- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


Ένα νέο έργο ξεκινάμε φέτος και ευελπιστούμε στη δική σας βοήθεια προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία. Αντικειμενικός σκοπός είναι η αναζήτηση των ριζών κάθε Λιαταναίικης οικογένειας και η γνωριμία με τους προγόνους μας. Σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια καταγράφοντας το δικό σας σας σόι. Η διαδικaσία είναι απλή με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε χρήση mail: agiosthomas@hotmail.com ή να αποστείλετε μήνυμα στις ομάδες μας στα κοινωνικά δίκτυα.


Γενεαλογικά δέντρα Αγίου Θωμά Τανάγρας


200 χρονια απο την ελληνικη επανασταση


Ειδήσεις


18 Νοεμβρίου 2021
Διάκριση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου του χωριού στον διαγωνισμό "Αν σας τα τραγουδήσουμε. Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι".
Η εκστρατεία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» με τίτλο «Αν σας τα τραγουδήσουμε. Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι» ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με ένα εργαστήρι για παιδιά, τα οποία με τη βοήθεια του συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και της παιδαγωγού Κούλας Πανάγου, μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες, χειροτεχνίες, παιχνίδια και παραμύθια, δημιούργησαν στίχους εμπνευσμένους από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Οι στίχοι στη συνέχεια μελοποιήθηκαν από τον Φοίβο Δεληβοριά και μέσα από τη διαδικασία αυτή προέκυψαν τα δύο πρώτα τραγούδια του βιβλίου-cd.
Η απήχηση της δράσης οδήγησε το Δίκτυο στην απόφαση να προσκαλέσει περισσότερα παιδιά, μέσα από ένα διαγωνισμό, να καταθέσουν τους στίχους τους.
Συνολικά στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν 284 στίχοι από σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και παιδιά από κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα σε όλη την Ελλάδα και ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό. Κριτική επιτροπή επέλεξε τελικά τους 14 στίχους που έγιναν τραγούδια, με βασικό κριτήριο την ανάδειξη των δικαιωμάτων και τη δυνατότητα μελοποίησής τους. Ανάμεσα στις συμμετοχές που διακρίθηκαν ήταν και δύο συλλογικές, του El Systema Greece και της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά Βοιωτίας.


23 Οκτωβρίου 2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τανάγρας σήμερα 20/10/2021 έκανε παρέμβαση στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγ. Θωμά για την κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο. Ενημέρωσε τις δασκάλες για την επικινδυνότητα των παιδικών εγκαταστάσεων και ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η αντικατάσταση των επικίνδυνων παιχνιδιών και μέχρι τότε να μην είναι πρόσβαση στα παιδιά μέχρι να γίνει ασφαλής.

Καλη Βρυση Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


20 Οκτωβρίου 2021
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τανάγρας έκανε παρέμβαση στον βρεφονηπιακό σταθμό Αγ. Θωμά για την κατάσταση της παιδικής χαράς που βρίσκεται στο προαύλιο χώρο. Ενημέρωσε τις δασκάλες για την επικινδυνότητα των παιδικών εγκαταστάσεων και ζήτησε να υπάρξουν ενέργειες ώστε να γίνει άμεσα η αντικατάσταση των επικίνδυνων παιχνιδιών και μέχρι τότε να μην είναι πρόσβαση στα παιδιά μέχρι να γίνει ασφαλής.

Καλη Βρυση Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


19 Οκτωβρίου 2021
Αρνητικά απάντησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τανάγρας σε αίτημα της Κοινότητας Αγίου Θωμά για μεταφορά συλλέκτη βοθρολυμάτων που κατασκευάζεται στον χώρο της Καλής Βρύσης.
Σύμφωνα με αυτή η μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένα προγράμματα που δεν επιτρέπουν αλλαγές στην εφαρμογή της.

απάντηση Σελ 1 | απάντηση Σελ 2


3 Οκτωβρίου 2021
Μετά τις αντιδράσεις σχετικά με την τοποθέτηση του αντλιοστασίου οικιακών λυμμάτων στη περιοχή της Καλής Βρύσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος οργάνωσε σήμερα περίπατο στον χώρο και συζήτηση. Προηγήθηκε παράκληση στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία.

Καλη Βρυση Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


24 Σεπτεμβρίου 2021
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θωμά οργάνωσε και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις με σύνθημα : " Το σχολείο σε κίνηση : Αθλούμαστε δημιουργικά "
Βασικός στόχος της ημέρας ήταν η προώθηση της δημιουργικότητας και της ομαδικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών.

σχολικος αθλητισμος δημοτικο Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


8 Σεπτεμβρίου 2021
Με την παρουσία του Μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου εορτάσθηκε φέτος το Γενέσιον της Θεοτόκου στο χωριό μας, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Χθες παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή ιερέων όμορων χωριών, των τοπικών αρχών και ικανών προσκυνητών.
Το βράδυ την τιμητική τους είχαν οι ταβέρνες και δημοτική κομπανία στο μαγαζί του Παπαμήτρου που κράτησε το κέφι μέχρι τις πρωινές ώρες.

πανηγυρι Γενεσιο Θεοτοκου Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


6 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Δήμος Τανάγρας προέβη εκ νέου σε ανακοίνωση για την ποιότητα του νερού στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί μετά τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, ο Δήμος προβαίνει σε συνεχείς δειγματοληψίες στο ταχυδιυλιστήριο στον Άγιο Θωμά.
Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται για να διαπιστωθεί η ποιότητα του πόσιμου νερού, όσον αφορά τις χημικές και μικροβιολογικές παραμέτρους μετά από τον καθαρισμό των δεξαμενών του ταχυδιυλιστηρίου.
Από τα αποτελέσματα των μέχρι σήμερα αναλύσεων προκύπτει ότι οι τιμές των αποτελεσμάτων δεν είναι εντός των ορίων που αφορούν την ποιότητα του πόσιμου νερού.
Ο Δήμος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και με συνεχείς δειγματοληψίες παρακολουθεί τις μικροβιολογικές παραμέτρους του πόσιμου νερού.
Επειδή η ανάλυση των δειγμάτων απαιτεί κάποιο χρόνο για να γίνει, για τις μικροβιολογικές αναλύσεις τα αποτελέσματα όπως μας ενημέρωσαν από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών, θα τα έχουμε μέχρι την Πέμπτη ή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή.
Αύριο Τρίτη 7/9, θα ληφθούν και νέα δείγματα για ανάλυση από υπεύθυνο δειγματοληψίας του του μικροβιολογικού εργαστηρίου του κ. Αναστασίου Τσαπουρνιώτη στην Χαλκίδα, και μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων, θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων.
Μέχρι την ανακοίνωση των νεότερων αποτελεσμάτων από τα εργαστήρια αναλύσεων, καλούνται οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά και του Κλειδιού, να μην χρησιμοποιούν το νερό του δικτύου για πόσιμο, αλλά μόνο για άλλες βοηθητικές χρήσεις.
Κοινωνικά

Θάνατοι

Αικατερίνη Συζ. Δημητρίου Χρόνη 72 ετών την 28η Νοεμβρίου 2021

Ιωάννης Αθ. Αικατερίνης 85 ετών την 13η Νοεμβρίου 2021

Μαρίκα Κοκόση Δάμπαση 77 ετών την 20η Οκτωβρίου 2021

Μαρίνος Μεϊμάρης 92 ετών την 27η Σεπτεμβρίου 2021

Κυριακούλα Βουγέση 64 ετών την 7η Σεπτεμβρίου 2021

Μαρία Θεοδώρου Φιλιππή 83 ετών την 20η Αυγούστου 2021

Αριστείδης Δημ. Ισσαρης 85 ετών την 16η Αυγούστου 2021

Ευανθία Βασ. Θεοδώρου συζ Θωμά Πισάνη 94 ετών την 29η Ιουλίου 2021

Ανδρέας Γεωρ. Σύρμας 94 ετών την 21η Ιουλίου 2021

Γεωργιος Ιωαν. Καββάς 75 ετών την 26η Μαϊου 2021

Κλεοπάτρα συζ. Γεωργίου Στέρπη, 90 ετών την 18η Μαϊου 2021

Μαγδαληνή Σπηλιου Δρακόπουλου, 83 ετών την 28η Απριλίου 2021

Γεώργιος Αθ. Παπαδέδες, 85 ετών την 21η Απριλίου 2021

Αικατερίνη χήρα Κων. Σύρμα, 86 ετών την 14η Απριλίου 2021

Ναυσικά Δρίτσα Γεωργούλη, 87 ετών την 12η Απριλίου 2021

Σπήλιος Κων. Δρακόπουλος, 86 ετών την 11η Απριλίου 2021

Αθανάσιος Γεωρ. Αναστασίου, 84 ετών την 22η Μαρτίου 2021

Σοφία Κιόκια Δρακοπούλου, 78 ετών την 21η Ιανουαρίου 2021


Προβολη Εκδοσης Ιστού