- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


μενουμε σπιτι


Ειδήσεις


5 Απριλίου 2020
Με ισχυρές βροχοπτώσεις έκανε την είσοδό του ο Απρίλιος, αφού τις τελευταίες τρεις μέρες βρέχει ασταμάτητα. Ο Ασωπός έφθασε στα όρια της υπερχείλισης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία του δρόμου από το γήπεδο προς το κανάλι.
Η καιρική κατάσταση σε συνδυασμό τον εγκλεισμό στα σπίτια που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού εδώ και 25 μέρες, έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους κατοίκους, ακόμη και στις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο χωριό μας.

πλημυρισε ο Ασωπος


16 Μαρτίου 2020
Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση κατασκευής του έργου «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων» παρουσία του δημάρχου Τανάγρας, κ. Βασίλη Περγάλια και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε., κ. Γεώργιου Διόχνου.
Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα η εταιρεία ΕΡΓΟΡΟΗ Α.Τ.Ε. αναδείχθηκε μειοδότης, με μέση έκπτωση 43,67% και η αποπεράτωση του έργου θα γίνει εντός 24 μηνών.
Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ο συνολικός προϋπολογισμός του ήταν 3.600.000,00 ευρώ, εκ των οποίων 3.300.000,00 ευρώ να καλύπτονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και 300.000,00 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις ιδιωτικές συνδέσεις αποχέτευσης) από ιδίους Πόρους του Δήμου Τανάγρας.
Με το εκτελούμενο έργο θα γίνει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων τους στον ΒΙΟ.ΚΑ. Οινοφύτων - Σχηματαρίου. Τα λύματα των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού, προβλέπεται να μεταφέρονται στην υφιστάμενη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου - Οινοφύτων στη θέση «Άγιος Γεώργιος» του Δήμου Τανάγρας.
Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής και της θέσης της ΕΕΛ είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν αντλιοστάσια στους οικισμούς. Ο σχεδιασμός του δικτύου θα ακολουθεί κατά κανόνα τις κλίσεις των οδών και τα λύματα θα καταλήγουν βαρυτικά σε αντλιοστάσια που θα αντλούν τα λύματα σε καταθλιπτικούς αγωγούς και θα τα μεταφέρουν στον ΒΙΟ.ΚΑ..


13 Μαρτίου 2020
Υπογράφηκε το Προεδρικό Διάταγμα (32/11-3-2020) που χαρακτηρίζει τον Αγιο Θωμά Μαρτυρικό Χωριό.

δείτε το ΦΕΚ


8 Μαρτίου 2020
Με τη λιτάνευση των Ιερεών εικόνων πέριξ του ναού της Παναγίας εορτάσθηκε και φέτος η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο χωριό.

Κυριακη Ορθοδοξιας Δημος Ταναγρας Αγιος Θωμας


7 Μαρτίου 2020
Ισόπαλο το αποτέλεσμα του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Κεραυνού Αγίου Θωμά και ΠΑΟ Κόκκινου με 1-1 τέρματα.

Κεραυνος Αγ Θωμα Παο Κοκκινου

περισσότερες φωτογραφίες


23 Φεβρουαρίου 2020
Ξεκίνησε σήμερα το πρωτάθλημα Κ10 - 4ος όμιλος της ΕΠΣΒ.
Η ακαδημία του Κεραυνού αντιμετώπισε την αντίστοιχη του Δηλεσίου, της οποίας επικράτησε με 1-0.

Ακαδημια Ποδοσφαιρου Κεραυνος Δηλεσι


21 Φεβρουαρίου 2020
Η κοινότητα Αγίου Θωμά σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας καθάρισε τα στερεά απόβλητα που έχουν συσωρευθεί στις περιοχές του γηπέδου ποδοσφαίρου και ΤΕΡΝΑ.
Προκειμένου να αποτραπούν εκ νέου αποθέσεις σκουπιδιών, τοποθετούνται μεγάλοι κάδοι και περιφράχτηκαν οι χώροι.


Sterea apoblita tanagra

περισσότερες φωτογραφίες21 Φεβρουαρίου 2020
Επιτυχία σημείωσε το αποκριάτικο πάρτυ που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων των σχολείων του χωριού στην ταβέρνα του Καββά. Τα παιδιά διασκέδασαν με ταχυδακτυλουργό και ζωγραφική προσώπου.


apokriatiko glenti

περισσότερες φωτογραφίες19 Φεβρουαρίου 2020
Στη 1η συνεδρίαση της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής Δήμου Τανάγρας (ΑΔΑ:ΨΒ05ΟΚ9Κ-89Ξ) συζητήθηκε το θέμα: Λήψη απόφασης για διαχωρισμό χρηματοδότησης του Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Θωμά του Δήμου Τανάγρας. Αποφάσισε δε ομόφωνα ο πρόεδρος να επιληφθεί του θέματος και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο διαχωρισμός να γίνει σύντομα για το καλό των παιδιών εφόσον τα δύο σχολεία, Δημοτικό σχολείο Αγίου Θωμά και Νηπιαγωγείο δεν συστεγάζονται στον ίδιο χώρο εδώ και δύο (2) χρόνια.


σελίδα 1
σελίδα 2


15 Φεβρουαρίου 2020
Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγίου Θωμά έκοψε την πίτα του στον χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας χρονιάς.
Την πίτα ευλόγησε ο παπα Γιώργης, ενώ παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Γιώργος Βουγέσης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Τανάγρας Γιάννης Γκίνης, η πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Θωμά Βασιλική Καββά, τα προεδρεία των συλλόγων: Α.Ο. Κεραυνού, Γονέων & Κηδεμόνων & Γυναικών και αρκετοί κάτοικοι.
Τα παιδιά απασχολήθηκαν δημιουργικά με παιχνίδια και ζωγραφική προσώπου, ενώ λειτούργησε μπουφές με εδέσματα.


Κοπη Πιτας Πολιτιστικος Συλλογος

περισσότερες φωτογραφίες15 Φεβρουαρίου 2020
Με τρία τέρματα του Μπινιάκου επιβλήθηκε ο Κεραυνός στον εντός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα επί της ομάδας του Παμβαγιακού, το οποίο έληξε με σκορ 3-1. Η ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά Αμβρυσσέα Διστόμου και την Ένωση Άσπρα Σπίτια - Αντίκυρα


Κεραυνος - Παμβαγιακος 3-12 Φεβρουαρίου 2020
Ο σύλλογος γυναικών έκοψε την πίτα του στο καφέ Κουπεπέ. Παρέστη και απηύθηνε χαιρετισμό ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Γιώργος Βουγέσης. Η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Βολάνη και το διοικητικό συμβούλιο καλωσόρισαν τους προσκεκλημένους και η πίτα αφού ευλογήθηκε από τον παπα Γιώργη μοιράσθηκε στο κοινό.


Συλλογος γυναικων αγιου θωμα κοπη πιτας25 Ιανουαρίου 2020
αναλύσεις πόσιμου νερού έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Τανάγρας από δειγματοληψία βρύσης στο χώρο του ΚΑΠΗ στις 9 Ιανουαρίου 2020
σελίδα 1η
σελίδα 2η
18 Ιανουαρίου 2020
Στόχος λωποδυτών έγινε το χωριό, αφού επιχείρησαν να παραβιάσουν σπίτια εντός του οικισμού. Σε κάποιο από αυτά βρέθηκαν να έχουν οικειοποιηθεί και τον χώρο.Με 1-0 επικράτησε ο Κεραυνός επί του Ελλοπιακού στο εντός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα. Η ομάδα βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκεντρώσει 25 βαθμούς, ενώ προηγούνται: ο Αμβρυσσέας Διστόμου, η Ένωση ΑΣΑ και ο ΠΑΟ Κόκκινου.


Κεραυνος Ελλοπιακος3 Ιανουαρίου 2020
Μετά την πολύωρη διακοπή ρεύματος, το χωριό παραμένει για 4η μέρα χωρίς δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.


30 Δεκεμβρίου 2019
Το πρώτο χιόνι του έτους υποδέχτηκε το χωριό σήμερα. Δυστυχώς όμως συνοδεύτηκε με πολύωρη διακοπή ρεύματος, η οποία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα, αφού δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσουν συστήματα θέρμανσης με το κρύο να είναι ιδιάιτερα τσουχτερό.


χιονι στον Αγιο Θωμα Ταναγρας29 Δεκεμβρίου 2019
Ο Κεραυνός Αγίου Θωμά ανακοίνωσε τη λήξη συνεργασίας με τη προπονητική ομάδα του Τάκη Πλατή & Κώστα Ρωμανού.


17 Δεκεμβρίου 2019
Ένα οφειλόμενο χρέος εκπληρώθηκε στον τόπο μας με την τοποθέτηση στο μνημείο ηρώων των ονομάτων των προγόνων μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.


λιατανιωτισα Αγιος Θωμας Ταναγρας
Κοινωνικά

Θάνατοι

Κωνσταντίνος Ηλία Βρεττός, 85 ετών την 23η Μαρτίου 2020

Κωνσταντίνος Σιφάκης, 72 ετών την 8η Μαρτίου 2020

Μαρία σύζυγος Αλ. Παπαδέδε, 90 ετών την 4η Μαρτίου 2020

Αθηνά Βέρδη, 95 ετών την 29η Φεβρουαρίου 2020

Σπυρίδων Κωσταντόπουλος, 86 ετών την 27η Φεβρουαρίου 2020

Νικόλαος Αργ. Κατσιφής, 92 ετών την 11η Ιανουαρίου 2020

Μαρία (Λύκα) Δρακοπούλου , 79 ετών την 31η Δεκεμβρίου 2019

Πολυξένη Χρόνη, 84 ετών την 26η Δεκεμβρίου 2019

Ευαγγελία Παπαδέδε, 88 ετών την 24η Δεκεμβρίου 2019

Αριστείδης Ν. Παπαδέδες, 39 ετών την 15η Δεκεμβρίου 2019


Προβολη Εκδοσης Ιστού