυο παροχής νερού του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού με αρκετά υψηλή πίεση, με επακόλουθο το νερό εισόδου στο ταχυδιυλιστήριο να έχει υψηλή θολότητα και μειωμένη διαύγεια.
Ήδη έχουν γίνει οι αναγκαίες και απαραίτητες ενέργειες για την επαναφορά της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης στην κανονικότητα.
Ο Δήμος κάθε μήνα διενεργεί περιοδικές αναλύσεις για την ποιότητα του νερού που τροφοδοτεί το δίκτυο ύδρευσης, σε πιστοποιημένα εργαστήρια αναλύσεων (ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΩΝ).
Ενδιάμεσα γίνονται και έκτακτες αναλύσεις, για τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας του νερού.
Η τελευταία τακτική ανάλυση έγινε στις 21/7, και έδειξε την πολύ καλή ποιότητα του νερού (τα αποτελέσματά της επισυνάπτονται). Στις 25/8 έγινε δειγματοληψία για τον τελευταίο έλεγχο και αναμένονται τα αποτελέσματά της.
Μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, προληπτικά να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες χρήσεις.
Ο Δήμος θα προβεί άμεσα σε νεότερη ανακοίνωση για το θέμα.

Αναλύσεις Νερού 21 Ιουλίου 2021 - Δείγμα σε πρατήριο BPΚοινωνικά

Θάνατοι

Κυριακούλα Βουγέση 64 ετών την 7η Σεπτεμβρίου 2021

Μαρία Θεοδώρου Φιλιππή 83 ετών την 20η Αυγούστου 2021

Αριστείδης Δημ. Ισσαρης 85 ετών την 16η Αυγούστου 2021

Ευανθία Βασ. Θεοδώρου συζ Θωμά Πισάνη 94 ετών την 29η Ιουλίου 2021

Ανδρέας Γεωρ. Σύρμας 94 ετών την 21η Ιουλίου 2021

Γεωργιος Ιωαν. Καββάς 75 ετών την 26η Μαϊου 2021

Κλεοπάτρα συζ. Γεωργίου Στέρπη, 90 ετών την 18η Μαϊου 2021

Μαγδαληνή Σπηλιου Δρακόπουλου, 83 ετών την 28η Απριλίου 2021

Γεώργιος Αθ. Παπαδέδες, 85 ετών την 21η Απριλίου 2021

Αικατερίνη χήρα Κων. Σύρμα, 86 ετών την 14η Απριλίου 2021

Ναυσικά Δρίτσα Γεωργούλη, 87 ετών την 12η Απριλίου 2021

Σπήλιος Κων. Δρακόπουλος, 86 ετών την 11η Απριλίου 2021

Αθανάσιος Γεωρ. Αναστασίου, 84 ετών την 22η Μαρτίου 2021

Σοφία Κιόκια Δρακοπούλου, 78 ετών την 21η Ιανουαρίου 2021


Προβολη Εκδοσης Ιστού