- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


Γενεαλογικά δέντρα Αγίου Θωμά ΤανάγραςΕιδήσεις


17 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού οργάνωσε στον αύλιο χώρο του ΚΑΠΗ έγινε η προβολή του ντοκιμαντέρ "Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός" του Βασίλη Νίκα.
Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με αντικειμενικό σκοπό τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας δράσης ενάντια σε επικίνδυνες καταστροφές, όπως φωτιές, πλημμύρες κτλ.

προβολή ντοκιμαντερ Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας8 Σεπτεμβρίου 2023
Πανηγύρισε χθες και σήμερα ο κεντρικός ναός του χωριού που είναι αφιερωμένος στο Γενέσιο της Θεοτόκου.
Χθες κατά τον εσπερινό προεξήρχε ο π. Εφραίμ Χριστοφοράκης, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνος της Παναγίας την οποία συνόδευσαν οι τοπικές αρχές του δήμου Τανάγρας και πλήθος κόσμου. Ένεκα της προεκλογικής περιόδου,αισθητή ήταν και η παρουσία υποψηφίων δημοτικών,κοινοτικών & περιφερειακών συμβούλων.
Η προγραμματισμένη κομπανία ακυρώθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνηκών.
Σήμερα τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως π. Γεωργίου Θανάσου και τη συμμετοχή του π. Χρήστου Αικατερίνη εκ Κλειδίου και του εφημερίου του χωριού π. Γεωργίου Μανωλοπούλου.

Γενεσιο Θεοτοκου Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
27 Αυγούστου 2023
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία προσέλευσης κόσμου η Γιορτή Γκόγκλιας που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού στη πλατεία.
Προσφέρθηκαν τα παραδοσιακά μας ζυμαρικά (γκόγκλιες),ενώ μια εξαιρετική ορχήστρα διασκέδασε τους παρευρισκόμενους.

γιορτη γκογκλιας Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
15 Αυγούστου 2023
Με πανηγυρικές εκδηλώσεις εορτάσθηκε ο δεκαπενταύγουστος στο χωριό μας.
Χθες τελέσθηκε εσπερινός στοναό της Παναγία και στη συνέχεια έγινε λιτανεία της εικόνας της Λιατανιώτισας στο ξωκλήσι της σπηλιάς.
Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι όπου πλήθος κόσμου συνεόρτασε την Αυγουστιάτικη εορτή.

εορτασμος δεκαπενταυγουστου Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ26 Ιουλίου 2023
Mε μια σεμνή τελετή που διοργάνωσε η Κοινότητα Αγίου Θωμά τίμησε τους εκτελεσθέντες συγχωριανούς μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και θυμήθηκε το ολοκαύτωμα του χωριού μας που συντελέστηκε σαν σήμερα, εορτή της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου 1944.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση από τον π. Γεώργιο Μανωλόπουλο, ακολούθησε σύντομη αναφορά στα γεγονότα από την πρόεδρο του χωριού Βασιλική Καββά και κατάθεση στεφάνου στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τον δήμαρχο Τανάγρας Βασίλειο Περγάλια.
Λυπηρή εικόνα η ελάχιστη η εκπροσώπηση των συγχωριανών σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός μνημοσύνης για τον τόπο μας, πιθανών λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.
Να τους θυμόμαστε κάθε χρόνο τέτοια μέρα και να φροντίσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας τις κακουχίες της χώρας από τους κατακτητές. Αυτές οι τοπικές ψηφίδες ιστορίας θα τα βοηθήσουν να αισθανθούν περήφανα για τα τόπο που γεννήθηκαν. Έναν τόπο ηρώων σε κάθε ένδοξη σελίδα του έθνους μας.Φωτιά ξέσπασε στη περιοχή τυο Ρέδι λίγο πριν της 11 το πρωί σήμερα. Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα και 12 άντρες, η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν κατοικίες. Παράλληλα συγχωριανοί με τρακτερ δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν την έκταση.

επέτειος ολοκαυτωματος Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ25 Ιουλίου 2023
Φωτιά ξέσπασε στη περιοχή του Ρέδι λίγο πριν της 11 το πρωί σήμερα. Χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 6 οχήματα και 12 άντρες, η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνέψουν κατοικίες. Παράλληλα συγχωριανοί με τρακτερ δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες για να περιορίσουν την έκταση.

γκραφιτι Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ15 Ιουλίου 2023
Ολοκληρώθηκε το 4ο Liatani's JAM που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος με δράσεις HipHop & graffiti σε διάφορα σημεία του χωριού.

γκραφιτι Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ GRAFFITI7 Ιουλίου 2023
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τανάγρας ενέκρινε την χορήγηση συνολικής παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης οικισμών Αγίου Θωμά και Κλειδιού Δήμου Τανάγρας και έργων μεταφοράς στο ΒΙΟΚΑ Σχηματαρίου / Οινοφύτων», σύμφωνα με την παρ. 8α του άρθρου 147 του Ν.4412/2016, έξι (6) μηνών από τη συμβατική λήξη του έργου, ήτοι έως 30/12/2023.
Απόφαση 109/2023 - ΑΔΑ: 9776ΩΗΒ-201
25 Ιουνίου 2023
Ομαλά αλλά με μεγαλύτερη αποχή διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στο χωριό, συγκριτικά με τον Μάιο. Οι κάλπες στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα.
- Εγγεγραμμένοι 1.148
- Ψήφισαν 647 - 56,36%
- Έγκυρα 638 - 98,61%
- Άκυρα 3 - 0,46%
- Λευκά 6 - 0,93%
- Αποχή 501 - 43,64%

Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών στον Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

- Αγιος Θωμάς - Συνολικά

- Αγιος Θωμάς - Εκλογικό Τμήμα 212

- Αγιος Θωμάς - Εκλογικό Τμήμα 213

- Αγιος Θωμάς - Εκλογικό Τμήμα 214

- Δήμος Τανάγρας - Συνολικά

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Οινοφύτων

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Σχηματαρίου

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Τανάγρας


13 Ιουνίου 2023
Αναρτήθηκε σήμερα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ:9Ψ98ΩΗΒ-6Ρ6) η ΑΠΟΦΑΣΗ 80/2023 του Δημοτικου Συμβουλίου Τανάγρας : «Λήψη απόφασης περί ονοματοδοσίας οδών στην Κοινότητα Αγίου Θωμά του Δήμου Τανάγρας».
Η απόφαση ακολουθεί εν μέρει την Πρόταση του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου, ενώ αφήνει εκτός μεγάλο αριθμό οδών, η ονοματοθεσία των οποίων θα επανεξετασθεί.
Την τεκμηριωμένη πρόταση του συλλόγου που υποβλήθηκε στον δήμο Τανάγρας το 2017 έχετε την ευχέρεια να μελετήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ ΟΔΩΝ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ.


21 Μαϊου 2023
Με ηρεμία διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές στο χωριό. Οι κάλπες στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα.
- Εγγεγραμμένοι 1.148
- Ψήφισαν 793 - 69,08%
- Έγκυρα 776 - 97,86%
- Άκυρα 13 - 1,64%
- Λευκά 4 - 0,50%
- Αποχή 355 - 30,92%

Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών στον Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
- Αγιος Θωμάς - Συνολικά

- Αγιος Θωμάς - Εκλογικό Τμήμα 211

- Αγιος Θωμάς - Εκλογικό Τμήμα 212

- Αγιος Θωμάς - Εκλογικό Τμήμα 213

- Δήμος Τανάγρας - Συνολικά

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Οινοφύτων

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Δερβενοχωρίων

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Δηλεσίου

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Σχηματαρίου

- Δήμος Τανάγρας - Δημοτική Ενότητα Τανάγρας
23 Απριλίου 2023
Με τη Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Θωμά εορτάσθηκε και φέτος η Ψηλάφιση του Θωμά στο χωριό. Αρκετός κόσμος προσήλθε να προσευχηθεί, ενώ έντονη υπήρξε και η παρουσία υποψηφίων βουλευτών, περιφερειαρχών & δημοτικών συμβούλων λόγω των επικείμενων εκλογών.

Μεγαλη Εβδομαδα στον Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

φωτογραφίες21 Απριλίου 2023
Τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών έτους 2021 που αφορούν στο Μόνιμο Πληθυσμό της Χώρας, κατά Δημοτική Κοινότητα δημοσίευσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. 1131 μείναμε στον Άγιο Θωμά. 161 άτομα λιγότερα από την απογραφή του 2011 (1292). Το ίδιο ισχύει σε όλο τον δήμο Τανάγρας αλλά και τη χώρα γενικότερα.
- Στον οικισμό της Πύλης Δερβενοχωρίων έχουν συνυπολογισθεί το Πάνακτο & το Πράσινο.
- Στον οικισμό της Τανάγρας έχουν προσμετρηθεί οι διαμένοντες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.
- Στον οικισμό του Σχηματαρίου έχουν προσμετρηθεί οι διαμένοντες στην Οινόη.

Απογραφη 2021 δημου Ταναγρας

Εξελιξη πληθυσμου Αγιου Θωμα δημου Ταναγρας
15 Απριλίου 2023
Με τη σημερινή αναστάσιμη ακολουθία και την τελετή αφής του Αγίου Φωτός που μεταφέρθηκε από τον Πανάγιο Τάφο ολοκληρώθηκε η Μεγάλη Εβδομάδα στο χωριό μας. Την Μεγάλη Παρασκευή πλήθος κόσμου ακολούθησε την περιφορά του επιταφίου, ενώ κατά το πρώτο Χριστός Ανέστη βεγγαλικά και πυροτεχνήματα από διάφορες περιοχές σήμαναν την ανάσταση του Κυρίου.

Μεγαλη Εβδομαδα στον Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας

φωτογραφίες - Μεγάλη Πέμπτη
φωτογραφίες - Μεγάλη Παρασκευή26 Μαρτίου 2023
Την καθιερωμένη πίτα του έτους έκοψε ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος του χωριού. Ακολούθησε γλέντι με εδέσματα και ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Δημος Ταναγρας χιονόπτωση στο Αγιο Θωμα2023

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες25 Μαρτίου 2023
Με τη καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στο ναό της Παναγίας εορτάσθηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Ακολούθησε δοξολογία για την εθνική επέτειο και επιμνημόσυνη δέηση στη πλατεία. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο. Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε η δασκάλα Ευαγγελία Αθανασού.

Δημος Ταναγρας χιονόπτωση στο Αγιο Θωμα2023


6 Φεβρουαρίου 2023
Από χθες το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση στο χωριό. Παρά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής ορισμένοι δρόμοι παραμένουν ακόμη κλειστοί.

Δημος Ταναγρας χιονόπτωση στο Αγιο Θωμα2023


31 Ιανουαρίου 2023
Ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τανάγρας το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2023. Για τον Άγιο Θωμά προβλέπεται η συνέχιση του αποχετευτικού δικτύου και νέα εσωτερική οδοποιία.

Δημος Ταναγρας Τεχνικό πρόγραμμα 2023

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Αριθ. 2/25-01-2023 πρακτικό Συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ:6ΧΜΚΩΗΒ-96Π


23 Ιανουαρίου 2023
Μια ασφαλτόστρωση που θυμίζει τις καλές προεκλογικές εποχές, υλοποίησε ο δήμος Τανάγρας στον κάθετο δρόμο του νηπιαγωγείου που οδηγει σε αδιέξοδο. Χωρίς καμία προεργασία και υποδομή του οδοστρώματος κάλυψε μέρος του δρόμου με μια λεπτή φλοίδα ασφάλτου η οποία είναι μαθηματικά βέβαιο πως με την πρώτη βροχή θα διασκορπισθεί.

Δημος Ταναγρας ασφαλτόστρωση δρόμου

Κοινωνικά

Θάνατοι

Βασίλειος Χρ. Καββάς, 81 ετών,την 19η Σεπτεμβρίου 2023

Ξενοφών Ευ. Σύρμας, 86 ετών,την 28η Αυγούστου 2023

Γεώργιος Π. Ροδόσογλου, 61 ετών,την 27η Αυγούστου 2023

Αθανάσιος Γ. Χρόνης, 83 ετών, την 27η Αυγούστου 2023

Ηλίας Στεφανής, 82 ετών, την 7η Αυγούστου 2023

Γεώργιος Κων. Κόλεζας, 87 ετών, την 11η Ιουνίου 2023

Ηρακλής Δ. Μοναχόπουλος, 70 ετών, την 20η Μαίου 2023

Σπύρος Δ. Παπαμήτρου, 78 ετών, την 15η Μαίου 2023

Κωνσταντίνος Γ. Παπαγεωργίου, 59 ετών, την 11η Απριλίου 2023

Μαρία Χρόνη Μπίρμπα, 80 ετών, την 10η Απριλίου 2023

Ξενοφών Δρίτσας, 94 ετών, την 10η Απριλίου 2023

Σωτηρία Καραγιαννάκη, 93 ετών, την 5η Απριλίου 2023

Μαρίτσα συζ. Δημ. Χρόνη, 78 ετών, την 18η Φεβρουαρίου 2023

Ουρανία συζ. Σπ. Παπαγεωργίου, 94 ετών, την 6η Φεβρουαρίου 2023

Κωνσταντίνα συζ Γ. Βουγέση την 5η Φεβρουαρίου 2023

Ιωάννης Δρακόπουλος (Μποτζωρης, την 5η Φεβρουαρίου 2023

Μαριγούλα Σύρμα, 89 ετών, την 4η Φεβρουαρίου 2023

Αικατερίνη Ζωίτση, 87 ετών, την 31η Δεκεμβρίου 2022

Θεοχάρα Καδέτση, 99 ετών, την 16η Δεκεμβρίου 2022


Προβολη Εκδοσης Ιστού