- welcome to mobile edition

 

Πατήστε στο Menu και κατόπιν επιλέξτε τη σελίδα που επιθυμείτε

Καλώς ορίσατε στον Aγιο Θωμά.

Χωριό του Νομού Βοιωτίας στην Επαρχία Θηβών σε υψόμετρο 240μ από την επιφάνεια της θάλασσας.

Τοπική Κοινότητα στον Δήμο Τανάγρας.

Ο ιστότοπος αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία της Ομάδας Ανάδειξης Αγίου Θωμά και δεν εκπροσωπεί κανέναν δημόσιο - δημοτικό φορέα.

Σκοπός των σελίδων είναι η προώθηση και η ανάδειξη του τόπου.


Ένα νέο έργο ξεκινάμε φέτος και ευελπιστούμε στη δική σας βοήθεια προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία. Αντικειμενικός σκοπός είναι η αναζήτηση των ριζών κάθε Λιαταναίικης οικογένειας και η γνωριμία με τους προγόνους μας. Σας παρακαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια καταγράφοντας το δικό σας σας σόι. Η διαδικaσία είναι απλή με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε χρήση mail: agiosthomas@hotmail.com ή να αποστείλετε μήνυμα στις ομάδες μας στα κοινωνικά δίκτυα.


Γενεαλογικά δέντρα Αγίου Θωμά Τανάγρας


200 χρονια απο την ελληνικη επανασταση


Ειδήσεις


14 Μαϊου 2021
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τοιχίου αντιστήριξης στη περιοχή Ρέδι. Με το τοιχίο αυτό λύνεται ένα μακροχρόνιο πρόβλημα υποχώρησης του δρόμου και του εδάφους αφού η μεγάλη υψομερική διαφορά σε συνδυασμό με τις χειμερινές καιρικές συνθήκες δημιουργούσε συνεχόμενες κατολισθήσεις.

Τοιχιο αντιστηριξης Ρεδι Αγιος Θωμας Ταναγρα


9 Μαϊου 2021
Εορτάσθηκε και φέτος ο προστάτης Αγιος του χωριού μας Θωμάς στο ξωκλήσι δίπλα στο ποτάμι με Θεία Λειτουργία. Λιγοστός ο κόσμος που προσήλθε να προσκυνήσει ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού.

πανηγυρη στον Αγιο Θωμα δημο ταναγρας


2 Απριλίου 2021
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ κατά τον σημερινό έλεγχο του επιδημιολογικού πεδίου για τον κορωνοϊό στο χωριό πραγματοποιήθηκαν 77 rapid test και προέκυψε 1 θετικό (1,29%). Αφορά σε άνδρα 72 ετών.


12 Μαρτίου 2021
Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμος Τανάγρας σχετικά με την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς προϋπολογισμού 74.307,61 Ευρώ.
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τανάγρας υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Περγάλια επικύρωσε τον διαγωνισμό του έργου για την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς-Λιατανιώτισσας στην Κοινότητα Αγίου Θωμά.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 74.307,61? με ΦΠΑ 24% και χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας.
Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ-ΣΠΥΡΟΣ ΑΚΡΙΒΑΚΗ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν είναι οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές. Στις οικοδομικές εργασίες αυτές περιλαμβάνονται οι εργασίες χωματουργικών, όπως: γενικών εκσκαφών, επίχωσης, σκυροδέτηση δαπέδου και επίστρωσή του με κυβόλιθους παλαιάς μορφής προκειμένου να διαμορφωθεί και να οριοθετηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου / κιόσκι εξαγωνικής διατομής, το οποίο θα τοποθετηθεί εντός των φυτεμένων χώρων έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο ξεκούρασης και συνάντησης. Στις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων παραδοσιακού τύπου (φαναράκι), προκειμένου κατά τις νυχτερινές ώρες η χρήση του χώρου να γίνεται με την μεγαλύτερη ασφάλεια.


11 Μαρτίου 2021
Εργασίες για τη δημιουργία τοίχους αντιστήριξης γίνονται στον δρόμο της περιοχής Ρέδι. Εδώ και χρόνια ο δρόμος ήταν επικίνδυνος λόγω κατολισθήσεων
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο δικτύων αποχέτευσης στις περιοχές της Κριελάκας και του Μύλου.

Αποχετευτικο Αγιου Θωμα δημο ταναγρας


15 Φεβρουαρίου 2021
Σφοδρές χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο χωριό. Ο μόνος δρόμος που έμεινε ανοικτός με μεγάλη δυσκολία ήταν ο κεντρικός.
Παράλληλα με το πρώτο φως έγινε προσπάθεια διάνοιξης του περιφερειακού δρόμου.

Αποχετευτικο Αγιου Θωμα δημο ταναγραςδείτε περισσότερες φωτογραφίες


25 Ιανουαρίου 2021
Διαγνωστικά Rapid tests (γρήγοροι έλεγχοι)για το ιικό φορτίο του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σήμερα το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Τανάγρας. Παρούσα η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και ο αντιδήμαρχος Οινοφύτων Γιώργος Βουγέσης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μόλις ένα δείγμα βρέθηκε θετικό και θα ακολουθήσει μοριακός έλεγχος για επιβεβαίωση.22 Ιανουαρίου 2021
Διακοπή νερού σημειώθηκε πάλι σήμερα το πρωί στο χωριό. Αποδώθηκε σε παράπλευρα συμβάντα κατά τις εκσκαφές για το νέο αποχετευτικό.


20 Ιανουαρίου 2021
Με Δελτίο Τύπου ο Δήμος Τανάγρας ενημερώνει ότι ξεκίνησε το έργο κατασκευής των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης των οικισμών Αγ. Θωμά και Κλειδιού και των αγωγών μεταφοράς των λυμάτων τους προς στην υφιστάμενη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Σχηματαρίου - Οινοφύτων στη θέση «¶γιος Γεώργιος» του Δήμου Τανάγρας
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000,00 Ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι εκ των οποίων 3.300.000,00 ευρώ καλύπτονται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» και 300.000,00 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις ιδιωτικές συνδέσεις αποχέτευσης) από ιδίους Πόρους του Δήμου Τανάγρας.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το δίκτυο αποχετεύσεων στις κοινότητες Αγίου Θωμά και Κλειδιού προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια.

Αποχετευτικο Αγιου Θωμα δημο ταναγρας


16 Ιανουαρίου 2021
Το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνισή του στο χωριό σήμερα χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα με εξαίρεση την ολιγόωρη διακοπή νερού.

Χιόνι στον Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


7 Ιανουαρίου 2021
Ξεκίνησε σήμερα από την περιοχή της Κριελάκας η υλοποίηση του κεντρικού αποχετευτικού συστήματος


1 Ιανουαρίου 2021
Με τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Βασιλείου, τη δοξολογία και την καθιερωμένη κοπή της πίτας ξεκίνησε το έτος για την ενορία μας.

Κοπή πιτας στον Αγιο Θωμα δημου Ταναγρας


3 Δεκεμβρίου 2020
Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Τανάγρας αποφάσισε την ανάπλαση του χώρου της Σπηλιάς. Η μελέτη έχει προϋπολογισμό 59.925,49€ (74.307,61€ με ΦΠΑ 24%).
Οι επεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν με το εν λόγω έργο είναι οικοδομικές και Η/Μ. Στις οικοδομικές εργασίες αυτές περιλαμβάνονται οι εργασίες χωματουργικών όπως γενικών εκσκαφών, επίχωσης, σκυροδέτηση δαπέδου και επίστρωσή του με κυβόλιθους παλαιάς μορφής προκειμένου να διαμορφωθεί και να οριοθετηθεί ένας χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Επίσης περιλαμβάνεται η κατασκευή ενός ξύλινου στεγάστρου / κιόσκι εξαγωνικής διατομής το οποίο θα τοποθετηθεί εντός των φυτεμένων χώρων έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο ξεκούρασης και συνάντησης. Στις Η/Μ εργασίες περιλαμβάνεται η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων μονόφωτων παραδοσιακού τύπου φαναράκι προκειμένου κατά τις νυχτερινές ώρες η χρήση του χώρου να γίνεται με την μεγαλύτερη ασφάλεια.
Το έργο θα γινει με συνοπτικό διαγωνισμό.
Δείτε τα έργα που θα υλοποιηθούν και τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού


Κοινωνικά

Θάνατοι

Γεωργιος Ιωαν. Καββάς 75 ετών την 26η Μαϊου 2021

Κλεοπάτρα συζ. Γεωργίου Στέρπη, 90 ετών την 18η Μαϊου 2021

Μαγδαληνή Σπηλιου Δρακόπουλου, 83 ετών την 28η Απριλίου 2021

Γεώργιος Αθ. Παπαδέδες, 85 ετών την 21η Απριλίου 2021

Αικατερίνη χήρα Κων. Σύρμα, 86 ετών την 14η Απριλίου 2021

Ναυσικά Δρίτσα Γεωργούλη, 87 ετών την 12η Απριλίου 2021

Σπήλιος Κων. Δρακόπουλος, 86 ετών την 11η Απριλίου 2021

Αθανάσιος Γεωρ. Αναστασίου, 84 ετών την 22η Μαρτίου 2021

Σοφία Κιόκια Δρακοπούλου, 78 ετών την 21η Ιανουαρίου 2021


Προβολη Εκδοσης Ιστού