- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


Ειδήσεις


16 Οκτωβρίου 2018
Εδώ και αρκετές μέρες δεν παρατηρείται εξέλιξη στην ανάπλαση της πλατείας του χωριού. Οι εργασίες δείχνουν να έχουν σταματήσει ύστερα από αφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ιδιώτης.
Μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε ένα έργο για το οποίο ο δήμος Τανάγρας δεν ήταν σίγουρος για τα όρια εκτέλεσής του με αποτέλεσμα ο μέχρι σήμερα θεωρούμενος ως χώρος πλατείας να κινδυνεύει να συρρικνωθεί.


14 Οκτωβρίου 2018
Μεγάλη εκτός έδρας νίκη σημείωσε η ομάδα του Κεραυνού στον εκτός έδρας αγώνα επί της αντίστοιχης του Απόλλωνα Ακραφνίου με 4-1 σκορ. Τα τέρματα σημείωσαν ο Μπινιάκος με κεφαλιά στο 6ο λεπτό, Ο Κακός στο 26ο, Ο Θεοδωρακάκος στο τέλος του ημιχρόνου, ενώ ο Παπαδημητρίου εκτέλεσε επιτυχές πέναλντι που κέρδισε στο 2ο ημίχρονο. Τα γκολ σημείωσαν ο Παπαδημητρίου στο Α' ημίχρονο και ο Λασκαρίδης με εκτέλεση πέναλτι στο Β' ημίχρονο. Ο Αρματηλάτης κέρδισε πέναλτι το οποίησε εκτέλεσε ο Ανυφαντής και απέκρουσε εξαιρετικά ο τερματοφύλακας του Κεραυνού Μπουλούμπασης Δημήτρης.


6 Οκτωβρίου 2018
Με 2-1 τέρματα επικράτησε η ομάδα του Κεραυνού επί του Αρματηλάτη Αρματος στον εντός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα και την 3η αγωνιστική στην Α΄Βοιωτίας.
Τα γκολ σημείωσαν ο Παπαδημητρίου στο Α' ημίχρονο και ο Λασκαρίδης με εκτέλεση πέναλτι στο Β' ημίχρονο. Ο Αρματηλάτης κέρδισε πέναλτι το οποίησε εκτέλεσε ο Ανυφαντής και απέκρουσε εξαιρετικά ο τερματοφύλακας του Κεραυνού Μπουλούμπασης Δημήτρης.

Κεραυνός Αγιου ΘΩμα Αρματηλατης Αρματος

29 Σεπτεμβρίου 2018
-Με δύο τέρματα που σημείωσαν στο 1ο ημίχρονο ο Θεοδωρακάκος και ο Παπαδημητρίου επικράτησε η ομάδα του Κεραυνού στον εκτός έδρας αγώνα επί της Α.Ε. Δηλεσίου στη 2η αγωνιστική της Α΄Βοιωτίας.
Ο αγώνας διεξήχθη υπό δυνατή βροχή στο γήπεδο Σχηματαρίου και η ομάδα κέρδισε τους 3 πρώτους βαθμούς.

ΑΕ Δηλεσιου - Κεραυνός Αγ Θωμα

περισσότερες φωτο22 Σεπτεμβρίου 2018
-Εκδήλωση με θέμα: Ασκηση στην 3η Ηλικία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΚΑΠΗ από το ΝΠΔΔ Τανάγρας με ομιλητή τον Ιωάννη Σαρατσιώτη, χειροπράκτη, φυσιοθεραπευτή, ειδικευμένο στη γεροντολογία.

-Με 3-0 τέρματα ηττήθηκε ο Κεραυνός από την ομάδα του Ορχομενού στον εντός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα και την πρώτη αγωνιστική στην Α΄Βοιωτίας.

Κεραυνός Αγ Θωμα - Ορχομενός

περισσότερες φωτο14 Σεπτεμβρίου 2018
Αγιασμό τέλεσε ο Α.Ο. Κεραυνός για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου 2018 2019. Η ομάδα έχει αυξήσει τις υποχρεώσεις τις καθώς αγωνίζεται στην Α Ερασιτεχνική Βοιωτίας

Δημος Ταναγρας  - αγιασμος Κεραυνου αγ θωμα

12 Σεπτεμβρίου 2018
Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας του χωριού με προϋπολογισμό 249.115,00 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου 24% Φ.Π.Α.). Επισημαίνεται πως πρόκειται για την υφιστάμενη πλατεία, καθώς δεν επιχειρήθηκε η αγορά όμορων οικοπέδων που θα επέτρεπαν την επέκτασή της και θα πρόσφεραν μια πιο άνετη παραμονή στους επισκέπτες της και κυρίως στα παιδιά.

Δημος Ταναγρας  - αναπλαση πλατειας αγιου θωμα8 Σεπτεμβρίου 2018
Με τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκαν σήμερα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για το Γενέσιον της Θεοτόκου.
Χθες τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός και ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Συνόδευσαν πλήθος πιστών, αρκετοί ιερείς, οι αρχές του δήμου Τανάγρας, περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και πολιτευτές της Βοιωτίας.
Κοινή διαπίστωση πως κάθε χρόνο το πανηγύρι μας γίνεται και φτωχότερο. Οι ταβέρνες δεν κατάφεραν να γεμίσουν και παρότι το καφέ Γαρδένια φιλοξένησε δημοτική ορχήστρα, το μούδιασμα των θαμώνων ήταν ιδιαιτέρως έντονο.

Πανηγυρι Παναγίας Αγιος Θωμας Ταναγρας


φωτο από τον εσπερινό

φωτο από την Λειτουργία


2 Σεπτεμβρίου 2018
Πικρή εικόνα παρουσιάζει σήμερα η καλή βρύση, καθώς άγνωστοι φαίνεται να ξέσπασαν πάνω της πυροβολόντας τη με μανία. Για μας τους Λιαταναίους η βρύση αυτή αποτελεί Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληροομιάς και οποιαδήποτε καταστροφή δημιουργεί λυπηρά συναισθήματα στον καθένα μας.

Δημος Ταναγρας  - ΚΑταστροφες στη καλη βρυση αγιος θωμας24 Αυγούστου 2018
Γλέντησε χθες ο Κεραυνός Αγίου Θωμά στο γήπεδο με πολύ καλή ορχήστρα και οργάνωση. Οι φωνές του Πρεβενά, της Αγγελέτου του Κυριακού και το κλαρίνο του Καραϊσκου ξεσήκωσαν τους παρευρικόμενους, που γλέντησαν ως το πρωί.
Το προεδρείο ευχαρίστησε όσους στέκονται αρωγοί στην ομάδα και την ακαδημία των μικρών ποδοσφαιριστών και έκανε λαχειοφόρο αγορά για ενίσχυση της ομάδας.
Ο χώρος γέμισε από κόσμο, κυρίως επισκέπτες. Δυστυχώς ο ντόπιος πληθυσμός αποτέλεσε πενιχρή μειοψηφία, επιδεικνύοντας ακόμη μία φορά την αδιαφορία του για τα καλά κοινά του τόπου, τα οποία θα φροντίσει πάλι ως δικαιολογία να αποδομήσει στην αγορά.

Δημος Ταναγρας  - ΚεραυνόςΑγιος Θωμας Ταναγρας


περισσότερες φωτογραφίες


15 Αυγούστου 2018
Πανηγυρικά εορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος στον τόπο μας, καθώς από κτίσεως του εξωκκλησιού της Λιατανιώτισας στο πάρκο της σπηλιάς ακολουθείται ιδιαίτερο τυπικό. Συγκεκριμένα την παραμονή τελείται πανηγυρικός εσπερινός στο ναό της Παναγία και εν συνεχεία σχηματίζεται πομπή, όπου την εικόνα της Θεοτόκου βαστάζουν γυναίκες μέχρι τη Λιατανιώτισα. Ανήμερα γίνεται Θεία Λειτουργία στο ξωκκλήσι. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στο χωριό, προκειμένου να εορτάσει το Πάσχα του Καλοκαιριού.

Λιατανιωτισα Δημος Ταναγρας  Αγιος Θωμας Ταναγρας


περισσότερες φωτογραφίες


10 Αυγούστου 2018
Στο σημερινό Δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση και αφορά έργα ύδρευσης και αποχέτευσης περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση ενός σπουδαίου έργου για τον τόπο μας που έρχεται να θεραπεύσει πολυετείς παθογένειες και κινδύνους περιβαλλοντικούς.
Συγκεκριμένα εντάχθηκε στο πρόγραμμα Φιλόδημος (ΚΥΑ 13022 -ΦΕΚ 1377Β/24-4-2018) η κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Αγίου Θωμά, Κλειδίου και Δηλεσίου καθώς και τα εξωτερικά δίκτυα μεταφοράς στην ΕΕΛ Σχηματαρίου/Οινοφύτων. Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται σε 36.337.200,00 ευρω.


27 Ιουλίου 2018
Τραγωδία που δεν χωράει ανθρώπινος νους έπληξε σήμερα τον τόπο μας.
Τις απογευματινές ώρες ο Αριστείδης Ισσαρης 82 ετών, παρέσυρε χωρίς να το αντιληφθεί, με το αγροτικό του όχημα την σύζυγό του Γεωργία Ν. Πέτρου εκ Σκούρτων και την τραυμάτισε θανάσιμα.
Συγκεκριμένα τις απογευματινές ώρες προσπάθησε να κάνει όπισθεν στην αυλή του σπιτιού και δεν παρατήρησε ότι η άτυχη σύζυγος βρισκόταν ακριβώς πίσω από το όχημα, η οποία μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.


Αναλύσεις πόσιμου νερού έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Τανάγρας από δειγματοληψία στο πρατήριο καυσίμων ΒΡ που έγινε στις 10 Ιουλίου


δείτε τιμές παραμέτρων σε pdf


Κοινωνικά

Θάνατοι

Επαμεινώντας Καδέτσης 91 ετών στις 13 Αυγούστου 2018

Κωνσταντίνα Κόλεζα 90 ετών στις 3 Αυγούστου 2018

Κωνσταντίνος Νικ. Χρόνης 74 ετών στις 15 Ιουλίου 2018

Σωτήριος Φιλιππής 94 ετών στις 2 Ιουλϊου 2018

Ιωάννης Δημητρίου Χρόνης78 ετών στις 13 Ιουνίου 2018

Βασιλική σύζυγος Ιωάννου Θεοδώρου (Μπουρνάκη), 84 ετών. Είχε καταγωγή από Στεφάνη (Κρώρα) Δερβενοχωρίων στις 11 Ιουνίου 2018

Βασίλειος Τούντας 81 ετών στις 29 Μαϊου 2018

Πολυνείκης Αικατερίνης 83 ετών στις 27 Μαϊου 2018


Προβολη Εκδοσης Ιστού