- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.

Γενεαλογικά δέντρα Αγίου Θωμά Τανάγρας


Ειδήσεις


28 Οκτωβρίου 2022
Με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση των σχολείων τιμήθηκε η σημερινή επέτειος στον τόπο μας.

αγιος θωμας 28 Οκτωβριου


27 Οκτωβρίου 2022
Ο δήμος Τανάγρας διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την αναγνώριση του Αγίου Θωμά με προεδρικό διάταγμα (αρ. 32/11-03-2020, ΦΕΚ 59/Μάρτιος 2020)) ως Μαρτυρικό Χωριό. Παράλληλα έγινε και η αποκάλυψη μαρμάρινων στυλών, όπου αναγράφονται τα ονόματα όσων έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς πολέμους της πατρίδος κατά το 1821 και όσους έπεσαν κατά τις επόμενες περιόδους (Παγκόσμιοι, βαλκανικοί πόλεμοι, Μικρασιατική εκστρατεία, 1940).
Παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών Γεώργιος, ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, βουλευτές, δήμμαρχοι όμορων δήμων, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών. Κεντρική ομιλήτρια η δασκάλα Γεωργία Βουγέση. Δημοτικά τραγούδια απέδωσε Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής από το Σχηματάρι υπό τη διεύθυνση του συντοπίτη μας Γιώργου Στέρπη.

αγιος θωμας μαρτυρικο χωριο

Φωτοστιγμιότυπα από την εκδήλωση


22 Οκτωβρίου 2022
Ομιλία με θέμα "Όρια στα παιδιά" πραγματοποίησε η κοινωνική λειτουργός Μαρία Νικολαδάκη, προσκεκλημένη του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου.


Ομιλια Ορια στα παιδια


14 Οκτωβρίου 2022
Εγκρίθηκε στις 14 Οκτωβρίου από την Διεύθυνση Δασών Βοιωτίας η Μελέτη αναδάσωσης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: "Σύνολο Εγκαταστάσεων γηπέδου Αγ. Θωμά" στη θέση "Σπηλιά" του δήμου Τανάγρας Ν. Βοιωτίας από τον δήμο Τανάγρας.
Η έγκριση αφορά μελέτη αναδάσωσης δασικής έκτασης 24,1 στρ. στην θέση "Σπηλιά", δηλαδή εμβαδού ίσης έκτασης με την χορηγηθείσα έγκριση επέμβασης για την υλοποίηση του έργου.
Το κόστος της μελέτης ανήλθε σε 79.116,51 ευρώ με ΦΠΑ.
Το γήπεδο και οι γύρω χώροι έχουν χαρακτηρισθεί δασικές γαίες.
Για να δοθεί άδεια από το δασαρχείο, για την εγκατάσταση των αποδυτηρίων και λοιπών εργασιών, έπρεπε ο δήμος να αναδασώσει ίσης επιφάνειας έκταση σύμφωνα με το νόμο ν. 998/1979 και τις προσθήκες του.


Δείτε την ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ: 6ΓΝ04653Π8-ΒΜ6)


11 Σεπτεμβρίου 2022
Ολοκληρώθηκε σήμερα η έκθεση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος στο ΚΑΠΗ. Η έκθεση περιελάμβανε παραδοσιαικές φορεσιές από τον Άγιο Θωμά και το Κλειδί, καθώς και αρχεία Λιαταναίων αγωνιστών του 1821. Παράλληλα εκτέθηκαν και έργα αγιογραφίας της συντοπίτισσάς μας Γιώτας Καββά, ενώ επιτυχία σημείωσε και η ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

εκθεση φωτογραφιας

Φωτοστιγμιότυπα από τη παράσταση


8 Σεπτεμβρίου 2022
Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου στο χωριό. Χθες τελέσθηκε ο εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας στης Παναγίας στους δρόμους του χωριου και σήμερα ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.

μουσικα πανηγυρι

Φωτοστιγμιότυπα από τη παράσταση


27 Αυγούστου 2022
Μουσική παράσταση με αφήγηση παραμυθιών διοργάνωσε ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος στο πάρκο της σπηλιάς.

μουσικα παραμυθια στη σπηλιά

Φωτοστιγμιότυπα από τη παράσταση


15 Αυγούστου 2022
Λαμπρά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο χωριό μας. Χθες τελέσθηκε εσπερινός στον κεντρικό ναό της Παναγίας. Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας μέχρι το ξωκλήσι της Λιατανιώτισας στη σπηλιά. Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι. Κατά τις ακολουθίες παρέστη πλήθος κόσμου.

το λειοτυργια στην Αγια Τριαδα

Φωτοστιγμιότυπα από τη λειτουργία στη Λιατανιωτισα


10 Ιουλίου 2022
Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ γκράφιτι στη περιοχή του Ρέδι σε συνδυασμό με επίδειξη και συμμετοχή νέων σε χιπ χοπ χορούς στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης στο πάρκο της σπηλιάς μονοπώλησε τη μέρα και κράτησε το ενδιαφέρον των κατοίκων.

το λειοτυργια στην Αγια Τριαδα

Φωτοστιγμές


14 Ιουνίου 2022
Διακοπή νερού σημειώθηκε από τις πρωινές ώρες στο χωριό. Η διακοπή σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας οφείλεται σε δολιοφθορά (κλοπή καλωδίων). Η ανακοίνωση εγείρει ερωτήματα ασφάλειας και ποιότητας του νερού, καθώς ο χώρος εκ του αποτελέσματος παραμένει αφύλακτος. Σημειώνεται πως για αρκετά Καλοκαίρια λόγω χαμηλής στάθμης παρατηρείται μηδαμινή επάρκεια νερού του δικτύου.


13 Ιουνίου 2022
Με τη παρουσία του μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου τελέσθηκε η θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Θωμά επ' ευκαιρία του πανηγυριού.
Χθες παραμονή δημοτική κομπανία διασκέδασε τους παρευρισκόμενος στο μαγαζί του Παπαμήτρου.

το λειοτυργια στην Αγια Τριαδα

Φωτοστιγμιότυπα από τη λειτουργία


8 Ιουνίου 2022
Τις βραδυνές ώρες σημειώθηκε πυρκαγιά στην ίδια περιοχή σε ακατοίκητο σπίτι κοντά στα Κυππαρίσια.Χάρη στην έγκαρη παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτράπηκε η επέκτασή της.
1 Μαϊου 2022
Με τη παρουσία του μητροπολίτου Θηβών κου Γεωργίου τελέσθηκε η θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι του Αγίου Θωμά επ' ευκαιρία του πανηγυριού.
Χθες παραμονή δημοτική κομπανία διασκέδασε τους παρευρισκόμενος στο μαγαζί του Παπαμήτρου.

το πανηγυρι στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας

Φωτοστιγμιότυπα από τη λειτουργία


25 Απριλίου 2022
Η Δευτέρα του Πάσχα οδήγησε τα βήματά μας, όπως κάθε χρόνο στο ξωκλήσι του Αη Γιώργη στις παρυφές της Πάρνηθας. Πλήθος πιστών ανέβηκε να προσκυνήσει σε ένα από τα πιο αγαπημένα εκκλησάκια του χωριού.

Στον Αη Γιωργη στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας

Φωτοστιγμιότυπα από τη λειτουργία


22 Απριλίου 2022
Με την περιφορά του επιταφίου στους δρόμους του χωριού μετά από δύο χρόνια ολοκληρώθηκε σήμερα το δράμα της μεγάλης βδομάδας. Οι κατανυκτικές ακολουθίες από το βράδυ της Κυριακής των Βαϊων οδήγησαν τους πιστούς στη σημερινή Μεγάλη Παρασκευή των εγκωμίων. Ο επιτάφιος στολίστηκε μετά το πέρας των 12 Ευαγγελίων κατά το χθεσινό βράδυ.

Μεγάλη Εβδομάδα στον Αγιο Θωμα Δημου Ταναγρας

Φωτοστιγμιότυπα Μεγάλης Παρασκευής

Φωτοστιγμιότυπα Μεγάλης Πέμπτης

Φωτοστιγμιότυπα Μεγάλης Τετάρτης

Φωτοστιγμιότυπα Κυριακής Βαϊων βράδυ


9 Απριλίου 2022
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή μας με σεισμούς της τάξεως των 4.3 richter τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα δεν έχει δώσει μεγάλους σεισμούς..


2 Μαρτίου 2022
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση του δικτύου κεντρικής αποχέτευσης. Έχοντας υλοποιηθεί μεγάλο μέρος του έργου, η εργολαβία βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, όπου για μερικές μέρες θα παραμένει κλειστός. Από αύριο η τοπική συγκοινωνία θα έχει στάση κ αφετηρία στο χώρο του νηπιαγωγείου..

Αποχετευτικο Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


24 Ιανουαρίου 2022
Από τις πρώτες πρωινές ώρες σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση στο χωριό. Το φαινόμενο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστεί ως τις πρωινές ώρες της αυριανής μέρας.


6 Ιανουαρίου 2022
Με τον καθιερωμένο Μεγάλο Αγιασμό ολοκληρώθηκε η εορτή των Φώτων στο χωριό μας. Χθες ο ιερέας δεν περιήλθε το χωριό προς αγιασμό των σπιτιών δεδομένων των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Αγιασμος των Φωτων στον Αγιο Θωμα Δημου ΤαναγραςΚοινωνικά

Θάνατοι

Αθανάσιος Διαμ. Τσάμης, 72 ετών, την 10η Νοεμβρίου 2022

Κωνσταντίνα Αντρ. Χρόνη Μαντή την 20η Οκτωβρίου 2022

Χρήστος Γεωρ. Στέρπης, 81 ετών την 17η Οκτωβρίου 2022

Αναστασία συζ Ιωάννου Γεωργιάδου, 86 ετών την 13η Οκτωβρίου 2022

Βασίλειος Χρ. Στέφας, 83 ετών την 10η Οκτωβρίου 2022

Νικόλαος Κων. Δρακόπουλος, 82 ετών την 2α Οκτωβρίου 2022

Οδυσσέας Νικ, Βρεττός, 88 ετών την 30η Σεπτεμβρίου 2022

Αναστασία Αθαν. Αναστασίου, 81 ετών την 7η Αυγούστου 2022

Ελλη Δημ. Ανυφαντή, 45 ετών την 5η Αυγούστου 2022

Ιωάννης Κων. Μάρης, 77 ετών την 6η Ιουλίου 2022

Χριστίνα Ευαγ. Δρίτσα συζ. Αθανασίου Χρόνη, 82 ετών την 4η Ιουλίου 2022

Νικόλαος Αλεξ. Σύρμας, 95 ετών την 30η Ιουνίου 2022

Μαρίκα Ιωαν Βουγέση Κρητικού, 84 ετών την 25η Ιουνίου 2022

Αντωνία Γεωρ. Παπαδιά, 91 ετών την 20η Ιουνίου 2022

Νικόλαος Τηλεμ. Τραστογιάννης 60 ετών την 28η Μαΐου 2022

Μελπωμένη (Μένια) Τσιρώνη Λύγκου 97 ετών την 19η Φεβρουαρίου 2022

Αθανάσιος Σπ. Κοκόσης 73 ετών την 4η Ιανουαρίου 2022


Προβολη Εκδοσης Ιστού