- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


Μικρασιατικη Καταστροφη Λιατανη

1922-2022 Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Μικρασιατική καταστροφή. Τρία χρόνια ήταν αρκετά για το πέρασμα από τον απόλυτο θρίαμβο, στην πλήρη καταστροφή και το ξερίζωμα των ελλήνων της γης της Ιωνίας. Η ελληνική πολιτεία τιμά φέτος της εκατονταετηρίδα από το 1922 με εκδηλώσεις μνήμης.
Με αφορμή την επέτειο και προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα μικρό αφιέρωμα για τους προγόνους μας που έλαβαν μέρος σε αυτή την εκστρατεία, ζητάμε από σας να μας στείλετε πληροφορίες για συγγενείς σας, καθώς και αρχειακό υλικό όπως φωτογραφίες, γράμματα, έγγραφα ή και ιστορίες που έχετε ακούσει από αυτούς.
Η δική μας άποψη είναι πως όλο αυτό το υλικό που θα τεκμηριωθεί, πρέπει να είναι διαθέσιμο σε κάθε παιδί, σε κάθε νέο, σε κάθε χωριανό που τυχόν θελήσει να γνωρίζει τον τόπο που κατοικεί ή κατάγεται. Η μελέτη & γνώση της μικροιστορίας κάθε τόπου αποτελεί αλάθητο στατιστικό δείγμα για την πορεία του στο μέλλον.
Προστρέχουμε σε σας με την ελπίδα ότι έχετε κατανοήσει τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος .
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Γενεαλογικά δέντρα Αγίου Θωμά Τανάγρας


Ειδήσεις


1 Μαϊου 2022
Με τη παρουσία του μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου τελέσθηκε η θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Θωμά επ' ευκαιρία του πανηγυριού.
Χθες παραμονή δημοτική κομπανία διασκέδασε τους παρευρισκόμενος στο μαγαζί του Παπαμήτρου.

το πανηγυρι στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας

Φωτοστιγμιότυπα από τη λειτουργία


25 Απριλίου 2022
Η Δευτέρα του Πάσχα οδήγησε τα βήματά μας, όπως κάθε χρόνο στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη στις παρυφές της Πάρνηθας. Πλήθος πιστών ανέβηκε να προσκυνήσει σε ένα από τα πιο αγαπημένα εκκλησάκια του χωριού.

Στον Αη Γιωργη στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας

Φωτοστιγμιότυπα από τη λειτουργία


22 Απριλίου 2022
Με την περιφορά του επιταφίου στους δρόμους του χωριού μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε σήμερα το δράμα της μεγάλης βδομάδας. Οι κατανυκτικές ακολουθίες από το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων οδήγησαν τους πιστούς στη σημερινή Μεγάλη Παρασκευή των εγκωμίων. Ο επιτάφιος στολίστηκε μετά το πέρας των 12 Ευαγγελίων κατά το χθεσινό βράδυ.

Μεγάλη Εβδομάδα στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας

Φωτοστιγμιότυπα Μεγάλης Παρασκευής

Φωτοστιγμιότυπα Μεγάλης Πέμπτης

Φωτοστιγμιότυπα Μεγάλης Τετάρτης

Φωτοστιγμιότυπα Κυριακής Βαϊων βράδυ


9 Απριλίου 2022
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας με σεισμούς της τάξεως των 4.3 richter τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς..


2 Μαρτίου 2022
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση του δικτύου κεντρικής αποχέτευσης. Έχοντας υλοποιηθεί μεγάλο μέρος του έργου, η εργολαβία βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, όπου για μερικές μέρες θα παραμένει κλειστός. Από αύριο η τοπική συγκοινωνία θα έχει στάση κ αφετηρία στο χώρο του νηπιαγωγείου..

Αποχετευτικο Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


24 Ιανουαρίου 2022
Από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση στο χωριό. Το φαινόμενο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστεί ως τις πρωινές ώρες της αυριανής μέρας.


6 Ιανουαρίου 2022
Με τον καθιερωμένο Μεγάλο Αγιασμό ολοκληρώθηκε η εορτή των Φώτων στο χωριό μας. Χθες ο ιερέας δεν περιήλθε το χωριό προς αγιασμό των σπιτιών δεδομένων των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Αγιασμος των Φωτων στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας


14 Δεκεμβρίου 2021
Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δωρεάν ελέγχους σήμερα στο χωριό για να ελεχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Ελήφθησαν 55 δείγματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.


18 Νοεμβρίου 2021
Διάκριση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του χωριού στον διαγωνισμό "Αν σας τα τραγουδήσουμε. Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι".
Η εκστρατεία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε. Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με ένα εργαστήρι για παιδιά, τα οποία με τη βοήθεια του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της παιδαγωγού Κούλας Πανάγου, μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες, χειροτεχνίες, παιχνίδια και παραμύθια, δημιούργησαν στίχους εμπνευσμένους από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι στίχοι στη συνέχεια μελοποιήθηκαν από τον Φοίβο Δεληβοριά και μέσα από τη διαδικασία αυτή προέκυψαν τα δύο πρώτα τραγούδια του βιβλίου-cd.
Η απήχηση της δράσης οδήγησε το Δίκτυο στην απόφαση να προσκαλέσει περισσότερα παιδιά, μέσα από ένα διαγωνισμό, να καταθέσουν τους στίχους τους.
Συνολικά στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 284 στίχοι από σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και παιδιά από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα σε όλη την Ελλάδα και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό. Κριτική επιτροπή επέλεξε τελικά τους 14 στίχους που έγιναν τραγούδια, με βασικό κριτήριο την ανάδειξη των δικαιωμάτων και τη δυνατότητα μελοποίησής τους. Ανάμεσα στις συμμετοχές που διακρίθηκαν ήταν και δύο συλλογικές, του El Systema Greece και της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά Βοιωτίας.


23 Οκτωβρίου 2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τανάγρας σήμερα 20/10/2021 έκανε παρέμβαση στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγ. Θωμά για την κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο. Ενημέρωσε τις δασκάλες για την επικινδυνότητα των παιδικών εγκαταστάσεων και ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η αντικατάσταση των επικίνδυνων παιχνιδιών και μέχρι τότε να μην είναι πρόσβαση στα παιδιά μέχρι να γίνει ασφαλής.

Καλη Βρυση Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


20 Οκτωβρίου 2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τανάγρας έκανε παρέμβαση στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγ. Θωμά για την κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο. Ενημέρωσε τις δασκάλες για την επικινδυνότητα των παιδικών εγκαταστάσεων και ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η αντικατάσταση των επικίνδυνων παιχνιδιών και μέχρι τότε να μην είναι πρόσβαση στα παιδιά μέχρι να γίνει ασφαλής.

Καλη Βρυση Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


19 Οκτωβρίου 2021
Αρνητικά απάντησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τανάγρας σε αίτημα της Κοινότητας Αγίου Θωμά για μεταφορά συλλέκτη βοθρολυμάτων που κατασκευάζεται στον χώρο της Καλής Βρύσης.
Σύμφωνα με αυτή η μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένα προγράμματα που δεν επιτρέπουν αλλαγές στην εφαρμογή της.

απάντηση Σελ 1 | απάντηση Σελ 2


3 Οκτωβρίου 2021
Μετά τις αντιδράσεις σχετικά με την τοποθέτηση του αντλιοστασίου οικιακών λυμμάτων στη περιοχή της Καλής Βρύσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργάνωσε σήμερα περίπατο στον χώρο και συζήτηση. Προηγήθηκε παράκληση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Καλη Βρυση Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


24 Σεπτεμβρίου 2021
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά οργάνωσε και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα : " Το σχολείο σε κίνηση : Αθλούμαστε δημιουργικά "
Βασικός στόχος της ημέρας ήταν η προώθηση της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

σχολικος αθλητισμος δημοτικο Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


8 Σεπτεμβρίου 2021
Με την παρουσία του Μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου εορτάσθηκε φέτος το Γενέσιον της Θεοτόκου στο χωριό μας, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Χθες παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή ιερέων όμορων χωριών, των τοπικών αρχών και ικανών προσκυνητών.
Το βράδυ την τιμητική τους είχαν οι ταβέρνες και δημοτική κομπανία στο μαγαζί του Παπαμήτρου που κράτησε το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

πανηγυρι Γενεσιο Θεοτοκου Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


6 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Δήμος Τανάγρας προέβη εκ νέου σε ανακοίνωση για την ποιότητα του νερού στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί μετά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ο Δήμος προβαίνει σε συνεχείς δειγματοληψίες στο ταχυδιυλιστήριο στον Άγιο Θωμά.
Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού, όσον αφορά τις χημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους μετά από τον καθαρισμό των δεξαμενών του ταχυδιυλιστηρίου.
Από τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα αναλύσεων προκύπτει ότι οι τιμές των αποτελεσμάτων δεν είναι εντός των ορίων που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και με συνεχείς δειγματοληψίες παρακολουθεί τις μικροβιολογικές παραμέτρους του πόσιμου νερού.
Επειδή η ανάλυση των δειγμάτων απαιτεί κάποιο χρόνο για να γίνει, για τις μικροβιολογικές αναλύσεις τα αποτελέσματα όπως μας ενημέρωσαν από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών, θα τα έχουμε μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.
Αύριο Τρίτη 7/9, θα ληφθούν και νέα δείγματα για ανάλυση από υπεύθυνο δειγματοληψίας του του μικροβιολογικού εργαστηρίου του κ. Αναστασίου Τσαπουρνιώτη στην Χαλκίδα, και μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων.
Μέχρι την ανακοίνωση των νεότερων αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες βοηθητικές χρήσεις.
Κοινωνικά

Θάνατοι

Μελπωμένη (Μένια) Τσιρώνη Λύγκου 97 ετών την 19η Φεβρουαρίου 2022

Αθανάσιος Σπ. Κοκόσης 73 ετών την 4η Ιανουαρίου 2022

Γεώργιος Καδέτσης 68 ετών την 27η Δεκεμβρίου 2021

Αθανασία Λύγκου 76 ετών την 24η Δεκεμβρίου 2021

Δημήτριος Δρίτσας 93 ετών την 24η Δεκεμβρίου 2021

Παναγιώτης Ροδόσογλου 84 ετών την 23η Δεκεμβρίου 2021

Γεώργιος Θεοδώρου Ισσαρης 60 ετών την 22η Δεκεμβρίου 2021

Δήμητρα Θεοδώρου συζ. Δημητρίου Χρυσικού 88 ετών την 20η Δεκεμβρίου 2021


Προβολη Εκδοσης Ιστού